Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugari, hitno mi trebaju odgovori na dva pitanja  :)

1. Samo da proverim: da li se viza za Ugandu dobija na aerodromu kad sletim, ili je ipak potrebno batrganje to Austrije gde je najbliza ambasada?

2. Da li su mi potrebna neka specijalna dokumenta da dobijem multi sengen na 6 meseci iz recimo francuske ambasade? Pored karata/rezervacija itd. za prvo putovanje? I ako trazim multi na 6 meseci, da li ce da me odbiju ili samo da mi daju na krace vreme?

PUUUUUUNO hvala unapred :)

1. Zvanicni sajt Imigracione sluzbe Ugande kaze da viza moze da se dobije na svakom "Entry/Exit Points" sto bi trebalo da budu granicni prelazi. Znaci na aerodromu moze da se dobije viza ali se to ne pominje. Pominju se imena

Entebbe, Busia, Malaba - to su verovatno kopneni prelazi.

Viza sa jednim ulaskom je 50$ (ne pominje se trajanje), multi viza sa trajanjem od 6 meseci je 200$.

Takodje se pominje "direct airside" od 30$ sto bi trebalo da bude placanje na aerodromu. Sad nije jasno da li je to cena vize ako se uzima na aerodromu ili je to neko dodatno placanje na onih 50$ tako da je ukupna cena vize koju dobijes na aerodromu 80$. A ako se uzima unapred u ambasadi onda je 50$.

2. Nemam pojam to bi trebali da znaju ovi koji cesce idu u Sengeniju ja sam to malo ostavio po strani.