Jump to content

Featured Replies

Posted

Trazi se saputnik (pozeljno vise ljudi) , 4-5 idealno za Meksiko i Belize. Putovanje u sopstvenoj reziji. 15-18 dana.

Obilazak meksiko sitija, kankuna, meride, belizea.

Ili Avgust prije sezone uragana ili kasni novembar posle sezone, kada je vrijeme i najljepse

23 hours ago, Pustolov26 said:

Trazi se saputnik (pozeljno vise ljudi) , 4-5 idealno za Meksiko i Belize. Putovanje u sopstvenoj reziji. 15-18 dana.

Obilazak meksiko sitija, kankuna, meride, belizea.

Ili Avgust prije sezone uragana ili kasni novembar posle sezone, kada je vrijeme i najljepse

sad sam se upravo vratio sa tog puta....meksiko siti debelo preporucujem, kao i meridu, ali bi ti umesto kankuna koji je sutomore na kub, preporucio tulum i okolinu, a i blize je belizeu :) ....moze i ostrvo cozumel, ali kankun i playa del carmen zaobilaziti u sirokom luku hehe

11 hours ago, bam-bam said:

sad sam se upravo vratio sa tog puta....meksiko siti debelo preporucujem, kao i meridu, ali bi ti umesto kankuna koji je sutomore na kub, preporucio tulum i okolinu, a i blize je belizeu :) ....moze i ostrvo cozumel, ali kankun i playa del carmen zaobilaziti u sirokom luku hehe

Gde se vadi viza za Belize ? :)

6 hours ago, SonePFC said:

Gde se vadi viza za Belize ? :)

nemam pojma , ovaj put nisam išao do belizea, a ranije kad sam bio, ušao sam iz meksika, i niko me ništa nije pitao, nisam imao njihovu vizu......ali to je bila jedna prilično raspad država, takva im je bila i granica...sad ne znam kakvi su, dal su se malo sredili

• 4 weeks later...

Ja sam trenutno još na Jukatanu, imate direktan let za Belize iz Kankuna, nije jeftin, ali je trenutno nemoguće ući u Beliz kopnenim putem - zbog kovida, naravno - ali let ide nekoliko puta nedeljno. Iz Beliz sitija imate feri do poluostrva, ostrva, ili bus ka Placenci-ji, gde su najlepše plaže. Za vizu stvarno ne znam, ni gde ni kako se vadi.

Ja ne preporučujem čak ni Tulum, niti išta od Tuluma do Kankuna, to je cirkus za gringose i hipstere, ali zato imate Punta Alen, nekih 60 km netaknutih plaža, kakve su bile i sve one od Tuluma ka Kankunu, pre nego su ih privatizovali i izgradili rizorte. Druga preporuka je Xcalak, koji se nalazi ispod gradića Mahahual, prema Chetumal-u, pola sata od granice sa Belizom. Punta Alen je polu-divlja, jug ima ukupno 5 bogataških vila, tu nema smeštaja ni sadržaja. Na severu, bliže Tulumu postoji seoce gde ima smeštaja po razumnim cenama u privatnim kućama ili hostelima.

Xcalak je ribarsko seoce sa kokosima i kolibicama, i jednako divnom plažom, dok je preko puta veliki morski greben odličan za ronjenje. Ispod Xcaleta ima još netaknutijih kampova i kolibica baš na samoj plaži, svi organizuju ronjenje na grebenu.

Mahahual je polu-rizort,sa sjajnim masažama ispod palmi, ali ako tražite sigurnost civilizacije ali ne i cirkus tipa Tulum ili Kankun, onda je možda i to rešenje.

Poslednje rešenje na Riviera Maya bi možda moglo da bude Puerto Morelos, koji je ismeđu Playa de Carmen i Cancuna, ali je u stvari seoce, ne rizort, iako ima dosta Amera koji tu i žive. Nema velikih hotela, ali nije jeftin nimalo, ali ima divnu plažu i manje turističkog pritiska nego u većim rizortima.

