Jump to content

Featured Replies

Posted

POZIV

KO:? ? ?Asocijacija za fortifikaciju

KADA:? ?Druga polovina jula

KAKO:? ?Putovanje (autobusom, vozom i autostopom)

GDE:? ? Niz Podrinje ka Raskoj oblasti a odatle (oko Kosova i Metohije) ka Istocnoj Srbiji.

ZASTO:? Obilazak utvrdjenih srednjevekovnih srpskih gradova i manastira

Soko Grad (Drinski), Zvornik, Ras (Djurdjevi Stupovi), Soko Grad (banjski)...

Ovo nije konacan spisak. Ukoliko neko zna za jos neki grad/manastir neka predlozi.

Hej, pa ti kao da mi citas misli clap.gif' alt=':clap:'>

Bila sam u Srebri(preko Drine) i nesto sam razmisljala kako bi mogli da obidjemo taj kraj.Ja sam vise razmisljala o poseti jezerima istocne Srbije,ali mi se i tvoj predlog jako svidja.Mogli bi nekako da sve usput obidjemo.

Ima i u Srebrenici dve stare tvrdjave jos od Rimljana kad su rudnike poceli da kopaju,zato se i pre zvala Argentarija,ali su skoro sravnjene sa zemljom i nema se puno videti.

Ali nemoj da bude ta tura usred ispitnog roka,jer mislim da ce oba coveka poci :cry22:

Hej Micowiny!

Ja sam uvek za takve stvari.

Drugar iz Trebinja je pominjao nekih 7 utvrdjenja na brdima u okolini. Kaze da je prepuno zmija, i da se ljudi retko penju tamo. E sad, iz kog su perioda, pojma nemam, al mozemo da odemo , pa da vidimo...

:mrgreen:

hm...ovo deluje veoma simpaticno. a kada bi se to desavalo? ako ovako nastavite, ja necu ni  ici u pulu da produzim moj lepi hrvatski pasos. :cry22:

mozemo autostopom u obilazak tvrdjava, dvoje po dvoje, pa da se cekamo. ili da unajmimo postanske kocije :ang:

smederevska tvrdjava,maglic XIV ,koznik,novo brdo,zvecan,golubac,milesevac, grad Ram, ako se setim jos nekih javljam.....za detaljnije inf o lokacijama ako vam trebaju pitajte.

Bilo bi lepo  da obidjete i utvrdjene manastire recimo Resavu XV,Ravanica,grad milesevac

poz

E kada se krece, na ovo moram da idem.

Upravo sam nesto slicno hteo da predlozim. Tura je dobra, treba lepo srediti celu srbiju, i ne bi trebali da se ogranicimo samo na srpske spomnike, ako budemo u istocnoj Srbiji obavezno treba videti Romulijanu.

Da li je newko bio u Caricinom gradu kod Lebana, kazu da se ima sta videti.

Kad krecemo????:party:

Ako  se planira Manasija ( sada je renovirana u potpunosti) Tu sam! Bicete moji gosti! Manasija je u Despotovcu i tamo imam kucu sve sa babom u paketu!  Mada je taj kraj sam za sebe dovoljan  , posto je i blizu Beljanica , Resavska  Pecina, Vodopad......

To se mozemo organizovati  krajem jula i da ostanemo par dana na planini ! Voda  moze da se pije sa vodopada i hladna je  oko 4-7 stepena  , a i poznajem ljude tamo  tako da mogu da organizujem prevoz , meso , pice  i ostalo!

Jel baba pravi gibanicu?

:party:

Ako ne pravi ja necu da idem!  :-D

Sto se tice Kosova i Metohije znam samo da je Pristina bila poprilicno bezbedna, cula sam od nekih svojih HC i CS gostiju da oni nisu imali nikakvih problema ali ne bi se uputila tamo na duze od par dana...  :|

Ovo zvuci prilicno ambiciozno  :?

Neko bi zaista trebao sve dobro organizovati,da ne bi nesto lepo propustili.

Ovaj predlog za kraj jula mi se jako svidja clap.gif' alt=':clap:'>