Jump to content

Featured Replies

Posted

Deeecoo - - U_pomoc !!

= A ja bih htela kakvu vrecu za spavanje. Nemam nikakvog iskustva sa njima,..pa bih molila one koji takvo sto imaju - da pripomognu mi oko izbora ( i potrage za takvom )....

Naravno,..- sto manja-to bolja,..ni ja nisam nesto veca,..paa.. - i verovatno letnja neka,...ali - imajte na umu da sam BAS zimogrozljiva...( tako da onda valjda moze i nekakva "izmedju"..)

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ??

A kolko bi ti iske?irala za to zadovoljstvo ? Dobre vreće su skupe, a ne znam koliko dobra (topla) vreća tebi treba, to jest kud bi se smucala s njom. Oće? na more i na planinu ? Razlike je velika.

Ja sam pro?le godine pazario McKinley-jevu Orange moon vreću u Intersportu na Novom Beogradu. Ko?tala je ne?to oko 50 evra, prilično je lagana i kompaktna kad se spakuje i nije mi bilo hladno u njoj letos po planinama (1000 - 1400 mnv). Za te pare u Srbiji te?ko da će? naći bolju vreću.

Ako ti je puno, u Intersportu ima? izbor i jeftinijih vreća. U jednoj od njih (Sijera, dugačka 165 santima) sam se smrzao jednog maja u deliblatskoj pe?čari. Posle par smrzavanja čovek re?i da se isprsi i za neku ozbiljniju opremu, pa mo?da o tome treba i unapred razmi?ljati  :wink: 

I ja sam kupio vrecu u Intersportu u Merkatoru. Na svakoj vreci imas preporuku za koje vremenske uslove je pogodna. Tanje (od +3 pa na vise) su jeftinije. Kod vreca vazi pravilo "koliko para toliko i muzike".

Nije lose da kupis (ako imas para) i podlogu za vrecu. Kosta oko 1000 dinara (mozda i nesto vise), ali je njena funkcija vise nego koristna. Bez obzira koliko je vreca topla, spavanje na betonu ili nabijenoj zemlji moze biti prilicno neudobno. Tu nastupa podloga....? clap.gif' alt=':clap:'>

Kao sto je rekao Jovanovic, sve zavisi od klimatskih uslova u kojima zelis da je koristis.

Hej! Podloga ovde u NS kosta 200-300 dinara, na kraju krajeva to je samo jedno parche gume il' tako necega. Jako je korisna, ne toliko sto te nece boleti kosti od spavanja na zemlji / betonu koliko sto je odlicna termoizolacija, tako da je mirne duse mozes rasiriti na 'ladan beton i spavati ko top :)

Ima (tj. bilo je) da se kupi u Agrovojvodini-mehanizaciji, ona zgrada preko puta novog Naftagasa, na raskrsnici. Imaju i gomilu nekakvih satora sumnjivog kvaliteta i jos tako svasta nesto, idi pogledaj.

Moja vreca je Mc Kinley X-treme light, i evo sta pise na njoj:

tezina: 580 grama

za temperature: comfort > +10 C, extreme > +5 C

1 layer

Kupio sam je u BG-u pre par godina, jedna ulicica sto se odvaja iz Knez Mihajlove, ima neka velika prodavnica sportske opreme, na sprat. Kostala je, ako se ne varam, 30 evra.

Inace, kada se spakuje toliko je mala da ljudi uopste i ne veruju da je to vreca za spavanje. To je zapravo bio osnovni kriterijum, kada sam je kupovao.

Po meni, trebalo bi imati dve vrece - jednu ovakvu tanku, ako ides negde gde je toplo, i jednu debelu kao sto je ova Jovanoviceva Orange moon, koju mozes da koristis zimi.

Na kraju krajeva, ako vec ides negde da kampujes, obicno ces gledati da to bude u godisnje doba kada nije sve zaledjeno, pa ces u 90% slucajeva nositi tanku vrecu, a u 10% tegliti debelu koja je bar duplo teza i glomaznija.

Po meni, trebalo bi imati dve vrece - jednu ovakvu tanku, ako ides negde gde je toplo, i jednu debelu kao sto je ova Jovanoviceva Orange moon, koju mozes da koristis zimi.

Ama nismo do?li da se vređamo :-D. Evo vidite http://www.flickr.com/photos/jovanovic/43620494/ kolka je ta debela vreća. I meni je dosta bitno da vreća bude kompaktna, mada moram priznati je ova tvoja ?ampionska ! Moja je te?ka 1050 g, comfort temperatura je +6, a extreme -13, a iskusni momci freebikeri tvrde (a i meni tako deluje) da treba računati da je comfort ustvari minimum.

Ne pada mi na pamet da koristim moju vreću zimi, bar ne po Evropi ;-).  Evo ?ta freebikeri na čelu sa  drugom Ralićem ka?u na temu vreća : http://groups.yahoo.com/group/freebiking/message/10157. Na ?alost, tamo je skoro sva prepiska, pa i ovo, na mejling listi, pa treba preče?ljavati mejlove u okolini ovog. Triput ura za ovu KPS ekipu, na fribajkingu forum nikako da za?ivi, a lista je krcata i to me opako nervira.

