Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima!Mozete li mi dati neku sugestiju ili informaciju kako da stignem do Pakistana avionom jeftino.Koja kompanija bi mogla biti najjeftinija?

Hvala!

Procunjaj malo po sajtu www.airarabia.com

Oni, po meni, imaju najpovoljnije cene letova ka Karachiju i Peshawaru. Doduse, nama najblizi letovi te kompanije su iz Istanbula, pa, ako ti ne smeta da ti taj grad bude polazna tacka, samo napred.

A, reci ti nama, kako ces vizu da sredis? Imas li pozivno pismo iz samog Pakistana ili je to olaksana procedura izdavanja viza u njihovoj ambasadi u Beogradu?

Zdsravo ines kazi mi kad ides i ja bih voleo ici tamo.Ajde da li primas u drustvo kazi mi ako ne da ostanemo u vezi jer ne znam zasto ali jako zelim da putujem tamo javi mi bilo sta

[email protected]

063-7-257-173

U vezi Pakistana proveriti kako je sa izdavanjem vize.

Po informacijama iz jula meseca Pakistan je dosta zaostrio izdavanje viza ali i navodno moze da se dobije i

viza na kopnenoj granici sa Kinom bez nekih vecih problema.

• Author

Zdravo!

Hmmm...imam pozivno pismo(ustvari nemam ga,ali ako se odlucim da idem,poslace mi), ali ne znam sta mi jos sve treba za vizu.Nisam nikakav let uspela da nadjem...ama bas nista.

Mada,nisam bas ni najspretnija za trazenje karata po internetu,zato se i obratih vama,vidim svi ste iskusni!!!

I samo da napomenem,divim vam se!!

Pa, najjednostavnije ti je da nazoves ambasadu i da pitas sta ti sve treba oko vize.

Sto se trazenja karata preko Air Arabije tice, vrlo je jednostavno. Dakle, odes na sajt www.airarabia.com Kada otvoris sajt, sa leve strane ti se otvara meni. Ostavis da ti stoji da biras "round trip". Posle toga, u padajucem meniju izaberes odakle letis i ka kojoj destinaciji. Posto je u pitanju Pakistan, najblize je da se leti iz Istanbula, a kao mesto sletanja mogu ti biti Peshawar i Karachi. Dakle, izabracemo from: Istanbul Sabiha Int Airport, to: Karachi. Onda prelazimo na datume. Izaberi koji god hoces. Ja sam, npr. uzeo 04. November za odlazak i 24. November za povratak. OBAVEZNO ispod datuma stavi +/- 3. To znaci da ce ti u tabeli dati mogucnosti za tri dana pre i posle trazenog leta. Na kraju, u poslednjoj koloni, izaberi EUR kao sredstvo placanja.

I, idemo. Meni izbacuje da nema letova u danima kada sam ja hteo. Onda samo izaberes dane koji se pojavljuju kao mogucnost (zbog toga je bitno da obavezno stavis +/- 3 dana). Dakle, ja cu izabrati 03. novembar kao datum odlaska i 23. novembar, kao datum povratka. Obelezio sam te dane i pritiskam na Find Fare. Dobijam info da me karta kosta 348,89 EUR. Nekada ume da bude i povoljnije, ali mislim da je ovo realna cena.

Posle toga ides dalje i pritiskas Continue. Tu ti se pokazuje tacan red letenja i kada gde sleces. Nemoj da te zbuni, posto preko AirArabije svakako sleces u njihovu bazu Sharjah, u Emiratima, jer tu menjas let. Ali, sve je to uslo u cenu koja ti je izbacena, tako da se ne sekiras. Ako ti sve odgovara, stikliras polje "I accept the airline`s Terms and Conditions" i ponovo pritiskas Continue. Tada ti izbacuje tabelu gde upisujes ime putnika i ostale generalije. Na kraju svega vrsis placanje nekom od kartica i, ako je sve u redu, dobijas confirmation e-mail od njih, koji lepo odstampas i nosis sa sobom kao zvanicnu kartu.

Takodje, preporucuje se da sa sobom nosis i karticu sa koje je izvrseno placanje, kao dokaz da je sa nje zaista i placeno, tj. da je nisi nekome ukrala i posluzila se.

Kad sve to zavrsis, prepustas se ugodjaju putovanja, zbog cega je i cela prethodna akcija na sajtu i napravljena  ;D!!!   

