Jump to content

Featured Replies

Uspeh i saznanje da ipak treba viza.

E ovo pozivno pismo koje si sam napisao to je nesto novo izgleda.

Nego da li mozda znas kako izgleda sada srpska viza?

Da li je ona stara nalepnica plave boje sa "YU" u gornjem levom uglom ili napravise neku novu?

Nego sta tvoja drugarica kaze kako joj se svidja ambasada Srbije u Kijevu?

Taman moze kod Kusturice u Drvengrad. :)

• Author

uspeh ali zahvaljujuci kps :)

sto se tice pozivnog pisma, otjsao sam u opstinu kao sto si mi rekao i trazio formular ali mi je gspodja sa saltera vozdovacke opstine rekla da se to tako ranije radilo i rekla mi je da odem i da iskucam pozivno pismo i da ponovo dodjem radi overe. moj calac radi sa rusijom dosta godina i on veli da nikada nije uzimao pozvno pismo u opstini nego ga je sam kucao! kad sam ga iskucao,overio sam ga u sudu za 160 ili manje dinara dok je u opstini skuplje!

sto se tice vize,stara je i plavasa y u gornjem levom uglu i losim hologramom na kojojje srb sa cg.

hehehehe... sto se tice ambasade kaze da je to mala kucica u kojoj sedi devojk kraj prozora u nekoj skromnoj omanjoj sobl,gde i izdaje vize. kaze da je ta devojka uctiva i sve brzo zavrsi. zavrsila je vizu za 10 e! toliko o tme

FIN

Interesantno za pozivno pismo to sto kazes.

Gospodja kaze tako se ranije radilo, verovatno vozdovacku opstinu kosta da stampaju te obrazce he he

a i vecini nije potrebna. U mojoj opstini jos se radni na tom formularu, obican fotokopirani papir koji ispunis.

Znaci viza i dalje stari model, koliko sam cuo Zavod za izradu novcanica je izradio novi model srpske vize-nalepnice

ali se vec mesecia ceka da MUP odobri idejno resenje.

Ta mala kucica je konzularno odelenje gde se izdaju vize, overe, prepisi i tako to. Nalazi se u dvoristu ambasade.

Recimo u Ambasadi Srbije u Minsku za vizu sidjes u podrum pa onda kroz neki lavirint do kancelarije.

A evo kako izlgeda Ambasada Srbije u Kijevu, ali bez smejanja!

http://img407.imageshack.us/img407/7809/kijevxn8.jpg

Sada ne znam da li su tvojoj drugarici uzeli pozivno pismo tamo. Ako nisu neka ga ponese

kada putuje mozda ce da traze na granici.

• Author

pozivno pismo su joj uzeli  ali javicu dal je bez problema otisla...pa jel ima neka slikica nove vize na netu il jos nisu ni nacrt uradili.nisam uspeo da nadjem nista na netu od slika....meni se ambasada sa slike dopada ali moja prijateljica kaze da je mnogo lepsa na slici.....hehehehe

Tesko da ce da se nadje slika nove vize na netu, ja sam tu informaciju procitao u novinama gde je pisalo da je napravljen novi dizajn vize-nalepnice i takodje nalepnica za ono "poslovno" u pasosu. Mada je autor clanka te nalepnice nazivao "vinjete". Pisalo je da je za obe vinjete napravljen dizajn davno ali da se vec mesecima ceka na odobrenje dizajna od strane MUP-a pa da pocne stampanje. Takodje je pomenuto da je po raznim ambasadama ostalo oko 700 000 viza-nalepnica starog "YU" dizajna i da se te nalepnice takodje koriste jos uvek i u ambasadama koje je preuzela Crna Gora.

Sto se tice ambasade u Kijevu ova slika je izgleda sa otvaranja kao ambasade Srbije pa izgleda novo ali sada su ove drvene grede vec izbledele a ove kao fasadne cigle dole su ofarbane u belo. Iznutra izgleda mnogo bolje.