E, a podloga koju vidite na slici (ono plavo, srolano) je polovina (90 od 180 santima) podloge kupljene za 600 dind?i, valjda u Veru na NBGu, al davno. Uglavnom, mislite o tome da je dovoljno imati podlogu pod leđima i dupetom, pod glavu ide ne?to mek?e, a za noge ionako nije bitno.

I kad sam se već raspisao, evo jo? ?atori by Ralić : http://groups.yahoo.com/group/freebiking/message/12373 pa čik nek jo? neko tvrdi da ja forsiram besnu opremu  :evil:

On 5/14/2006 at 9:41 PM, bokonon said:

jedna ulicica sto se odvaja iz Knez Mihajlove, ima neka velika prodavnica sportske opreme, na sprat.

delta sport u kralja petra pretpostavljam :)

i ja imam orange moon, i dajem svoj glas njoj  :spot:

On 5/18/2006 at 10:35 PM, rayuela said:

? ?jedna ulicica sto se odvaja iz Knez Mihajlove, ima neka velika prodavnica sportske opreme, na sprat.

delta sport u kralja petra pretpostavljam :)

Da sad je Delta sport, ali je pre bio Intersport. Ja sam bio pre nekih mesec dana i izbor je prilicno jadan. Idi u Intersport u merkatoru, ili ako imas nekog s Metro-karticom, onda idi tamo, manji je izbor ali su jeftinije.

A sto se tice "parametara", pa gledaj da iznutra ne bude od nekog vestackog materijala, tmerature ti pisu na svakoj, kao i za koju visinu je predvidjena (obavezno uzmi malo duzu). Naravno, tezina i velicina vrece ti je otrprilike srazmerna njenoj ceni, pa sad to odluci sama koliko ti znaci....

:wink:

• Author

Ma.. meni da je da ne moram nikakvu vrecu,.,. ja to volim skroz DIVLJE,.,--snalazenje u prostoru i vremenu sa sto manje stvari,.,IMPROVIZACIJA !!!.,.,PrezivljaVANJE/.,..

Ali, opet,.,.ako se ide ko zna gde - nije na odmet imati kakav dzak, pa se moze spavati i u njivi ili obliznjem zbunu !!! ( nisam probala,.,.-ali ne zazirem od toga,..cak sta vise - to mi je i milije !!! = STO GORE TO BOLJE !!! )

Tako da - ishushkacu kakvu vrecu - pogledacu u tim radnjama koje ste predlozili.,.,pa....valjda ce ispasti nesto!!!

Kupila sam vrecu za spavanje u Budimpeshti za manje od 10 eura a cena joj je bila oko 14eura. Kad sam doshla na kasu da platim vrecu bilo je ono "u narednih pola sata sva roba ide dole 40%" tako da sam kupila super kilimanjaro vrecu za manje od 10e.

Inace sve stvari za kampovanje su bile na rasprodaji i zao mi je sto nisam pokupovala sve sto mi je trebalo. Shator za 3 osobe je bio oko 20e a za 2 osobe 15e...

Rancevi su bili oko 40-50e

::crazy:

On 5/30/2006 at 8:35 AM, blueGIRL said:

Kad sam doshla na kasu da platim vrecu bilo je ono "u narednih pola sata sva roba ide dole 40%" tako da sam kupila super kilimanjaro vrecu za manje od 10e.

J-j-jednu?? :shockkk:

Pa zašto samo jednu?!? :cry22:123? ?:bang:

Kao da nisi odavde... pa to se kupuje odmah bar deset!? :maddd:

(I pravac najlon...)

Ma cu se vratim pa cu ceo dan da sedim u prodavnici dok ne dodje tih pola sata! :D

i ovako je ogromna prodavnica... imaju komplet opremu za teretane pa bicikle pa kompletnu plivacku, fudbalsku kampersku itd opremu...

zvizhd

• 1 year later...

planirala sam da kupim vrecu..treba mi za exit, i za poneko kampovanje..neka putovanja..

e posto se uopste ne razumem u to..citala sam neke postove ovde...bila sam do intersporta..ali sve su vrece skupe..na jednom sajtu, na kom se kupije on-line.naisla sam na 2 vrece koje mi duzinski odgovaraju..ali ne znam kako da protumacim ostale karakteristike,,,i da li ova cena ok, da li da trazim jos? znate li za jos neku vrecu koja ce mi odgovarati?

