Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao drugari,

interesuje me u vezi turske vize posto planiramo da idemo u tursku recimo na 10 dana pa da ostanemo u siriji mozda mesec ,e sad posto se vracamo kuci kroz tursku vozom il busom,posto turska viza vazi samo 30 dana - znaci u povratku mora da vadimo opet vizu DA LI JE TO MOGUCE ponovo dobiti ili ne-- posto vidim na sajtu o vizama da je nemoguce produziti(da li vadim na granici znaci opet tranzitnu ili kako...)

• Author

aha to bi bilo ok jer sam se bojao da posle mesec ne mozes da vadis vizu tipa naredna 3 meseca ili 6 meseci

Cekaj a ako u turskoj ambasadi trazis multi vizu odnosno sa vise ulazaka?

Recimo dobijes vizu sa dva ulaska so to je taman da odes do Sirije, vratis se i ostanes odredjeno vreme u Turskoj,

koliko takva viza traje - 30 dana ili vise?

Pitam jer na obrascu za izdavanje turske vize imas rubrike:

22. Number of entries requested

 Single Entry     Multiple entry

23. Duration of stay-   Visa is requested for: .................... days

Dakle stavis "multiple entry", onda da li pod ovu rubriku 23. mozes da stavis recimo 90 dana ili mozda duze pa nemas potebe da vadis drugu vizu prilikom povratka iz Sirije recimo, ili to nema veza koliko dana stavis jer ti u ambasadi daju vizu samo na 30 dana kao neko standardno vreme.

Takodje da li u turskoj ambasadi moze da se dobije multi viza sa neogranicenim brojem ulazaka (svaki traje do 30 dana) a da ta viza vazi recimo godinu dana?

• 2 weeks later...

Na turskoj granici na random lupaju single/multiple entry vizu, za istu cenu. Ako ti daju single, onda po povratku iz Sirije moras da kupujes novu. Ako ti daju multiple, onda pri drugom ulasku ne platis nista. Znaci, kad udjes u Tursku, pogledaj sta ti pise na vizi :)

Jel na turskoj granici mozes da trazis ono sta ti treba recimo multi vizu,

ili ti Tucin stavi sta hoce a tebe i ne pita? :x

• 4 months later...

Da ne otvaram novu temu - pitacu ovde. Upravo sam video nove detalje na odeljku za vize, vezano za Tursku. Ono sto me je iznenadilo je da sada stoji podatak da je za jedan ulazak cena turske vize 33 EUR, a 65 za dva, i da je cena ista i na granici i u ambasadi. Da li to znaci da vise nema onih 10 EUR za vizu na granici? I, da li je vec neko ulazio u Tursku po tom rezimu? Molim za odgovor i razjasnjenje. Thanx!

Odakle je ova informacija?

Zvanicni sajt turskog MIP-a kaze da gradjani Srbije dobijaju vizu na granici (30 dana, multi).

Cena 15 $ - 10 Euro. Evo linka (u adresi pise 2008. godina ali na samom sajtu pise "cene viza na granici za 2009.):

http://www.mfa.gov.tr/visa-fees-at-border-gates-for-2008.en.mfa

Mozda su ove cene za vize u ambasadi? Mada je i to malo preterano do sada je multi bila bese 25 evra?

Ako ima nekih drugih informacija da vidimo i to.

Geoplans, baci oko na sekciju ovog sajta za vize. I, idi na odeljak za Tursku. Tu stoji informacija koja mi je nejasna i za cije sam razjasnjenje pitao. Nista zvanicno. I, iskreno se nadam da je neko od moderatora napravio gresku, te da ostaje starih dobrih 10 EUR na granici, za multi mesecnu vizu.

Ne Globe sve je ok, video sam info ovde na sajtu. Samo sam pitao odakle informacija ovde na sajtu?

Vidm da je to promenjeno danas ali ne pise ko je postavio izmenu. Znas ono datum i ime.

I mene ovo interesuje da li je iz prve ruke ili sta?

