Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram cirkularno putovanje za Meksico, Gvatemalu, Beliz i Honduras. Znam da mi za Meksiko treba viza, kao i gde i kako da je dobijem, ali na zalost znam i da mi trebaju vize za preostale tri zemlje ali ne znam gde da ih trazim buduci da u Beogradu nema ambasada tih zemalja.

Da li je neko isao na tu stranu, sta bi mogao da mi preporuci da ucinim u vezi sa vizama?

Namera mi je da letim prvo za Gvatemalu i odatle napravim kruznu putanju, buduci da su mi ranije za Meksiko uvek davali samo vizu sa jednim ulaskom, pa mislim da kod njih i nemam sansi za dva ulaska.

Buduci da cu putovati sa malim detetom ne bih bas volela da do nekakvih granica idem na slepo, ali ne znam ni gde bih aplicirala za Gvatemalsku vizu.

Ima li neko iskustvo sa time? Ili nekakav konstruktivan predlog?

Hvala unapred

• Author

To o brodskoj karti sam cini mi se procitala vec negde na ovom forumu, i ja cu imati povratnu avionsku kartu, ali mi je malo frka da ih kupim tri (jer toliko nas je) pa da nas vrate prvim letom nazad tj. u zemlju ne prime. Ok i da nas prime, ali zamisli da nam daju "one entrance" vizu pa da moram ko zna odakle da kupujem kartu u jednom pravcu za nazad...

Da li neko recimo zna da u nekoj nama susednoj zemlji (za koju nam jos ne treba viza po mogucstvu) postoji ambasada, konzulat, sta god, ranije pomenutih drzava i koliko je uopste uputno ici tamo negde i traziti vizu?

• Author

Hvala puno, pokusacu sa pisanjem odredjenim ambasadama. Zaboravila sam da navedem da sam recimo ambasadi Belizea u Meksiku poslala pismo (pre skoro dva meseca) sa pitanjem kako da resim taj problem i dodjem do vize za Beliz, no do danas i niko nije odgovorio. No pokusaca, hvala jos jednom

• 4 weeks later...

Najlakshi nacin ti je da uzmesh meksichku vizu u Srbiji . Potom u mexicu uzmesh vize za ostale 2 zemlje . Sad cimanje po mexicu sity-ju nikada nije prijatna stvar da budem iskren , barem meni . vIZE bi dobijala verovatno u toku istog dana sa tim shto bi ih plachala oko 40 dolara . To je moj sluchaj sa vadjenjem El salvadorske vize u Gvatemali .A ove zemlje su istog profila .Nikakva dokumenta , samo platish i to je to .

Nakon toga josh jednom uzmi u gvatemala sitiju mexichku vizu .

Ja sam u sve ove zemlje ushao bez vize - U mexico iz amerike - niko Nije proveravao, iz mexica u gvatemalu - Niko nije gledao , Za Honduras isto , Na kraju sam vadio za el salvador i nicaragvu .

Inache velika preporuka za gvatemalu je Lake Atitlan i san sebastian , zaista mesto koje se mora videti

• Author

Hvala Stevane, kada mi dudu trebale neke informacije cimnem te...

Kada si isao na tu stranu? Jesi se sluzio CS i NC? Ja sam bila dva puta, ali tada nisam bila na pomenuta dva sajta, pa sam htela da pitam da li imas i takva iskustva?