Jump to content

Featured Replies

Posted

Molim vas da mi neko pomogne. Kako bih mogla da stignem u Bosnu, tacnije Jablanicu iz Srbije.

Hvala svima

Pa, sednes na bus za Sarajevo (sada ima skoro 10 polazaka dnevno, neki cak idu i u centar grada, dakle ne samo u Istocno Sarajevo), a odatle na voz za Mostar. Naravno, ne ides do Mostara, vec izadjes u samoj Jablanici (nadam se da mislimo na istu Jablanicu, onu kod Konjica). Takodje, i svaki bus koji ide ka Mostaru staje u Jablanici.

Ili naravno mozes da stopiras. Preporucujem preko Zvornika do Sarajeva pa se u Sarajevu spustish tramvajem koji ide na Ilidzu pa nastavish sa stopom ili odesh vozom iz Sarajeva. Cula sam da je pruga na jako lepom uzvishenju i da se prelepi pejzazi vide iz voza.

Naravno, prvo zavisi od toga iz kog dela Srbije ideš.

Ako si na jugu, proveri buseve iz Niša za recimo Trebinje. Ili u Užicu presedneš u bus Beograd - Trebinje. Onda taj bus povežeš sa nekim busom Višegrad-Sarajevo ili Foča - Sarajevo. Njih sigurno ima. Takođe, postoji i buska linija Novi Pazar - Sarajevo.

Ako ti je autoput Bratstva i jedinstva usput, možda ćeš i brže stići preko Šamca i Doboja, naročito ako ideš u neko nezgodno doba dana/sedmice.

A da ne bismo ovako do sutra nabrajali, prvo nam kaži odakle krećeš i da li si raspoložena za autostop.

I, da, kad sledeći put budeš postovala topik na (bilo koji) forum, nazovi ga Prevoz iz Kragujevca za Jablanicu na Neretvi, a ne Hitno mi treba pomoc.  I brže ćeš dobiti kvalitetan odgovor, veruj mi.

Btw, Jablanica o kojoj trenutno pričamo nije u Bosni nego u Hercegovini. Tako da i dalje nisam siguran da li pričamo o istom gradu.

• 2 weeks later...

jedini voz iz sarajeva za ploce koji staje u jablanici krece jako rano ujutro , mislim u pola 7 i karta kosta 8km tj 4 eura