Jump to content

Featured Replies

Posted

da li je neko nekada radio u africi kao humanitarac, npr, predavao engleski deci ili sl? cujem ponekad tako neke price, ali nikad ne znam gde da trazim ili sta da trazim. znam da je lako ako si medicinsko osoblje (sto ja nisam). imate li/znate li neka iskustva? :mah:

Imam ja drugaricu/poznanicu koja je volontirala u Tanzaniji mesec dana, a tamo se upucuje na dve godine (:-o) za koju nedelju. Ne znam detalje o organizaciji itd, ali ako osh mogu je pitati da ti prosledim njen mejl. Naravno, posto je ultra-mega-sega zauzeta konstantno, ne garantujem nista :).

• Author

Oh, my, bilo bi super da nam saznas nesto... preko koga ona to radi itd itd..

Cekam odgovor :) Hvala unapred.

I mene zanima... ja jako dugo trazim tako nesto i sve na sta sam do sad nailazila su bile americke volonterske organizacije kojima mogu da se pridruze samo amerikanci i sta vishe znam gomilu ljudi koji su bili 2 godine u Senegalu, Ugandi, Ruandi...

Evo nadjoh neki stari mail drugarice iz  Poljske koja mi javlja da ona volontira pri nekoj organizaciji koja se zove UNIFEM pa procunjaj o tome...

• 2 months later...

zdravo svima, imam dosta pitanja za vas i zaista bih bio zahvalan ako bi mogli da mi odgovorite i pomognete...

imam devetnaest godina i privodim srednju školu kraju i polako se spremam za faks a imam jedan veliki san koji bih voleo da proživim dok ne upišem faks... hteo bih da volontiram u nekoj humanitarnoj organizaciji u africi ili i u pojasu gaze (čuo sam da je unicef skoro poslao tamo jedan broj volontera) ili u aziji ili bilo gde gde bi moja pomoć dobro doša.

sad, ubio sam se tražeći po internetu i sve što sam uspeo da pronađem su neke organizacije koje, na primer, ili primaju samo amere ili primaju samo pomoć u vidu novca ili garderobe i tako dalje. ako bi mi neko bar mogao dati neki sajt, broj telefona bilo šta bio bih jako zahvalan...

E, bas treba biti car, pa sad otici u Gazu dok bombe neprestano padaju! Meni to zvuci suludo, ili mozda nisam dovoljno human! U svakom slucaju, svaka cast!

Kolik ja znam, Cruela, tj. Marina je predavala engleski u Africi, ne znam sto se krije ;D

e još kad bih uspeo da se zaposlim za stalno, tako da predajem u nekoj školi...  to bi bilo potpuno ispunjenje snova. e hvala puno za linkove, upravo sam tako nešto tražio. samo nisam znao da to ovoliko košta. jeste logično sve, treba i vakcine i još krš stvari.

a to za gazu, pa crveni krst valjda ili tako neka organizacija je poslala volontere skoro. ono za ljude što su ostali bez kuća i tako to. to sam samo načuo, mada bih otišai o tamo kada bih saznao kako.

ako ima još neko nekih iskustava, predloga, saveta... bio bih zahvalan...

Pa jesam predavala u Maroku ali to je bilo samo jedan mesec. Cak i to sam platila 50eura kao za hranu i smeshtaj a kampovi po Africi juznije od Maroka su abnormalno skupi. Bukvalno im placash sto ides da im pomazes. E sad, ja imam jednu prijateljicu poljakinju koja studira svahili i koja je putem neke organizacije bila pola godine u Ruandi pa mogu da je pitam sta kako... ali cesh odgovor cekati malkice duze...

Svi ostali koje znam a da su u Africi su amerikanci koji tamo odlaze putem peace corps a to je samo za amerikance.

Ja sam se prijavio za odlazak u mirovnu misiju u Afriku ... ako bog da za godinu dve ... eto mene u Liberiji ili Obali slonovace! :-)

Pa jesam predavala u Maroku ali to je bilo samo jedan mesec. Cak i to sam platila 50eura kao za hranu i smeshtaj a kampovi po Africi juznije od Maroka su abnormalno skupi. Bukvalno im placash sto ides da im pomazes. E sad, ja imam jednu prijateljicu poljakinju koja studira svahili i koja je putem neke organizacije bila pola godine u Ruandi pa mogu da je pitam sta kako... ali cesh odgovor cekati malkice duze...