2916aj8.th.jpg

Karakteristike: 

* Vreća za spavanje Nepal 400 - C-Outdoor

* Dimenzije: 230 x 80 x 55 cm

* Materijal: NAJLON 70D/190T

* Materijal unutrašnjeg dela: PAMUK,30 x 30, 68 x 68

* Uložak: 400 G/SM SILIKONIZOVANO ŠUPLJIKAVO VLAKNO - Hollow fiber

* Temperatura 7°C

* Masa: 2.27 kg

2913yb4.th.jpg

Karakteristike: 

* Vreća za spavanje MUMMY 200 - C-Outdoor

* Uložak: 200G/SM, SILIKONIZOVANO ŠUPLJIKAVO VLAKNO - Hollow fiber

* Temperatura 10°C

* Masa: 1.37 kg

teeeeeeeeeskeeeeeeee!  :bang:

za exit ti je dovoljna neka tanka, tanka. sto da teglis kad ne moras.

al kad budem krenula na neko stopiranje kroz zemlju..a bez satora...ima da se smrznem

Uzmi lakšu... I još važnije manju. 1kg razlike u težini puno znači kad tegliš satima na leđima... A od hladnoće će te više zaštiti podloga nego malo deblja vreća, bar se meni čini tako... A što se veličine tiče, ja gledam da mi sve stvari koje nosim na put, uključujući i džak, stanu u mali ranac, od 30ak litara, i evo, već preko godinu dana svuda idem tako i bogami planiram da nikada ne ponesem veći ranac  :) Nikada mi nije zafalilo ništa, a svakako mi nije zafalio teži ranac, tako da...  :spot:

pa je ok ona ova plava? jel ima neka koju mi ti posebno preporucujes? gde da je kupim i koliko kosta?

On 6/6/2007 at 9:18 PM, Andja said:

pa je ok ona ova plava? jel ima neka koju mi ti posebno preporucujes? gde da je kupim i koliko kosta?

Definitivno plava, uz jednu podlogu od 300 - 400 dinara i mislim da ce biti dovoljno. Inace, ja cu verovatno uzeti upravo taj dzak do kraja meseca tako da nadam se da ce mi posluziti

• 3 weeks later...

Upravo sam uzeo vrecu za spavanje, u Max Sportu, Novi BGD, blok 24, kod "Vera"...

Vreca se zove :  Eagle, firme High Coloradu, tezine je 970g.

Duzina je 220 cm, a sirina kod nogu je 50cm a kod glave je 80cm.

Namenjeno za temperature od -4 do +12.

Cena je 1.500 din, sa popustom od 10% koji je trenutno na snazi, kostalo me je 1.350 din.

Pozz

:stop:

• 2 weeks later...

ljudi-je l' neko zna da mi rekne gde da trazim vrecu i podlogu u ns-u??

On 6/5/2007 at 10:04 AM, Andja said:

planirala sam da kupim vrecu..treba mi za exit, i za poneko kampovanje..neka putovanja..

e posto se uopste ne razumem u to..citala sam neke postove ovde...bila sam do intersporta..ali sve su vrece skupe..na jednom sajtu, na kom se kupije on-line.naisla sam na 2 vrece koje mi duzinski odgovaraju..ali ne znam kako da protumacim ostale karakteristike,,,i da li ova cena ok, da li da trazim jos? znate li za jos neku vrecu koja ce mi odgovarati?

2916aj8.th.jpg

Karakteristike: 

* Vreća za spavanje Nepal 400 - C-Outdoor

* Uložak: 400 G/SM SILIKONIZOVANO ŠUPLJIKAVO VLAKNO - Hollow fiber

* Temperatura 7°C

* Masa: 2.27 kg

2913yb4.th.jpg

Karakteristike: 

* Vreća za spavanje MUMMY 200 - C-Outdoor

* Uložak: 200G/SM, SILIKONIZOVANO ŠUPLJIKAVO VLAKNO - Hollow fiber

* Temperatura 10°C

* Masa: 1.37 kg

Evo citirao sam Andju, to je Kapriolova radnja za bicikle i opremu u BG-u, negde na pola puta od Beogradjanke do crkve sv.Marka.. A za NS ne znam

ljudi-je l' neko zna da mi rekne gde da trazim vrecu i podlogu u ns-u??

U prodavnicama ribolovačke opreme :) Ima jedna na raskrsnici Jevrejske i Bulevara, tj onaj ugao raskrsnice dijagonalno od Futoške pijace. Baš sam neki dan prolazio i video da imaju vreće za spavanje, ako se dobro sećam cena je oko 2.000 din. Vreća i šator vise ispred radnje, na ulici :)

Ako ti treba "debela" vreca, za planinu i tako, znaci za hladnije okruzenje onda odes na Najlon pijacu, i tamo ces naci vojne vrece, koje su od 1200 pa na vise, zavisi da li se cenjkas, da li je pred zatvaranje pijace i tako.

Ima ribolovacka radnja u Cara Dusana, kod Medicinske skole, koja je dosta dobro opremljena, ima vise vrsta vreca za spavanje sa i bez postave, ima i podloga za vrece.

Mislim da je cena bila oko 2000 dinara.

У петак сам купио подлошку за врећу у Максију и коштала је 350 динара. Сутрадан сам је испробао на Каменој Гори и показала се веома добром. Поготову ако се узме у обзир да је спречила клизање у шатору на доле јер смо спавали на низбрдици. Они без подлоге су завршили у суседном селу. :spot: