Jump to content

Featured Replies

Posted

Izvinjavam se ako je pitanje vec bilo postavljeno, trazio sam nisam mogao naci nista slicno.

Studiram vec 2 godine, ali sam resio da pauziram godinu dana, odmorim malo i posetim prijatelje u Parizu.

Da li mogu da dobijem vizu kao student ili moram da se prijavim kao nezaposlen, da li bi kopija mog poslednjeg letnjeg semestra (Jun 2008) vazila ili moram da imam upisan zimski semestar (oktobar 2008)?

Hvala unapred.

Prikupi sva dokumenta koja se traze za nezaposlena lica, okreni eventualno neki broj ambasade, pa se jos dodatno raspitaj, predaj sve to i nadaj se! Sansa uvek postoji! Cim imaju opciju da nezaposlenim daju vize, znaci da ih zaista i daju!

ako nisi upisao zimski semestar, to znači da si obnovio godinu? u tom slučaju možeš imati potvrdu sa faxa da si obnovio godinu, pa možeš da apliciraš kao student. isto tako i ako si zamrznuo godinu. mislim da ne prestaju da ti teku prava kao studenta samo time što nisi dao uslov. koji ti je status na faksu sada?

• Author

Dao sam prvu godinu, krenuo u drugu ali nisam ispunio uslov za trecu, nisam ponovo upisao drugu razmisljao sam malo da odmorim , posle 8god osnovne 4srednje i 2faxa, pa da se bolje fokusiram sledece. iskreno neam pojma dal to znaci da sam zamrzao godinu ili sta vec, al bilo koje informacije bi mi dobro dosle, hvala puno ;)

Pa ne znam na kom si fakultetu, ali ja bih ti predlozila da sto pre regulises svoj status, jer to ne ide bas tako ;), nije izborno jednostavno "ne upisati godinu niti je obnoviti". Imaces problema ako uopste planiras da nastavis studije, tj, opet, u zavisnosti od fakulteta, mozda iskljucivo finansijskih.

Izvinjavam se na off-topicu.

samo da dodam,po statutu univerziteta ako ne upisese godinu ili je ne obnovis,ili mirujes,prestaje ti status studenta i pitanje je da li mozes dalje da nastavis posle,na ekonomiji mozes ako platis 10000 dinara zvizhd

dakle, trk na šalter ili u studentsku službu ili šta već imate na faksu pa sredi to tamo, i onda lepo apliciraj za vizu kao student :)

Dva puta sam na tu foru, student koji obnavlja godinu, koraknula u Evropsku uniju. Malo im je samo bilo cudno u ambasadi kako to da nemam predavanja kad mogu da putujem na 3 meseca ,ali sam im rekla da ove godine ne zelim da idem na njih  :ang:

Znaci, uspeva,a ni ne treba ti puno papira kao kad si nezaposlen.

Ziveo studentski zivot  :dance:

• Author

koliko sam cuo treba ti i potvrda da studiras i indeks, kako si uspela da prodjes kao student ako nisi imala upisan semestar, za to vreme, ili to njih uopste ne zanima? Potvrdu mogu lako da izvadim, al u indeksu sve lepo pise :)

Ti se jos uvek smejes? Dosadna sam, znam, ali cujes li ti sta ti mi pricamo? Neces moci da nastavis da studiras ako ne sredis svoj status sto pre, nije to vise SFRJ kad si se mogao vratiti posle 10 godina i platiti neku smesnu administrativnu taksu. Marija je IMALA upisan semestar, samo na kvadrat, sto bi znacilo obnovu, koja je i dalje regulisanje statusa. Izvinjavam se, ali ne shvatam nerazumnost. Ako si odlucio da prestanes da studiras, bas lepo, no nije mi jasno zasto se onda tema zove 'Viza za studente'.