Jump to content

Featured Replies

Ono sto me sada zabrinjava je vadjenje vize mislio sam da je to formalnost apsolutna, ali po kolicni papira koji se traze, ipak moze da bude cupavo (potencijalno). Dodatn problem je sto nisam u Beogradu, i sto bih vec sad morao da zakazem termin u martu, postavlja se pitanje sta raditi sa kartama ako iz nekog razloga budem odbijen...

Da li neko od forumasa ima iskustva u dobijanju Meksicke vize preko konzulata u Beogradu ?

Ukoliko imas i dostavis im sve te papire sto traze, nema razloga da ne dobijes vizu. Sudeci po iskustvima ljudi s foruma i nedavnih iskustava ponekih poznanika, rekao bih da je s te strane formalnost.

• 1 month later...

Još jedno malo dizanje teme iz mrtvih, a tiče se aplikacija za vizu za Belize i Meksiko. Posle duge potrage sam početkom marta konačno došla do informacije da mi treba da apliciramo za vizu Belizea preko konzulata u Londonu https://belizehighcommission.co.uk/visa-application-and-instructions/ . U životu se nisam susrela sa manje ažurnom službom, niti službom sa kojom je teže stupiti u kontakt. Aplikaciju sam poslala 9 marta (piše na sajtu da procedura može da traje minimum mesec dana) optimistično misleći da ću putovati sutra (7 nedelja kasnije). Ali viza mi još nije odobrena, i "ode mast u propast". Tako da ako neko u skorije vreme planira da ide tamo, neka se naoruža sa puno vremena i još više živaca.

Što se tiče vize za Meksiko, oni su uveli neke izmene, ali je sve lagano i brzo. Mejlom su mi poslali formular i spisak dokumenata, od kraja marta 2022 se termini u ambasadi zakazuju preko posebnog sajta, ali sve lepo piše ovde https://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/consular/visa . Bila u ambasadi da podnesem zahtev u četvrtak, a da pokupim pasoš sa vizom u utorak (verovatno sve bude gotovo za jedan dan, u mom slučaju je bio katolički Uskrs između).

Nadam se da će ove informacije nekome biti od koristi  

Mogu naravno.
Nisam znala da li te podatke može menjati bilo ko (mislila sam da to moraju raditi admini)

Edited by Campanula87