• 1 year later...

jel' bio neko u pakistanú skoro?

treba das idem u okolinu multana...

Ja sam bio prosli mesec.

Lahore mi se veoma svideo.

Sto se tice leftinih avio linija, osim Air Arabia imas i Air Blue (http://www.airblue.com/index.asp) - ja sam njima leteo iz Pakistana za za Abu Dhabi.

Mene isti problem muci i zvao sam ambasadu u Bg. Kao prvo nema izdavanja turisticke vize, cenu vize nije mogla da mi kaze jer zavisi od broja dana, ulazaka, tipa bla bla bla. Ali je zena rekla da im ja lepo posaljem mejl ( [email protected] ) objasnim zasto, kada i gde bih isao, na kojim granicnim prelazima bih ulazio/izlazio, gde bih odsedao pa bi onda oni odlucili. I koliko sam shvatio nije nemoguce.

Mene je službenica u ambasadi prvo ispitivala ko sam i zašto se uopšte raspitujem za pakistansku vizu. Potom mi je rekla da mogu da pokušam da apliciram za turističku vizu ali mi ne garantuje da li bih je dobio, a za odgovor bih morao da čekam čitavih sedam meseci! Sve u svemu, mislim da je skoro nemoguće dobiti vizu za Pakistan u njihovoj ambasadu u Beogradu.

Sing, kako si dobio vizu? I gde si je vadio?

Vadio sam je u Singapuru. Procedura komplikovana i skupa (US $120), ali posto imam stalni boravak u Singapuru racunao sam da je lakse nego u BGD-u (gde su me odbili prosle godine, i gde sam od ranije znao da je skoro nemoguce dobiti turisticku vizu). E sad vidi, ako ima neko da ti posalje pozivno pismo za business vizu, onda moze i u BGD-u.

• 5 weeks later...
  • 2 months later...

;D  

Hi Friends

I am planning to move to Serbia (serbija) for my clinical specialization.

since we do not have Serbian embassy in Pakistan  and I was asked to either go to Iran or Kuwait or china to get visa. therefore it is very difficult to visit these countries,I mean to get visa for one of above mentioned country and if one get refusal of Serbian visa than he or she will be completely lost.

some one told me that once I get acceptance letter than I can send the passport and that letter to Serbian embassy in any above mentioned country, no need to go there, is it right?  doe's it work well?

is there any other way to get visa without traveling to other country?

is there any way to get visa from Serbia after sending them the passport and acceptance letter?.

Kind Regards

Dr Riaz

Hi Riaz,

It is possible to get a visa by mail from the embassy in China. You need to pay the fee for the visa and additional 3 eur, and also cover the transport costs of DHL. You should read everything on the website of the embassy:

http://www.embserbia.cn/en/Content.asp?aid=171&id=220&pid=178

http://www.embserbia.cn/en/Content.asp?aid=174&id=220&pid=178

It also says that you can just send the money for the visa, and if they approve it, then you can go to Istanbul, Turkey, and pick up the visa there. This may be convenient for you if you're traveling to Istanbul first.

Good luck!

• 1 year later...

Planiram da 2012 idem u Pakistan i Iran. Neki plan je da sa elektricnom biciklom krenem iz Urumqija (do Kashagara), da Karokan predjem autobusom (samo tako je moguche),a potom da nastavim 100 km dnevno do turske.

Sad me zanima da li je neko skoro vadio vizu, kakva je situacija. Ja mislim da chu je vaditi  u Shangaju (Nije mi bash usput jer chu biti u Guandzou.

Zanima me kakva je sigurnost trenutno u Pakistanu, da li je nego bio u istocnim pokrajnama Gilgitu i etc.

Da li je neko isto prelazio kopnom od Irana do Pakistana, u svim knjigama taj deo se navodi kao rizican.

S

• 2 weeks later...

Naravno, Hampi je u Indiji, a moje je ime jer sam tamo bio vise ni sam ne znam koliko puta. Prvi put 1994 i do 2006 gotovo svake godine,nekad i 2 puta godisnje,najkrace jedno 7 dana, najduze vise od mesec i po.Ako te nesto konkretno o Indiji zanima posalji mi privatno pitanje ili pitaj na Indija forumu pa cu odgovoriti kad budem ponovo na komp.,sad odoh..Ajd!