Ukoliko ste za nešto drugačije a ne bele plaže, predlažem Laguna Bacalar, gde sam upravo boravio par nedelja. Nije jeftino ali je predivno. Nema plaže, ali je zato samo jezero u divnim bojama. Može se kupati, kajakariti, roniti, ili videti nešto neobično, a to su stromatoliti, stene koje dišu. Do Bacalara imate direktan ADO bus koji kreće iz Kankuna za Chetumal (proverite ado.com.mx, neki kreću i za aerodroma Cancun, dokle vas iz BG direktno vezuje Turkish Airlines).

Konačno, ako imate mogućnost da rentirate auto, pošto prevoz ne ide na tu stranu, mogu da preporučim predivno mesto El Cuyo, koje se nalazi na sjajnoj plaži, lepa je skoro kao Kankun, ali je jako vetrovita - te je preporučujem ako se bavite kite surfingom - ili želite da se u tome oprobate, možete učiti direktno na toj plaži, ne znam cene. Sa druge strane sela, a to jeste autentično selo, ima i fudbalski klub :) nalazi se jezero sa flamingosima. Pola sata vožnje kroz (da kroz) peščane dine izlazite na Las Coloradas, slane bazene u raznim bojama (žuti, roze, plavi). 

Eto, nadam se da nešto može pomoći. Pozdrav

Ja se ne bih bas slozio sa tobom za Tulum i Kankun,  mislim to su dva najpopularnija mesta u toj regiji, pa je normalno da su tu najvece guzve i desavanja, sto ti kazes cirkus :D Al tamo su plaze skroz pristojne, plus ima svakakvog sadrzaja, a za one koje bi da izbegnu cirkus ima i mirnih delova. Oko Tuluma ima brda onih pecina koje se mogu i vredi obici. Ja sam bio i na tom jezeru Bakalar, isto vecina lokalaca to preporucuje, mislim jeste lepo, al je meni tamo smetalo sto nema cirkusa :D Nadje covek naravno i tamo nacin da se razonodi nocu, ali nije kao na ova dva mesta. Sve zavisi doduse ko sta voli, ko je mirniji tip verovatno mu nece znaciti previse nocni zivot Kankuna, al opet ko vec sleti tamo na aerodrom po meni treba izdvojiti par dana tamo.

Pećine se zovu senote (cenote) i ima ih svuda po Jukatanu, najviše oko Meride i Valladolida, i opet, ako želite senotu za sebe ili svoje društvo, tu ćete ih i naći, a oko popularnih mesta su i gužve i mnogo skuplji ulaz, dolaze puni busevi iz Kankuna i Tuluma i iskrcaju ljude na kupanje. Da, sve zavisi šta ko voli, ali ja nisam ljubitelj ni gužvi ni tzv atrakcija za turiste i tražim potpuno drugačiji ugođaj od cirkusa, te su mi takve i preporuke. Takođe, u blizini Valladolida možete ići u skrivenu senotu na absailing, i hodati i plivati pećinskom rekom nekoliko sati u pratnji vodiča iz lokalne zajednice. Atrakcija se zove Takbill-ja. Bez raznobojnih svetala tipa Rio Secreto, za trećinu cene, i kompletno autentično. Sve što preporučujem smo isprobali i garantujem za sve što navodim.

Edited by putnik08

1 hour ago, putnik08 said:

Takbill-ja

Ispravka, absailing i podzemnu reku ćete naći pod imenom Taakbil ja, ne kako je prvo napisano. Imaju sajt i lako ih je naći, ako imate kola, gugl vas parkira ispred kancelarije, samo im se morate najaviti pre dolaska, da vas sačekaju i sve organizuju

• 7 months later...

