Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav

Vec duze vremena posjecujem ovaj fantastican sajt i rekao sam sebi da cu se potpuno ukljuciti u kreiranju njega samog tek kad bude izvjesno da cu negdje otici. I to se konacno dogodilo.... :D Zato ovim putem zelim da pitam ima li zainteresovanih ljudi za ovaj put. Ja cu ici 17. januara sljedece godine u Rusiju (backpack varijanta) i planiram da obidjem Moskvu i Sankt Petersburg. Ako ima zainteresovanih pisite.... Pozdrav

Jesi li siguran da u to vreme zelish da ides tamo?

Ja sam bila tamo pocetkom decembra i mogu ti reci da nije bilo nimalo prijatno. Zima je stravicna.

::crazy:

eto ti sad, čovek čeka na priliku da nam se pridruži a cruela ga odmah dočekuje :D ja sam jedne godine bila u aprilu u moskvi i bilo je snega i leda :D ali uz dobru opremu, šta fali :)

• Author

Cruela u pravu si i ja cu ti reci moje razloge:

1. samo tad cu imati slobodnog vremena posto sam na postdiplomskim studijama  :comp:

2. mnogo volim zimu i nisam uopste zimomoran

3. last but not at least... ja svako moje buduce putovanje zamisljam u odredjenom periodu godine i smatram da "true spirit" Moskve mogu dozivjeti zimi. Ostali primjeri bi bili: proljece u Rimu, Santorini ljeti, jesen u Pragu a naravno april u Beogradu :roll:

Sa ovim klimatskim promenama ne znaci da ce januar u Moskvi da bude hladan.

Nekada moze da bude bas hladno, debeli minus a nekada negde oko nule ili nekoliko stepeni preko nule.

Sve zavisi kako hladni sibirski front dodje do Moskve. Nekada se razbije iznad Urala a nekada prodje.

Cist primer: pocetkom novembra 1941. nemacka vojska ispred moskve javlja -27 C.

Davno vec novembar u Moskvi nije tako hladan.

A za pravu rusku zimu u januaru pravac Novosibirsk na -30 C i vise.

Potpuno se slazem sa tobom da je Rusija zimi ono sto treba doziveti ali 3-4 sata dnevnog svetla u St. Peterburgu je nista naspram belih noci u maju koje treba doziveti. Mozda da samo obidjesh Moskvu i Podmoskovlje ili Kijev hm?

Ja znam da meni 6 sati dnevnog svetla koliko sam imala u decembru je znacilo samo trcanje po Peterburgu a taj grad zasluzuje mnogo mnogo vishe, kad ga vidish shvaticesh sta pricam!

;D

Naravno, slazem se... i pustinja u sred Avgusta  :hihi:

Nemoj da se ljutish, ja sam samo malkice zimogrozljiva pa sam se odmah stresla ali koliko vidish to me nije zaustavilo tako da... samo napred!!  :hihi:

Dobrodosao  :mah:

• Author

Cruela sve ja znam to u vezi kratke obdanice zimi u Rusiji ali sta mogu kad mi je takav raspored.

Medjutim, pretpostavljam da i tako mislis, i to treba dozivjeti.

Slazem se u vezi Kijeva i stvarno je to prelijep grad, stavise tamo bih i imao free smjestaj, medjutim sada mi ne treba viza za Rusiju (posto sam iz CG) a i povratna karta do Moskve sa Montenegro Airlines-om ce mi biti nepunih 170 Eura (sa ISIC popustom) tako da ne zelim to sad da propustim.

Imam ja druge planove za Ukrajinu, ali otom potom...

cujemo se :blob:

• Author

Popust u Montenegro Airlines-u za ISIC je 40 %. Ali karta se treba kupiti nesto ranije da bi uhvatio najnizu tarifu :banana:

Dragance:

Nisam meteorolog. Ovo za nemacku vojsku ispred Moskve sam procitao u knjizi a ovih -30 u Novosibirsku sam licno osetio. Mada je bilo i gore recimo -42. A u julu recimo Novosibirsk ima 10 C na svu srecu u plusu.

Mashoni:

Napisao si "sada mi ne treba viza za Rusiju (posto sam iz CG)" da li to znaci da su vize potpuno ukinute za CG ili je isto kao ovde u Srbiji, znaci treba ti samo pozivno pismo?

• Author

Potpuno su ukinute za boravak do 90 dana, ne treba nikakav vaucer ili garantno pismo. Za sad ovakav rezim je uspostavljen i sa Turskom prije par mjeseci, a koliko sam procitao prekjuce u novinama bice i obostrano ukidanje viza izmedju CG i Ukrajine uskoro. Valjda treba Juscenko da dodje pa ce tada potpisati protokol....

Pa kad Rusi (a i Ukrajinci) kupise pola CG onda bi bilo glupo da im trebaju vize.

U Moskvi i Kijevu gde god se okrenes reklame "prodaja nekretnina u Chernogoriji".

I Srbiji je bilo ponudjeno da sa ukrajinom potpise sporazum o ukidanju viza ali Djelic zakazao.

• 3 weeks later...

dopada mi se sto si odabrao zimu za posjetu rusiji. meni je za snijeg i led asocijacija na rusiju, nikada je ne bih posjetila u drugom godisnjem dobu.

• 1 month later...

Da li je neko(po mogustvu zensko) zainteresovan za odlazak

u moskvu u febrauru(najverovatnije oko 15og februara)?