Jump to content

Featured Replies

Ko ide kolima iz Srbije, najbrže je preko Kosova jer je osim par kraćih deonica sve autoput--mi smo išli pre koju nedelju NS-Tirana i trebalo nam je oko 8 sati uz pauzu za ručak u (na?) Kosovu Polju. Nismo imali nekih neprijatnosti, mada smo pazili da nam kola (s NS tablicama) budu u vidokrugu za svaki slučaj. Mislim, ljudi su ih primećivali al je to više izgledalo da se čude što su tu nego što je nešto maliciozno bilo u pitanju.

• 3 weeks later...

Ko ide kolima iz Srbije, najbrže je preko Kosova jer je osim par kraćih deonica sve autoput--mi smo išli pre koju nedelju NS-Tirana i trebalo nam je oko 8 sati uz pauzu za ručak u (na?) Kosovu Polju. Nismo imali nekih neprijatnosti, mada smo pazili da nam kola (s NS tablicama) budu u vidokrugu za svaki slučaj. Mislim, ljudi su ih primećivali al je to više izgledalo da se čude što su tu nego što je nešto maliciozno bilo u pitanju.

kakve su cene goriva,putarine i ostalo????

• 2 years later...

Da li je bio neko u Sarandi preko grcke granice, kakvo je more i kako se proveo? Da li definitivno ne trebaju vize na granici i/ili 50e dnevno i tako to? :biggrin:

ovo verovatno nije merodavno jer sam bila 2007, ali tada je put od tog prelaza Kakavia bio jeziv, a ni sa grčke strane nije bilo puno bolje. Neka kaže neko ko je bio skorije.

On 9/5/2017 at 3:32 PM, DusanV said:

Da li je bio neko u Sarandi preko grcke granice, kakvo je more i kako se proveo? Da li definitivno ne trebaju vize na granici i/ili 50e dnevno i tako to? :biggrin:

Ne trebaju vize. Ja sam prelazio prošli mjesec, doduše išao u Skadar, ali osim pasoša mi nije trebalo ništa.

Bio sam pre tri dana, išao preko Grčke. Ne samo da ne trebaju vize, nego i ne gledaju pasoš :biggrin: pa da odgovorim za druge na moje pitanje o moru :biggrin:

Butrint je jako interestan, arheološko nalazište rimske kolonije. Lepo je videti, vidi se da je u razvoju, svaki godine ima sve više turista.

Saranda je grad hotela, ima ih bukvalno na stotine, kao da očekuju milione turista, a bukvalno su svi prazni. More ništa specijalno, međutim 5km ispod i 10km iznad Sarande (Ksamil i Krorezes) je brutalna voda, neverovatno čista i tirkizna. Cene su kao u Crnoj Gori, možda i malo jeftinije

• 7 months later...

Zdravo svima,

Prvi put sam na ovom forumu. Planiram ovog septembra sa mužem i bebom koja će tada imati 9 meseci da idem u Albaniju na more - prvi put. Voleli bismo da budemo u blizini plaže, naravno neke upotrebljive plaže ne neke gradske koja je tu ali se niko na njoj ne kupa :smile: dakle što bolja plaža ali i da samo mesto ima neki sadržaj (da ne bude jedna glavna i dve poprečne ulice) - ne tražimo dakle nikakv ludi noćni provod već dovoljno veliko mesto da možemo popodne i uveče da šetamo bebu (prošle godine smo bili u nekom grčkom seli, plaža i more božanstveni ali sem toga da umreš koliko nemaš gde noge da protegneš).

Mene je prvo povuklo da tražim smeštaj u Sarandi ali sada ovde vidim komentar da su plaže prelepe u okolnim mestima poput Ksamila. Gledala sam slike, prelepo je more stvarno. Jedino me brine veličina samog mesta. Ako ima nekog ko je bio smešten tamo ili u nekom drugom sličnom mestu volela bih da čujem iz prve ruke koliko je mesto, da li je ok za ovu vrstu letovanja kakvu mi tražimo. Naravno svaka preporuka je dobrodošla.

PS Takođe me i put interesuje do tamo. Išli bismo iz Kragujevca. Kuda je najbolje ići i kakvo je stanje na putu. Ako je prevelika avantura u pitanju, možda ove godine ipak preskočimo ovu destinaciju, ne bih da putujemo više od 12h.

Hvala unapred

Pozdrav

Edited by Katja.SD

On 4/26/2018 at 10:36 AM, Katja.SD said:

Mene je prvo povuklo da tražim smeštaj u Sarandi ali sada ovde vidim komentar da su plaže prelepe u okolnim mestima poput Ksamila. Gledala sam slike, prelepo je more stvarno. Jedino me brine veličina samog mesta. Ako ima nekog ko je bio smešten tamo ili u nekom drugom sličnom mestu volela bih da čujem iz prve ruke koliko je mesto, da li je ok za ovu vrstu letovanja kakvu mi tražimo. Naravno svaka preporuka je dobrodošla.

Ja sam bila u Sarandi, pre 10 godina i tada je od tih primorskih gradića delovala kao najrazvijeniji. Verujem da sada ima još mnogo više sadržaja, tada se svašta gradilo. Odseli smo baš jako jeftino u nekom velikom hotelu uz samu gradsku plažu (koja nije baš lepa za kupanje, samo za šetnju). Osoblje hotela je bilo jako ljubazno, našao se tu i neko ko govori srpski, dali su nam apartman po ceni sobe, i tako.

Pošto idete autom, plaža nije problem. Ksamil je jako blizu, a to je jedna od lepših plaža na kojima sam u životu bila. 

Nadam se da će se ipak javiti i neko sa svežijim infomacijama.

• 2 years later...

Mene bi zanimalo kakva je procedura kad idete u Albaniju sa srpskim pasošem preko Kosova? Navodno se na Kosovo ne može ući sa pasošem, da li se onda može proći u tranzitu samo sa ličnom kartom, a da se pasoš pokaže tek na albanskoj granici?

• 4 months later...