U februaru planiramo u Meksiko, okvirni plan je Meksiko Siti-Tuxtla-Merida-Valjadolid-Tulum-Kankun. Koristili bismo uber a na Jukatanu lokalne autobuse. Izmedju drzava letove. Posto nas ide dvoje najveca briga nam je bezbednost tj sta treba izbeci i sta ne smemo da radimo. Takodje da li i kako da biramo lokalne agencije za obilaske. Svaki savet znaci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja planiram krajem marta ali sam ako nađem neku razumnu cenu za smeštaj. Gde god sam gledao naplaćuju isto da li je jedna ili dve osobe, A previše mi je da dajem kao da su dve osobe. Što se tiče besbednosti, nešto se i ne brinem. Čak neću ići ni preko neke od agencija. Plan mi je Playa del Carmen ali vidim da ovde nešto niste oduševljeni.

• 4 weeks later...

Pozdrav svima

da li je neko u skorije vreme vadio vizu za Belize?  Ovde na forumu sam pronašla da je procedura ista kao i za britansku vizu, ali na njihovoj online platformi (za britansku vizu) nema nigde opcija da se odabere da apliciram za Belize a ne za UK vizu, pa bi mi značila bilo kakva informacija vezano za proceduru.
Inače planiram u aprilu-maju put u Belize i Meksiko.
Meksička ambasada u Beogradu je trenutno zatvorena zbog kovida ali će zakazivati termine za februar.

51 minutes ago, Campanula87 said:

Pozdrav svima

da li je neko u skorije vreme vadio vizu za Belize?  Ovde na forumu sam pronašla da je procedura ista kao i za britansku vizu, ali na njihovoj online platformi (za britansku vizu) nema nigde opcija da se odabere da apliciram za Belize a ne za UK vizu, pa bi mi značila bilo kakva informacija vezano za proceduru.
Meksička ambasada u Beogradu je trenutno zatvorena zbog kovida ali će zakazivati termine za februar.

Al sto je nase ministarstvo nesposobno za tu centralnu ameriku to nema nigde, dobro belize je dosta zatvorena i cudna drzava, ali opet...

Na zvanicnom belize immigration sajtu pise da je visa fee $200, tako da ti je i bolje da izvadis u UK visa application centre, ako moze, nazovi ili napisi email.

U suprotnom ambasade u evropi imaju samo u Belgiji i Rimu (Vatikanu), tako da mozda mozes i da apliciras u Meksiku, kao sto rekoh jako cudna drzava...

4 hours ago, Campanula87 said:

Pozdrav svima

pravo da ti kazem ja sam u belize usao bez vize iz meksika, mada davno to bese, pre mozda i 15 godina heheh...ako ides u meksiko siti, bolje pokusaj tamo da izvadis vizu, bice ti lakse sigurno, jer je granica izmedju te dve zemlje jako lagana za preci

3 hours ago, SonePFC said:

Al sto je nase ministarstvo nesposobno za tu centralnu ameriku to nema nigde, dobro belize je dosta zatvorena i cudna drzava, ali opet...

Na zvanicnom belize immigration sajtu pise da je visa fee $200, tako da ti je i bolje da izvadis u UK visa application centre, ako moze, nazovi ili napisi email.

U suprotnom ambasade u evropi imaju samo u Belgiji i Rimu (Vatikanu), tako da mozda mozes i da apliciras u Meksiku, kao sto rekoh jako cudna drzava...

Na naše ministarstvo su me uputili iz Ambasade Srbije u Vašingtonu (koja pokriva Belize na nerezidencijalnoj osnovi), a kad sam pisala našem ministarstvu, oni su me uputili (nazad) na Ambasadu u Vašingtonu i na ministarstvo spoljnih poslova Belizea (njima sam prvima slala mejl, ali još uvek nemam odgovor).
Za UK application centre u Beogradu ne uspevam da nađem nikakav kontakt (ni mejl ni telefon), a kad sam online popunila aplikaciju, nema nigde da odaberem "apliciram za vizu za Belize, a ne za UK". Belize stvarno deluje kao čudna (misteriozna) država   ? ...