Zvanicni sajt daje stare cene. Osim ako informacija nije od pre nekoliko meseci a ove nove cene su od nedavno.

Ekonomska kriza u Turskoj, opada broj turista, pa oni koji dolaze moraju da se isprse za vizu?

Dobili smo informacije od dve razlicite osobe za novu cenu Turske vize. Sad gledam te mejlove, pominje se samo ambasada, greskom sam izmenio info za granicu, evo odma ispravljam.

Ispravio :)

Samo da dodam, ako vas interesuje od koga je potekla nova informacija, pogledajte cija imena su poslednja napisana pod "doprineli". A pise i datum poslednje izmene.

Jao, Chilivili, bas si me secnuo kad sam danas video info. No, ko radi i gresi, barem ponekad, zar ne? Anyway, pozdravljam ideju da se barem ta sekcija sajta redovno azurira i to od ljudi koji imaju licna iskustva. Dakle, poziv svima da ne budu lenji i da barem u jednoj-dve recenice podele sa nama vizna iskustva, posebno ako vide da se razlikuju od informacija koje su trenutno aktuelne na sajtu.

Ne znam koliko košta na granici, ali navedene cene su tačne ako vizu kupujete u ambasadi. Ja sam prošle nedelje uzela vizu, tako da je iz prve ruke.

Znaci cene u ambasadi su iz prve ruke?

Za bugarsku tranzitnu moraju da se puknu pare. Posto mora da se ima turska viza za bugarsku tranzitnu

pametno je uzeti samo sa jednim ulazom a u povratku (ako se ide dalje) kupiti na granici.

Ili jos bolje sirijsku vizu za dz, valjda Bugari daju tranzit na osnovu sirijske vize.

Slezena ima li razlike u izgledu turske vize izmedju one koja se dobija na granici i u ambasadi?

Takodje kakav je postupak dobijanja vize u ambasadi?

Da li treba neki poseban dokument, osiguranje, koliko brzo/sporo se dobija viza?

1 ulaz: 33 eura, 2 ulaza: 65 eura (bilo da je tranzit ili ne, cena je ista). Ja sam uzela za dva ulaza, znam da je to puno para, ali neću da razmišljam o tome kasnije, jer gde god odem vraćam se bez prebijene pare, tako da mi je lakše sada da platim. Ne znam kako izgleda viza koja se dobija na granici, ali ova iz ambasade je mogla biti i ''lepša'' za te pare  :) Dokumenta se predaju od 9-11h, viza se dobija istog dana u 16h. Ne treba ništa od dokumenata, samo pasoš i jedna fotografija. Mislim da se bugarski tranzit može dobiti i na osnovu sirijske vize, ali nisam sigurna, pa nisam htela da rizikujem.

Turska viza na granici je mala nalepnica 4 x 7 cm ili tako nekako.

Znaci nije kao one sto zauzimaju celu stranicu u pasosu.

Bugarski tranzit na osnovu sirijske vize trebalo bi da je bez problema. O tome se raspravljalo ovde.

Neki kazu da je bez problema, drugi da je problem.

1 ulaz: 33 eura, 2 ulaza: 65 eura (bilo da je tranzit ili ne, cena je ista). Ja sam uzela za dva ulaza, znam da je to puno para, ali neću da razmišljam o tome kasnije, jer gde god odem vraćam se bez prebijene pare, tako da mi je lakše sada da platim. Ne znam kako izgleda viza koja se dobija na granici, ali ova iz ambasade je mogla biti i ''lepša'' za te pare  :) Dokumenta se predaju od 9-11h, viza se dobija istog dana u 16h. Ne treba ništa od dokumenata, samo pasoš i jedna fotografija. Mislim da se bugarski tranzit može dobiti i na osnovu sirijske vize, ali nisam sigurna, pa nisam htela da rizikujem.

pa zar ti nije onda bilo jeftinije da lepo putujes avionom do istanbula i tako preskocis bugarsku....kad saberes tolike pare za tursku vizu, i bus ili voznu kartu od turske, ispadne te ko avion...a da ne pricamo o 24-satom cimanju :)