Jump to content

Featured Replies

Posted

Elem, juce sam na opste odusevljenje saznao da mi drugar, tj. njegova porodica, ima jedan mali brodic kod H. Novog koji nije video vodu, paaa dugo vremena :D

U svakom slucaju, ja vec imam hype da otputujem u Brazil njime :o)  ali ipak first thing first:

zanima me ako neko zna, kako se dobija dozvola za upravljanje brodom i da li ima razlike izmedju rechnih i morskih plovia.

Eto toliko i 'fala na odgovoru :)

PS: Moj prvi post - pa reko da pozdravim sve dobre ljude ovog foruma :P

Znam samo odgovor na jedno tvoje pitanje!

Ima mnogo velikih razliia izmedju recnih i morskih plovila.Recna plovila imaju dno AJtako da ga nazovemo veoma plitko  tj nemoraju talase da seku.Dok morska plovila iamju duboko dno zbog talasa.to ti je to od mene  :LOLLL::stupid:

cya

p.s. nisam ti bas nesto ni pomogo  :bang:

Ja sam se nedavno raspitivao shta treba da bi se moglo "voziti" po Dunavu, pa mi rekoshe da treba nekakva dozvola, a da bi se ona dobila, potrebno je poloziti nekakav test u luchkoj kapetaniji (vrste signala koje ti veliki brodovi salju da te upozore da ce da te pregaze, razlicite procedure za spasavanje, itd).

E sad, za more stvarno nemam pojma, al pretpostavljam da je slicna procedura. Imate valjda tamo u luci neku kancelariju, najbolje tamo da pitash.

• Author

To ce uskoro da bude inostranstvo ... tako da ono ... izgleda da cu morati da se oprostim od mog brodica :(

Hvala svima ... ;)

Ja bi i neku kadu,samo da ne potone i da barem po nasoj zemljici se vozam.

Kontala sam da trebaju dozvole,ali gde nabaviti malo veci camac??

Ma, moze i na vaslanje samo da ne upoznam sunjer Boba u njegovom prirodnom stanistu.

A da vidis kako ja veslam,pozvao bi me o'ma :dance:

U svakom slucaju, ja vec imam hype da otputujem u Brazil njime :o)? ali ipak first thing first:

Ocu i ja do Brazila brodom!    Ako ti treba drustvo , javi !  :smoke:

• 3 years later...

Evo videh da je ovaj topic ostao nedorecen pa ako negoga jos interesuje evo procedure za dobijanje dozvole za upravljanje plovilom do 15m

Odes lepo u lucku kapetnaju (u NS je to kad ides od mosta Duga kad krenes prema zeleznickom mostu posle 300m sa leve strane) i uzmes dva formulara i popunis. Zatim platis oko 4000-6000din (vise se nesecam) i odneses im dve slike kao za staru licnu kartu. Za jedno 10-ak dana te zovu na polaganje. Za polaganje ucis iz neke prastare knjige koju ti daju na USB Flashu (naravno tvom) u principu jako je tesko pasti ispit ;)

Dozvola je dozivotna i medjunarodna (izgleda 100 puta ozbiljnije od nase vozacke dozvole, sto u principu i nije tesko ;) ) vazi za sva plovila do 15metara (sto uopste nije malo) bilo gde i na reci i na moru/okeanu.

Ako treba jos neka informacija tu sam kontaktirajte me slobodno