Svi ostali koje znam a da su u Africi su amerikanci koji tamo odlaze putem peace corps a to je samo za amerikance.

to sam i ja primetio. kontam da treba platiti hranu i vakcine i sve, ali ti ideš tamo da radiš, da pomogneš. nije mi baš jasno ali dobro. ajd molim te pitaj pa ako možeš javi mi, nemam baš nameru da dajem neke abnormalno velike pare.

Ja sam se prijavio za odlazak u mirovnu misiju u Afriku ... ako bog da za godinu dve ... eto mene u Liberiji ili Obali slonovace! :-)

a kako si se prijavio i gde?

izvinite stvarno što imam ovoliko pitanja, ali nema ko da me uputi...

za Maroko ti ne trebaju vakcine tek tamo od Senegala pa nadole... mada ne mislim da je 50eura mnogo za hranu i smeshtaj za mesec dana.

Kiko jel si ti mislio tamo bez mene ili sta?

;D

Pa radim u vojsci ... prijavio sam se u centru za mirovne operacije ... pa sad ako me puste da idem ici cu. Pro trebam da prodjem neke obuke i svasta nesto ... pa da dodjem na red. Dakle bar godinu ipo do dve. Marince ... bez tebe ni ulicu ne bih preso! :-)

Pogledaj www.volunteerabroad.com, tu ima puno programa, mozda nadjes nesto sto bi bilo zanimljivo.

Molim vas nemojte pogresno da me shvatite...

Zasto neko hoce na "humanitarni rad" u Afriku kada i ovde u Srbiji ima gde to da se radi?

Ima toliko mesta gde moze da se pruzi pomoc tipa Crveni Krst, domovi za decu i stare, izbeglicki kampovi, itd.

Ili svoja nesreca nije dovoljno dobra, jer ima u Africi kome je i gore a takodje u Srbiji nema nista egzoticno.

U svetu ima XX tih organizacija koje nude razne humanitarne programe ali sve je to prikrivena zarada jer je kod njih princip "plati nama pare ako hoces da budes volonter".

• 1 year later...

Можда неко хоће да споји помагање другима с путовањем, боравком у далекој земљи и упознавањем друге културе?

• 1 year later...

Znam da je star topic ali rekoh da ne pocinjem drugi. Imam 18 godina i zeleo bih da volontiram u nekoj humanitarnoj organizaciji (oko Viktorijinog jezera (Tanzanija je moj san)) pre nego sto upisem faks (moze i posle faksa ako tesko primaju ljude koji nisu visoko obrazovani). Prakticno moj cilj je da se nastanim tamo do kraja mog zivota zato nebih zeleo da odem sa turistickom vizom, a ako usput mogu i da pomazem drugim ljudima, jos bolje!

P.S. planiram da stignem u Afriku peske (znam da je to ogroman poduhvat, ali to je ono sto ce uciniti moj zivot kompletnim) pa ako imate i neke savete za to bilo bi lepo.

Hvala unapred.

Ја ћу да се дивим и завидим кад одради ово што планира :)

Nije meni problem da ja to pokusam. Problem je sto ja nikad nisam bio u Africi i nemam pojma kojim bi putem isao. Razmisljam ili da idem preko Bosfora pa onda Sirija, Lebanon, Izrael, Egipat, Sudan, Uganda, Tanzanija ili preko Gibraltara pa Maroko, Alzir, Niger, Chad, Srednjoafricka Republika, Kongo, Tanzanija.

Druga stvar koja me brine je ulazak u drzave, da li ce me pustiti da udjem (ne planiram da nosim mnogo stvari pa mozda pomisle da sam neki beskucnik koji oce ilegalno da se useli).

Treca stvar, i najveci problem:  posto planiram da zivim u Tanzaniji zelim nekako da dobijem drzavljanstvo ili bar neku radnu vizu (ili da negde volontiram za hranu i smestaj), a nemam ideju kako to da ostvarim. Gledao sam na internetu svasta ali sam nasao samo neke povlastice za amerikance.

Ako iko moze nekako da mi pomogne bio bih mu vrlo zahvalan.