Jump to content

Featured Replies

Vratih se iz Sibira, provozah po Rusiji 14000km i uzivah maksimalno. Viza naravno ne treba, treba prijava za preko sedam dana, to vadite u gostinici koje su od 20e navise i automatski imate prijavu. Ja sam uzivao u Rusiji i gostoprimstvu ovog nama zaista bratskog naroda :):pivoooo:

• 2 weeks later...

Које си градове обишао у Сибиру, путовао си до Сибира авионом, како после? Испричај нам мало детаље.  :)

путовао си до Сибира авионом, како после?

путовао je баjком, сци jе баjкер

Аууу свака част  :pivoooo:  Надам се да ће написати неку репортажу. klanj::

Anyway...

Izgleda da na izlazu iz Rusije nosiocima srpskog pasoša ne prave problem ako nemaš registraciju. Ja sam bio 21 dan, nisam se registrovao i već sam se spremio da graničaru objašnjavam kako nisam bio ni u jednom gradu duže od 7 radnih dana, međutim, on me je samo pogledao, uzeo migracionu kartu iz pasoša i lupio pečat. Nakon toga je uzeo pasoš čoveku sa moldavskim pasošom na ležaju iznad mene, koga je upitao zašto nema registraciju, a ja se mislim ko je ovde lud  :happyyy:

• 1 month later...

HITNO mi je potrebna pomoć u vezi informacija za izdavanje viza za Rusiju!!!

Planirala sam da idem za Rusiju krajem decembra i da ostanem nepuna 2meseca što je naravno za nekih 20-ak dana više od propisanih 30 za koje mi ne treba viza.Inače,dečko mi radi tamo i ima sve papire,pa bih bila kod njega u stanu tih 2meseca,a kako sam skapirala oni za duži boravak traže vaučer od agencije,a ja bih naravno išla o svom aranžmanu  :)

Šta mi je potrebno od dokumenata,treba li on nešto da mi šalje i ima li šanse da dobijem tu j**** vizu i da budem duže od 30dana u Rusiji bez izlaska iz zemlje  :bang:????

Ko zna nek mi hitno odgovori jer mi je jako bitno da bih sve završila na vreme

Hvala unapred  :)

Najbolje bi bilo da Vam neko posalje pozivno pismo odande. Ako Vam je decko tamo, neka se raspita da li on moze pozivati, a ako ne, neka nadje nekoga ko ce to odraditi za njega (mozda bi bilo dobro reci u ambasadi da ste devojka toga ko Vam salje pozivno pismo).

Vaucer za hotel je providna varijanta, zato sto niko ne ide u Rusiju da boravi u hotelu vise od mesec dana.

Kolosus hvala na savetu,ali on da mi pošalje ne može,a njegova firma smao šalje za radnike  :psuje: tako da moram naći neku drugu varijantu jer ova otpada  :bang:

Možda da se napravim blesava i da tražim vizu bez pozivnog pisma,na lepe oči  :LOLLL:

Ima li neko neki predlog šta da radim????

Zna li neko da li mogu preko sajta visatorussia.com da apliciram za vizu tj.oni da mi pošalju to pozivno pismo?Našla sam da je jednokratna viza od 3meseca(da mi stigne za 14dana) 60€ što mi je prihvatljivo jer neki lik iz Bgd završava za 250€  :shockkk:

Ima li neko iskustva sa tim on line apliciranjem radi dobijanja pozivnog pisma?

A nisi u mogućnosti da po isteku 30 dana odeš na izlet u neku susednu zemlju? Po povratku ponovo imaš 30 dana.

pa baš i nemam neki izbor što se tiče okolnih država jer idem "u sred" Rusije tako da mi ta varijanta nije najpametnija  ;D

Mislila sam da probam sa ovim sajtom i online apliciranjem pa kud puklo,nadam se da će uspeti u suprotnom ne gine mi 30dana  :(

Na lepe oci sigurno nece proci, jer oni moraju da se pokriju papirima pre nego sto izdaju vizu.

Treba samo da znas da ti 60e nece biti ceo trosak. Viza za Rusiju prilicno kosta koliko sam upucen.

Mozda bi bilo pametnije da se tamo u toj firmi nekom uglavi malo para, pa da ti ipak posalju poziv- makar kao radniku. Posle nek te odmah otpuste, pa nece imati trosak niti odgovornost u vezi tebe, a tebi ce dugotrajna viza i pravo na boravak u Rusiji ostati...

60€ je pozivno pismo i 4500din je izdavanje vize u ambasadi,te informacije sma dobila direktno od Ruske ambasade u Bgd,tako da je opet 100€ manje od 250€ :D

U svakom slučaju probaću,pa ću javiti šta sam uradila i kako je prošlo  ;)

visatorussia.com je sajt koji sam ja koristio za dobijanje poziva za poslovnu vizu za rusiju, pocetkom ovog leta. kao i ti isao sam na 2 meseca "u sred" rusije te varijanta napustanja i ponovnog ulaska u rusiju nije dolazila u obzir. ovaj sajt mogu da preporucim, u mom slucaju je sve proslo kako treba. 

