Jump to content

Featured Replies

Posted

Mene u poslednje vreme mnogo nerviraju ljudi koji dodju na sajt, ne pogledaju ni naslovnu stranu vec odmah odu na forum i postave pitanje koje je vec google puta postavljeno na forumu i isti broj puta je dat odgovor! Da li i vas nerviraju ovakve situacije? Kako se izboriti protiv toga?

Nisi jedini,i meni smeta jer pogorsava kvalitet foruma al kod mene prevagne  potreba da se tim osobama pomogne.U svakom slucaju nesmes dozvoliti sebi da te nervira takav odnos pojedinaca prema sajtu,tj forumu.

I ja sam sa vama... Ne znam ni da li je neki opsirniji FAQ resenje, zato sto ce se pojaviti ljudi koji to ne citaju, kao ni pravilnik foruma, kao sto ni ne koriste opciju search.

Ne mislim da je to zbog toga sto ih mrzi, vec zbog toga sto nisu navikli, tj. ne znaju da koriste forume. Malo dobre volje, njihove i nase i naucice :)

:mrgreen:

Nisi jedini, Kiko, ali ne vredi gubiti nerve. Jednostavno ih uputiš na ono što treba da urade da bi pronašli informaciju na forumu.

Ne treba im servirati informaciju na gotovo, jer će im onda preći u naviku da kače pitanja na forum, pre nego što išta na sajtu pogledaju.

To je problem svih foruma ovog sveta. Slazem se sa Acketom, jedino resenje je edukacija... dakle, kad neko postavi pitanje o necemu na sta je nebrojeno puta dat odgovor, odgovoriti toj osobi da koristi pretragu, i eventualno zakljucati temu.

Primetio sam u zadnja 3-4 meseca kako se pojedini "stari" clanovi foruma jako neprijatno odnose prema novajlijama, cak i sa nekom dozom omalovazavanja. Sto mi u zadnje vreme prilicno smeta. Mislim da to nije pravo lice STC-a, pa s'toga molim za malo tolerancije!

• Author

Dule izvini ako sam te necim uvredio ... nisam imao nameru. (Ne smatram te novim clanom jer imas dovoljno postova)! Hmm ... vidim da imamo slicna misljenja, ja odgovorim na pitanje i kazem da sledeci put koriste search! OK ... hvala vam ... samo sam hteo da proverim da li je samnom sve u redu! :-)

s tobom, naravno, nikad nije sve u redu, sta se pitas uopste? :):P

potvrdjujem, i mi te naravno i takvog volimo :D

Da da, pogotovo kad pitaju neke totalno opste stvari koje su stvarno mali milion puta recene.

Ok je ta edukacija ali oni stvarno ne kontaju da time bukvalno maltretiraju clanove da oni traze umesto njih, da oni rmbaju i gledaju stare postove, pokusavaju da pronadju odgovor za njih. Nije to samo edukacija, ljudi vole da im se sve servira. Svi smo valjda svesni da niko od nas ne drzi sve te odgovore u glavi vec da mora da ih proceprka negde, dal na kompu dal na sajtu ali negde.

Mozda ono dugme search nekako povecati? ili ga nasminkati da bode oci?

Da se kao prva recenicu u onom ugovoru sa kojim se slazemo o uslovima koriscena foruma udari jedna boldirana sa povecim fontom: pre postavljanja pitanja potrazite po forumu i/ili koristite search

.

Licno mene ne nervira ali mi je zao ljudi koji se toliko trude da cak i po 5x odgovaraju na nesto sto je vec prezvakano i nesto sto su svi bar 3x procitali.

Kiko, uz tebe smo :)

Nisi jedini, Kiko, ali ne vredi gubiti nerve. Jednostavno ih uputiš na ono što treba da urade da bi pronašli informaciju na forumu.

Ali kad to radish svakog dana onda jako dosadi i jako pocne da ide na nerve. Potpuno razumem Kiku. Da samo prelistaju par topica videli bi da za svako pitanje upucujemo ljude da pregledaju forum da ga pretraze. Nemoguce da ne vide opciju search.