6 minutes ago, bam-bam said:

pravo da ti kazem ja sam u belize usao bez vize iz meksika, mada davno to bese, pre mozda i 15 godina heheh...ako ides u meksiko siti, bolje pokusaj tamo da izvadis vizu, bice ti lakse sigurno, jer je granica izmedju te dve zemlje jako lagana za preci

Plan mi je da letim iz Cancuna u Belize, čisto sumnjam da bi me pustili da se ukrcam na avion bez vize. Treba da idem na neku kraću ekspediciju u Lamanai, nakon čega bih malo landrala po Belizeu, pa posle toga po Yukatanu.. Ta ekspedicija mi dolazi prva, pa mi je zbog toga dosta bitno da idem sa "čistim papirima". Ali hvala u svakom slučaju na sugestijama :)

3 hours ago, Campanula87 said:

Na naše ministarstvo su me uputili iz Ambasade Srbije u Vašingtonu (koja pokriva Belize na nerezidencijalnoj osnovi), a kad sam pisala našem ministarstvu, oni su me uputili (nazad) na Ambasadu u Vašingtonu i na ministarstvo spoljnih poslova Belizea (njima sam prvima slala mejl, ali još uvek nemam odgovor).
Za UK application centre u Beogradu ne uspevam da nađem nikakav kontakt (ni mejl ni telefon), a kad sam online popunila aplikaciju, nema nigde da odaberem "apliciram za vizu za Belize, a ne za UK". Belize stvarno deluje kao čudna (misteriozna) država   ? ...

Plan mi je da letim iz Cancuna u Belize, čisto sumnjam da bi me pustili da se ukrcam na avion bez vize. Treba da idem na neku kraću ekspediciju u Lamanai, nakon čega bih malo landrala po Belizeu, pa posle toga po Yukatanu.. Ta ekspedicija mi dolazi prva, pa mi je zbog toga dosta bitno da idem sa "čistim papirima". Ali hvala u svakom slučaju na sugestijama :)

u avion te pustili sigurno ne bi, ali na kopnenom mozda i bi, jer ne gledaju nista, pogotovu kad se ulazi iz meksika u belize....ja sam usao na granicnom prelazu kod chetumala , granicni prelaz je bio gukvalno odma pored grada.....sta ima da letis iz kankuna, spusti se busom....to je blizu....pa ako te ne puste, onda idi u meksiko siti....ili idi prvo u meksiko siti po vizu hehe....ovako ima da se iscimas do jaja...i ja sam tako trazio kako da izvadim vizu za belize, na kraju sam odustao i otisao na boom, i usao...jer resenja nije bilo ni blizu na vidiku, samo su me prebacivali sa jedne na drugu " instituciju"....kod albukerkija je trebalo da skrenemo desno lol:::)

p.s. pri tom u belizeu nema nista, sem tog ronjenja, potpuno su raspad drzava...glavni grad im lici na neki jadniji hood u kingstonu na jamajci...

i mogu ti reci da si me sad malo zagolicala...trebalo bi da odem u meksiko ili za jedno 15-ak dana ili u aprilu, i bas cu biti i dole na jugu jukatana...ima da odem do grane da probam ponovo da udjem, cisto da se zapisam ::crazy:

Edited by bam-bam

3 hours ago, Campanula87 said:

Mislim da mozes samo da odes u taj centar, ili nazovi Britansku ambasadu umesto tog centra, ili pisi njima, mada sumnjam da mozes tamo da izvadis vizu, onda ili Meksiko Siti ili pravac Brisel

• 1 month later...