• 4 weeks later...

dragi moji,prijatelji i prijateljice. zamolio bih vas,ako neko zna da mi kaze... posto ocekujem,garantno pismo za januar 2013.god. iz rusije od moje verenice na 3.meseca,kao gost sa svim njenim garancijama o mom boravku kod nje,uredno overenim i original pismom,koje treba da mi stigne na kucnu adresu za mesec dana...dali mi je u ovom slucaju potrebna i viza,ili mogu samo sa tim pismom i naravno novim biometriskim pasoshem krenuti za moskvu? dali mi treba viza? unapred vam hvala na odgovoru.......apostol elvis....aleksinac....

До месец дана није потребна, али мораш имати адресу на којој ћеш боравити, пошто се тај податак уноси у миграциони лист који се попуњава пре уласка у земљу.

Ако идеш на 3 месеца, треба ти виза, коју ћеш лако добити у руској амбасади уз плаћање таксе чија висина није занемарљива.

Домаћин те мора регистровати после недељу дана боравка, а све папире (миграциону карту и регистрацију) обавезно чувај до изласка из земље.

• 4 weeks later...

Da znaju i ostali kome je potrebna viza,a nemaju pozivno pismo,da može da se završi preko gore-navedenog sajta...meni odobrili vizu bez problema :)

Svako dobro svima

Чуо сам да је обавезно имати повратну карту када се путује у Русију и да иначе неће да те пусте. Да ли је то тачно?

Ја сам више пута био у Русији, али сам сваки пут имао повратну карту, па нисам о томе ни размишљао  :o

Било би ми логично да не морам да имам повратну карту, јер могу, нпр. из Русије да одем у Естонију и да је тако напустим.

Исто ме занима да ли је за Русе неопходна повратна карта да би допутовали овамо?

Хвала!

Проверено нетачно.

Ја сам из Јерменије ишао у Русију летом у једном смеру. Нисам имао поврану карту.

Ушао сам и из Абхазије возом. Нико ништа није питао, иако сам био једини странац (држављанин државе ван ЗНД).

Прошле зиме сам ушао авионом, а вратио се у Србију возом преко Украјине.

Више пута сам имао повратну карту, али је никада нисам показивао, јер ми никад није тражена.

Ни Русима није потребна повратна карта да би ушли у Србију.

I ja da potvrdim ovo sto je kolosus napisao.

3 karte u jednom smeru:

London-Moskva

Moskva-Jerevan

Jerevan-London

Nikakvih problema nije bilo oko ulaska u Rusiju i nisu trazili povratnu kartu...

• 7 months later...

Zdravo svima! Moze li mi ko pojasniti vezano za Rusiju tacnije grad Moskvu....kako i na koji nacin mogu ostati duze od 30 dana,sta mi je potrebno od papira,gde da se obratim u Moskvi za to?Kako ide radna dozvola,mogu li je samostalno uz diplomu dobiti? Molim vas ako neko ima tacne informacije,bio bih zahvalan.

Цела визна процедура- од чега су најважнији позивно писмо и Русије (ако је пословно, онда од послодавца), оверено у миграционој служби и плаћање папрене таксе. Без позивног писма не иди у амбасаду. Колико сам чуо, Руси нису баш широке руке по питању трајања визе. Прво дају на 2-3 месеца, а тек онда можеш добити на дужи период. Зато наши радници углавном иду на варијанту преласка границе близу истека 30 дана и враћања назад. Није баш легално, али пали...

Колико знам, држављани Србије не могу тамо на лицу места средити радну дозволу и дужи боравак, за разлику од држављана ЗНД, који је завршавају у рутинској процедури.

• 4 weeks later...

Добро вече свима!

Укратко да вам се представим, пошто сам нови на форуму.

Зовем се Горан. Заљубљеник сам у Русију, и све што је руско! Немам велики путнички стаж. Од иностранства, само сам у Русији, два пута, био.

Е одмах и питање  једно од мене. Планирам ускоро опет да летим тамо. Санкт петербург. Са свиме сам мање-више упознат, што се тиче боравка тамо, пријављивања, регистрације, и осталог, једино што не знам, а мнооого ме интересује, је то да ли још увек може да се изађе из Русије тамо негде 29-ог дана боравка, на пример, у Финску, или Украјину, на пример, и при повратку да се поново има право остати нових 30 дана, безвизно? Читао сам много о томе у овој теми али нико није дао конкретан одговор.

Иначе, писао сам конзулату Руске федерације код нас у Србији, и на то питање добио следећи одговор, цитирам:

"Postovani gospodine,

Broj ulazaka u Rusiju na osnovu 30-dnevnog bezviznog rezima nije ogranicen. Mozete da napustite zemlju i isti dan da se vratite. Cilj vaseg boravka ne sme da bude zaposljavanje ili studiranje.

Prilikom dolaska u zemlju potrebno je takodje obaviti proceduru prijave boravka stranca."

Е сад, по овоме може, али нисам сигуран да ли се то њихово "можете исти дан да напустите и да се вратите..." значи и аутоматских нових 30 дана, или само оно време које ми је остало до краја оних првих 30 дана, пре него што сам напустио Русију? (онај 1 дан, ако сам 29-ог изашао). И колико пута се тако може радити, пошто су написали да број улазака није ограничен? На тај наш бзвизни режим се не односи оних 90 у 180 дана ?!?

Унапред свима хвала и свако добро!

onih 90 u 180 dana se odnosi na zemlje koje su u Sengenu, a s obzirom da Rusija nije u EU i u Sengenu, to nema veze sa njima.