Znam da treba da budemo strpljivi sa novim clanovima ali nekad stvarno postavljaju pitanja tipa "gde moze da se pishki u turskoj kad izgubim svog turistickog vodica?"  :hihi:

Budemo strpljivi pa onda izgubimo strpljenje pa se takva stvar odmah primeti. Niko ne primeti koliko pre toga smo bili strpljivi nego svi primete kad izgubimo strpljenje.

Tako da molim nove clanove za malo razumevanja...

;D

A jeste primetili kad "iskusni" clanovi daju temi naslov koji ni na koji nacin ne nagovestava o cemu je rec? :P

A jeste primetili kad "iskusni" clanovi daju temi naslov koji ni na koji nacin ne nagovestava o cemu je rec? :P

ako im skrenes paznju vrlo brzo ce preimenovati ;)

Ja imam josh jedno pitanjce...

da li sam ja jedina koju novi clanovi stavljaju na svoje MSN liste da bi mi postavljali pitanja o svemu i svacemu zato sto sam ja admin foruma i verovatno misle da sam ja sveznajuca.

Moje privo pitanje je da li su pregledali forum i procitali putopise i blogove o destinaciji i obicno je odgovor "Ne".

:102:

hmmm sveznajuca si.... i ja uvek konsultujem prvo tebe i cekam da me uputis na forum, a ako te bas nema online onda iskuliram par sati....

hmmm sveznajuca si.... i ja uvek konsultujem prvo tebe i cekam da me uputis na forum, a ako te bas nema online onda iskuliram par sati....

:maddd:

Nemoj tako, moze neko ozbiljno da shvati.

Treba dodati u potpis kao i vecina admin

MSN JE SAMO ZA LJUDE KOJI ME LICNO POZNAJU, sva pitanja i siguestije postavite na forumu. Koristite SEARCH pre postavljanja pitanja

Evo, poslednja osoba koja me je kontaktirala se nije ni predstavila samo je rekao/la da je nasao/la moj MSN na forumu KPS-a i da sad on tu ima gomilu pitanja. Nije ni pitao/la da li imam vremena da odgovaram na njih i poprilicno se nasao/la uvredjenim kada sam rekla da radim i da trenutno nemam vremena i da procita sve sa foruma i sajta o tome sto zeli da me pita. Dodushe bila sam gladna i josh pride nervozna poshto sam imala gomilu posla a malo vremena da ga uradim.

Sutradan (tj. danas) je postavio/la pitanje kako uopste da stigne do Belorusije i o papirologiji koja mu je potrebna za tranzitne vize iako sve to pise na sajtu. Onda je zakljucio/la da mu uopste ne trebaju tranzitne vize pa sam mu rekla da voz ne leti preko Madjarske.  ;D

I opet se nasao/la poprilicno uvredjenim poshto sam rekla da nemam pojima sta je potrebno za vize i da pishe na sajtu. Kad sam na kraju pitala da se predstavi rekao/la je da sad to nije bitno. Pa da, zashto bi se neko meni prestavljao kad ja tu sluzim kao one tetkice na shalterima za informacije.

Mislim, sve to sto je pitao/la mene mogao/la je da pita na forumu i verovatno bi dobio/la svezije informacije poshto sam ja u Belorusiju putovala pre 3 godine i kao sto sam skoro rekla u jednoj temi uopste mi se nije svidela.

Eto, to je najsvezije... a to mi se deshava svake nedelje da me neko novi na forumu stavi na svoju MSN listu i pita sve ono sto vec pishe na forumu.

Naravno da ispadnem nervozna i neprijatna!  :shockkk: 

Опште правило свих форума је да нико не користи претрагу, можда, евентуално, кад се форум категорише успе нешто.

Nisam bila sigurna gde da postavim pitanje, a posto je jedan od naslova 'O upotrebi foruma' i vidim na temi sve stara garda  :D mozda ce neko znati odgovor.

Sta se desilo sa temom Overland Capetown-Beograd? Ili sam ja samo sanjala da postoji?

Hvala Lazare!

:( a u deficitu smo sa Afrikom... Steta...