Izvinjvam se sto vadim temu iz mrtvih, medjutim planiram da skoknem do Meksika u kombinaciji + 1. Ne idem agencijama, ali za Meksiko mi ostaje problem sto nemam dovoljno vremena da studiozno analiziram bezbjednost i komjuting, pa sam gledao i neke agencijske aranzmane (Manga recimo, donekle pije vodu, ali bih najradije preskocio)

Ideja bi bi bila potrositi 15 dana (varsks + prvomajske praznike) ali obavezno uz Meksiko City i Meridu, i neke plaze za detox.

Bio sam po Kolumbiji, Iran-u, Maroku, Tajlandu, Evropskim problematicnim cetvrtima, ali me ova Americka pompa o kidnapovanju i slicno blago cima jer bih isao sa zenskom osobom. 

Preporuke neke za smjestaj (u kojim zonama), i efikasan komjuting bi mi bile od velikog znacaja ?

Ps. Spanski pricam dovoljno za snalazenje u komjutingu i narucivanju hrane/pica i slicno.

Nemoj ici sa agencijom, posebno ne u Meksiko Siti da ti pokvare uzivanje. Grad sam prepesacio i sam i sa zenskom osobom, koristio metro i danju i uvece, a smestaj nam je bio preporucen u delu oko palate lepih umetnosti. U delove grada La Kondesa i Kojoakan mozes izaci i uvece. Metro ide bas cesto i postoji uber ako se negde osetis da ne bi pesacio do metroa i za prevoz do aerodroma. Grad je uglavnom pokriven free internetom i ako idete u Teotihuakan (lokalnim busom naravno) preporucio bih bar 4 dana.

Iz Meksika mozes odleteti za Meridu pa dalje busom ka moru. Druga opcija je da letis za Kankun.

Cela Majanska rivijera je spakovana za turiste. U drzavi Kintana ne postoji uber, kreces se busevima i kolektivosima i to je sasvim efikasno. Moze da se iznajmi auto, a ako to nije opcija bicikl ce posluziti za neke stvari. Ako je Cicen Ica u planu preporucio bih smestaj u Valjadolidu, slatko mestasce plus oko njega ima i lepih senota.

Na more sada da idem, preskocio bih Plaju del Karmen i Kankun, a isao samo u Tulum (mesto lepih ljudi). Za smestaj na moru mnogo je bolja i jeftinija ponuda bila na airbnb.

Pre puta razmatrali smo i Ciapas ali smo odustali jer kanjona i vodopada ima na drugim mestima a u Meksiko smo isli zbog autenticnih senota i piramida. Mozda bi sada umesto par dana na moru dodao jos neku drzavu npr Oaxaca ili bar vise dana u Meksiko Sitiju sa odlaskom u Pueblu ili Akapulko. Ali to je uvek tako :).

@sasha16 bas ono sto mi treba, hvala za info... ako budes imao vremena, baci mi samo onda link/info sta bi sada da ides u Mexico City bila idealna lokacija za tebe na kojoj naci smjestaj, budzet 50-110e za spavku po noci.

Hvala puno.

Nama je lokaciju oko Palacio de Bellas Artes preporucila Meksikanka koja je tamo rodjena. Zapadno iduci od Zokalo trga (gde je rekla da ne idemo) je metro stanica Hidalgo koja je cvoriste vise linija, pa bi tu negde bio moj izbor i sada. Od nje Zokalo je par km istocno a park Capultepek 3-4 km u drugom smeru. I bez problema moze da se nadje pristojan hotel i za 30-40e za noc, mislim u celom Meksiku da je 14 nocenja bilo oko 200e po osobi (ovo da zaboravis na agencije ;)).

I da. Ono sto mi je lepo bilo u Meksiku, je da ljudi nece da te prevare za novac (kao npr. u Peruu sto lupaju cene i nece zivi kusur da vrate). Ja ne znam Spanski i uvek mi kazu i naplate tacno, jednom su me zvali nazad da vrate visak koji sam dao, a i podigli da mi vrate novac koji mi je slucajno ispao. Ali da treba Spanski treba, korisno je.

