Jump to content

Featured Replies

Posted

kako ide procedura prijave lap topa na granici srbije i madjarske? da li nesto treba da se plati i sta tacno treba da se uradi prilikom prijave? sta se desava ako ga nisam prijavio a nasli su mi u kolima moj lap top?

hvala!

Valjda pre prelaska na nasoj strani odes do carinarnice gde ti daju potvrdu koju popunis (tip, model i bitno je serijski broj) i to ti overe i kod povratka ako te neko pita jet tvoj lepo pokazes potvrdu.

Ako se vracas iz Madjarske i nadju ti lap top koji nisi prethodno prijavio onda imas problem mogu da ti tupe kao hteo si da ga svercujes itd, plati kaznu.

Za kopnene prelaze nisam bas siguruan ali na aerodromu izlgeda da ih nije briga, na primer zadnji put sam nosio lap top i samo sam ga gurnuo kroz skener, niko me nista nije pitao, takodje i na povratku ista situacija.

Laptop dodje danas kao sasvim normalni deo prtljaga svakog poslovnog coveka tako da na aerodrumima niko ne proverava gde i kad si ga kupio. Kad sam kupila lap dobila sam nesto kao passport za njega gde stoji njegov serijski broj i podaci o njemu i meni i gde postoji mesto da mu se lupaju pecati, isto kao i u pravom pasosu ali kazem, niko to ne proverava.

Nekoliko puta sam iznosio laptop iz zemlje, kad god sam na granici pitao da uzmem potvrdu, da me ne bi cimali u povratku, rekli su mi da nije potrebno i da mi niko nece praviti problem za laptop. I nije.

Mogli bi te cimati jedino u slucaju da je laptop nov, i da se to jasno vidi, tj. da je u kutiji, nekoriscen :)

• Author

hvala lepo ljudi.

skoro kad sam bio vodja puta je spominjao za lap topove ljudi da prijave da nebi dolazilo do problemna, kazni itd.

ali nisam tad nosio moj pa nisam puno obracao paznju.

ali zato nam madjari jesu preturali i gledali stvari  :x

u svakom slucaju, kada prijavim, koliko vremena cu izgubiti i da li se placa nesto? hvala!!

• 3 weeks later...

e slazem se sa chivitlijem :)

kad sam ja poslednji put prelazila granicu sa laptopom (u februaru), pitali smo da li je potrebno prijavljivati ih, ali nam je receno da nije potrebno ako su je licni... i da vise nije to toliko retko i skupo, pa da su izgubili interes :P

Letos sam isao vozom i niko ziv te ne pita dal imas il nemas laptop sa sobom. Jedva su me i pogledali, udarili pecat i toliko. I ja sam se cimao i isto ovde postavio pitanje i jednostavno nema vajde da prijavljujes. Sta je to, par stotina evra, niko to ne gleda. Opusteno :)

• 1 month later...

Laptop se smatra delom licnih stvari i nebi trebalo da postoji bilo kakav problem. Ja cesto prelazim tu granicu i nikada nisam imao problem.

• 2 months later...

Ja sam oko nove godine sa laptop-om prelazio granicu srb-hrv, i par dana kasnije srb-madj.....niko mi nista nije trazio od potvrda, a ni meni nije palo na pamet da pitam da li treba...tako da, po mom iskustvu potvrda ne treba.......2003 sam morao da uzimam potvrdu za foto aparat na srb-madj granici ali vremena su se promenila i fotoaparati i lap topovi 'fala bogu postali normalna stvar....

Pre samo nedelju dana prelazeci iz Srbije granicu sa Hrvatskom byuduci da smo kasnili na CS miting potpuno smo zaboravili da prijavimo tenor saksofon mog muza koji je uzgred budi receno stajao u ogromnoj crnoj g=futroli na zadnjem sedistu. tri dana smo se nervirali kontajuci sta ce biti kada nasi u povratku vide da nemamo prijavu da smo ga iz zemlje izneli, ali niko nas nista nije pitao. buduci da je laptom mnogo manji ne brini.