Samu zgradu je tokom SSSR-a koristilo "Udruzenje masinskih inzinjera ukrajinske SSR" ;)

• 3 months later...

Mozda je stara tema,ali ajde da napisem. Mozda nekome bude od pomoci.U septembru mi je bila devojka prvi put ,a u decembru je dosla ponovo.Ukrainska je drzavljanka i oba puta je ulazila samo na pozivno pismo koje sam radio u MZ u Batajnici i imaju formular ;D To me je kostalo oko 450 dinara ako se dobro secam i sa tim pismom moze da ostane do 3 meseca.Vrlo bitno je da prijavite stranca u policiji.Mislim da je rok 24 h od ulaska ali da nije frka ni ako se zakasni.Ovo savetujem da obavezno uradite da ne bi bilo problema na izlasku.

E sad sta se njoj desilo 2005.

Bila je u Budimpesti turisticki i imala je vizu za Srbiju koju je napravila u nasoj ambasadi u Kijevu.Vizu je dobila na osnovu rezervacije hotela Putnik u Beogradu.Krenula je vozom za Beograd iz Peste i nasi je ladno skinu na granici.Sa sve vizom i vrate u Madjarsku.Bez ikakvog objasnjena je nisu pustili sa urednom vizom.Od tada ima malu traumu i svaki put je frka kada dolazi,mada dolazi avionom sto predpostavljam da je olaksavajuce.

• 2 weeks later...
  • Author

hmmm..samo pozivno...nasi granicari su skroz cudni,jednom ce je pustiti,a drugi put moze da bude slucaj kao sa kelebijom!!!

Ako nekio iz Ukrajine dolazi u Srbiju avionom i poseduje se povratna karta (verovatno) onda moze samo pozivno pismo.

U svim ostalim slucajevima kada se ulazi u Srbiju preko kopnenog prelaza treba viza koja se dobija u ambasadi.

Da bi se dobila viza treba pozivno pismo i da se plati onih 15 evra.

Bio sam na utakmici Srbija - Ukrajina (mlade reprezentacije) i bas sam pitao direktora reprezentacije kako su dosli i on mi je rekao za ovo gore. Bilo je skupo da svi dolaze avionom pa su dosli autobusom.

Sada da li je to sada tako za ubuduce ne zmam izgleda da se to nesto stalno menja. :?

Rzebrzotrze sad mi nije jasno kazes tvoja devojka moze da ostane do 3 meseca sa pozivnim pismom.

Da li je to nesto novo ili ona mozda ima neki poseban tretman na osnovu toga sto ti je devojka i moguceg braka.  :)

Takodje sa nase strane koliko maksimalno moze da se ostane u Ukrajini ako se ima pozivno pismo ili turisticki vaucer?

Tri meseca sa pozivnim pismom?

Neki su na forumu pisali da su ostajali u Ukrajini i mesec i po dana, sada nije napomenuto da li je to sa vaucerom.

Pored ostalih, ja sam pominjao da sam bio u Ukrajini mesec i po dana, ali to je bilo sa klasičnom vizom jer sam bio tamo na razmeni studenata tako da sam imao sve papire potrebne za vizu. 

Vlado hvala na informaciji, evo pretazio sam malo forum i sektor "vize" za Ukrajinu.

Kaze se sa vaucerom moze da se ostane do 90 dana.

Koliko je ovo tacno?

Ukrajinski MIP kaze za one koji ulaze u Ukrajinu bez viza ili imaju poslovnu vizu maksimalno 90 dana u toku 180

dana - znaci do tri meseca a onda tri meseca napolje ako hoce ponovo.

Sa turistickom vizom do 30 dana. To sam video na ruskoj televiziji kada je objasanjavao portparol ukrajinskog MIP-a povodom hapsenja nekih pedofila iz USA koji su boravili u Ukrajini bez ikakvih papira i odobrenja i jos predavali u osnovnoj skoli (neverovatno). Pa je onda policija pocela da juri strance koji prekoracuju boravak.

Znaci za vize je jasno - onda kako je sa vaucerom?