Edited by sasha16

14 hours ago, priganica said:

Izvinjvam se sto vadim temu iz mrtvih, medjutim planiram da skoknem do Meksika u kombinaciji + 1. Ne idem agencijama, ali za Meksiko mi ostaje problem sto nemam dovoljno vremena da studiozno analiziram bezbjednost i komjuting, pa sam gledao i neke agencijske aranzmane (Manga recimo, donekle pije vodu, ali bih najradije preskocio)

Ideja bi bi bila potrositi 15 dana (varsks + prvomajske praznike) ali obavezno uz Meksiko City i Meridu, i neke plaze za detox.

Bio sam po Kolumbiji, Iran-u, Maroku, Tajlandu, Evropskim problematicnim cetvrtima, ali me ova Americka pompa o kidnapovanju i slicno blago cima jer bih isao sa zenskom osobom. 

Preporuke neke za smjestaj (u kojim zonama), i efikasan komjuting bi mi bile od velikog znacaja ?

Ps. Spanski pricam dovoljno za snalazenje u komjutingu i narucivanju hrane/pica i slicno.

kao sto je sasha vec rekao, mexico city je prelep grad, centralni delovi su sigurni nocu, a u to racunam centar oko ballas artes pa do zocolo trga, onda malo juznije od centra je kvart roma, roma norte, la condesa, zona rosa, i ceo taj deo oko velike avenije Paseo Reforma...takodje je siguran kvart san rafael , sa druge strane paseo reforma , kao i fancy kraj Polanco...od smestaja bih ti preporucio oko bellas artes ili oko avenida reforma, ja sam npr. proslog proleca uzeo jedan hoteli blizu spomenika Monumento de Revolucion- Hotel Plaza Revolucion, bio sam odusevljen jer imaju bespaltne bajseve, i bajsem mozes svuda da stignes, i lepo obidjes grad, imaju i jako puno staza po ulicama....npr. do ogromnog parka chapultepec moze se najlakse stici bajsom, a tamo je i cuveni antropoloski muzej....inace, bajseve ovako da iznajmis ispadne prilicno skupo, po 30 dolara za dan, i jace.....a smestaj u tom hotelu je bio oko 40-45 dolara soba...

drugi deo grada koji je dobar za smestaj je roma i roma norte, stvarno je puno lokala uvece, kul svet, dobra mesta za pojesti i izaci, i jako sigurno....ja sam bio u jednom hotelcicu- embassy, u ulici puebla, blizu trga Glorieta de los Insurgentes....tu ti je odmah i kvart zona rosa, gde su klubovi izezanje uvece...

sto se tice meride, fantasticna je..obaveno otici.....od jukatana , kao sto rece sasha, najbolji je za plaze i ugodjaj tulum, ali valladolid je takodje super gradic, samo inland.....preskociti playa del carmen i kankun...ako imas vremena, idi na cozumel ostrvo par dana, tamo je bas lepo, samo obavezan je skuter, bez njega necec stici nigde....na kopnu skuteri ne mogu da se iznajme, ali na ostrvu je ok...nemas gde pobeci jel hahhah

1 minute ago, bam-bam said:

Edited by bam-bam

Hvala @bam-bam posto planiram da putjem sa Balkana (sa danom stopa ili Paris ili Amsterdam) na osnovu ovoga ispada da mi se najvise isplati uzimati direktan povratni let Amsterdam/Paris (Mexico City) 

Da li je pametno racunati da su lokalni letovi Tulum - Mexico City uvek dostupni, i da cijene karata (dan/2/3 pred let) nisu previse skupe (znam da je ovo ne zahvalno pitanje) ali mi je bitno zbog planiranja, da vidim da li da se vracem u Evropu preko Cancucn-a ili Mexico Citya (sto djeluje kao povoljnija varijanta sada) ?

