Jump to content

Featured Replies

Posted

Primetio sam da u Srbiji, izvan većih gradova, mogu preko interneta da poručim sve i svašta - alat, hranu za mačke, veštačko đubrivo za baštu, knjige - bukvalno šta god mi treba, ali ne mogu da poručim ništa iz supermarketa. Dakle, mogu preko interneta da kupim sve osim hrane. Čak ni najveći supermarketi, kao što su Idea, Maxi, Univerexport itd, nemaju dostavu širom Srbije, nego samo u većim gradovima. Da li neko zna zbog čega je to tako, i postoji li možda neki način za poručivanje namirnica preko interneta u Srbiji? 

• Lazar changed the title to Supermarketi i onlajn kupovina namirnica u Srbiji

Zato sto im se ne isplati ni po BGu svuda da dostavljaju a ne po Srb. Ne mogu bexom ili post expresom da ti posalju krastavce i piletinu.

• Author
7 hours ago, mveruovic said:

Ne mogu bexom ili post expresom da ti posalju krastavce i piletinu.

Ali mogu druge stvari (mada, zašto ne bi mogli i teglu krastavaca :). Ako odeš u supermarket, videćeš da je sveža hrana samo jedan manji deo prodavnice, tamo gde su frižideri. Mnogo veći deo zauzimaju stvari koje nisu tako lako kvarljive, i stoje van frižidera, u policama.

Zasad sam našao jedan workaround: mnoge prodavnice zdrave hrane imaju sajtove za onlajn kupovinu, i oni dostavljaju širom zemlje. Tu se mogu poručiti stvari kao što je pirinač, ulje, ovsene pahuljice, čajevi, žitarice, sušeno voće, začini, razne vrste keksa, grickalica itd.

mislim da tu logistika njima igra najveću ulogu, ne isplati im se samo za jednu porudžbinu da voze izvan grada i nazad... oni i ove gradske porudžbine nakupe pa za odeđeni deo grada isporučuju jednu za drugom

A znaci @Lazar vratio si se trajno u Srbiju?

Jesi li uspeo da dobijes vizu za kineskog saputnika?

O kojoj lokaciji pricamo, je li manji grad u pitanju ili bas neko zabaceno selo, sto bi ti rekao vukojebina? ::crazy:

12 hours ago, djokatore said:

mislim da tu logistika njima igra najveću ulogu, ne isplati im se samo za jednu porudžbinu da voze izvan grada i nazad... oni i ove gradske porudžbine nakupe pa za odeđeni deo grada isporučuju jednu za drugom

ma ajde uvek oni mogu da se organizuju, i sigurno da mogu da ponesu narucenih potrepstina za vise ljudi u okolnim selima ili manjim mestima..to je sve blizu, na 10-15 min. voznje kolima....naravno sem ako ne pricamo o nekim zabacenim vrshkim chukama, ali toga ima malo u srbiji......pa u svedskoj tako isporucuju vutru po selima na severu zemlje, dodje lerdi svakih par dana i razdeli sta treba, a kao hranu ne mogu da donose...glupost.....btw, tu vutru u svedskoj su ranije klinci placali bitcoin-om, zato su ga i kupovali u startu...neki od njih kojima je ostalo nesto posle kupovine vutre, su sad postali milioneri hehehe

Mislim da im je logistika glavni problem pošto u većim gradovima ne isporučuju iz supermarketa gde ljudi dođu da kupe šta im treba nego imaju distributivne centre iz kojih se dostavlja do kuće, dakle dva potpuno odvojena sistema distribucije. Inače, da, i ja bih voleo da mogu barem nekoliko dana unapred da naručim šta mi treba i da mi to stigne u svom malom mestu gde planiram da boravim preko zime dok Beograđani ne očiste vazduh pošto upravo to radim u BGu i ne sećam se kad sam poslednji put ušao u supermarket da kupim bilo šta. Isklikćem šta mi treba, platim karticom i završim posao. Ne samo da ti neko donese do vrata, nego non stop bude raznih promo kodova pa me često sve košta po 500 - 1000 RSD manje nego što bi me koštalo da sam otišao sam da iskupujem.

Zapravo, @Lazar ipak je danas tvoj srećan dan - https://hercules.rs 

Pingovao sam ortakinju koja se vratila pre 2 meseca iz Paname u centralnu Srbiju za stalno i znam da mi je pričala da naručuje online sve što joj treba, samo nisam znao koji je sajt u pitanju. Kaže da je proverena priča, jedino što se plaća ili pouzećem ili "ručno" uplatnicom preko ebankinga, ali za početak nije loše. Baš ću da testiram zimus.

• Author

@noskich u Srbiji sam već par nedelja, i do daljnjeg. Vukojebina par excellence :) Ima jednu malu prodavnicu, ali ne drže zamrznutu robu, meso i slično. Nemaju baš neki širok asortiman proizvoda, ali osnovne stvari imaju. Što se tiče neprehrambenih stvari, to sve ima da se poruči onlajn u raznim prodavnicama. Baš sam ovih dana kupio neki alat, stiglo za dva dana.

@ppetrovic super, izgleda da imaju sve i svašta. Nadam se da isporučuju svuda, isprobam ovih dana pa javim.