Mislim da nema aerodroma u Tulumu, morao bi na Kankun, pa dalje busom, sto nije strasno. Letova ima dosta, ali svakako preporucujem da karte kupis neko pristojno vreme unapred, jer moze izaci znatno jeftinije. Ja bih ti preporucio da provedes para dana i na Cozumelu, meni je tamo bilo znatno opustenije i u neku ruku autenticnije.

Sto se Meksiko sitija tice, sve mozes sam, ali, vodi racuna o stvarima i sumnjiim likovima oko sebe, narocito u metrou, prilikom ulaska i izlaska. Meni su maznuli telefon iz dzepa u metrou, ocigledno uigrana ekipa, jer bas vodim racuna o stvarima, ali, eto, uspeli su. I par puta smo videli neke sumnjive njuske kako se nesto domundjavaju i gledaju u nasem pravcu. Dakle, neke uobicajene mere predostroznosti koje bi preduzeo i u nekoj Barseloni, ili Parizu. Isli smo sami (zena i ja), gradskim prevozom, na Teotihuacan, kao i u muzej Fride Kahlo u Coyoacanu, bez problema. Ostalo nesto malo metroom po centru, kao i od/do aerodroma. Najveci deo peske. Chapultepec je lep, Nacionalni antropoloski muzej pod obavezno, ma, gde god da bacis oko, ima sta vredno da se vidi od bogate kulture i istorije, meni je grad bas prevazisao ocekivanja. I sve je dosta jeftino. Mi smo odseli u delu grada Roma Norte, koji je sasvim ok, ima svega u okolini, moze se cak i peske do dobrog dela zanimljivosti. Hotel se zove Segovia, blizu metroa, bio je vrlo pristojan i jeftin, bukirao sam direktno na njihovom sajtu, jer je izaslo povoljnije nego na bookingu. Ako te zanima, baci oko ovde: https://www.hotelsegovia.com.mx/

Edited by Dragance

4 hours ago, priganica said:

Hvala @bam-bam posto planiram da putjem sa Balkana (sa danom stopa ili Paris ili Amsterdam) na osnovu ovoga ispada da mi se najvise isplati uzimati direktan povratni let Amsterdam/Paris (Mexico City) 

Da li je pametno racunati da su lokalni letovi Tulum - Mexico City uvek dostupni, i da cijene karata (dan/2/3 pred let) nisu previse skupe (znam da je ovo ne zahvalno pitanje) ali mi je bitno zbog planiranja, da vidim da li da se vracem u Evropu preko Cancucn-a ili Mexico Citya (sto djeluje kao povoljnija varijanta sada) ?

letova mex-kankun ima puno tokom dana, cena je od 25-40 evra prosek u jednom pravcu, medjutim nekoliko dana pred put ne treba bas kupovati, jer cene mogu osetno da skoce....meni se npr. desilo da sam zakasnio na ukrcaj u avion na aerodormu u meksiko sitiju za kankun, mislim prica je za neverovati, dosao sam prvi put u zivotu 3 sata ranije na aerodrom, sedeo na gejtu dva sata ranije pred poletanje, i onda sam imao jedan telefonski poziv pred ukrcavanje, dok sam se prosetao po holu, oni su ubacili sve putnike u avion i nisu hteli da me puste kad sam zavrsio sa razgovorom, fazon zatvorili su embarkation....morao sam da kupim novu kartu, i to za sutra , posto je tog dana sve bilo puno , iako je taj propusten let bio oko podneva, imalo je jos jedno 3 leta do uvece...u sv. slucaju, novu kartu za sutradan sam platio oko 200 i nesto evra....

Odlicno, za sada imam dovoljno podataka, veliko hvala na korisnim informacijama @Dragance i @bam-bam. Sad sam u procesu organizovanja karata, i nadam se da ce sve da cucne, pa se javljam za dodatne konsutacije oko okrivnog iternary plana ako kupim karte koje mi odgovaraju.