Jump to content

Featured Replies

Posted

posto treba da putujem u decembru za mexico, trazio sam letove i nasao let beograd-london-chicago-mexico city samo 1258.63 USD, svi ostali su mnogo skuplji, pa me sad zanima da li mi i kakve vize trebaju za englesku i usa ako neko zna.

ja se izvinjavam ako ima neki slican topic, nisam ga primetio.

Da li je potrebno da ti uopste stupash na tlo UK i USA tj. da li menjas aerodrume ili samo tranzitiras kroz iste aerodrume.

Da li npr dolecesh na JFK a letish sa Newarka ili slicno.

Ako su svi ti letovi povezani onda nema potrebe da uzimash tranzitne vize. Samo prelazis sa jednog leta na drugi. Prolazish kroz tranzitnu zonu na aerodrumu koja je kao no man land. Ne treba ti viza za istu.

Znaci kad doletish na Hitrov i sledeci let ti je za NYC ili Chicago sa istog aerodruma onda ti uopste nije potrebna tranzitna viza.

Ako vec treba da se drndas za neciju vizu onda apliciraj za Madjarski tranzitni sengen zato jer ti je AIR France uvek najpovoljniji za letove za MC. Dakle letovi su uvek Budimpesta, Pariz, Mexico City i najjeftijije koje smo pre neku noc videli na njihovom sajtu su skoro 400 dolara jeftijiji od ovoga preko Amerike o kome ti govoris. Ne znam odakle si, ali Gde god da si a zgodan ti je Beograd kao polaziste ne moze ti bitilosani Pesta posebno za tu razliku u ceni. Mislim da je vozna karta od N. Sada po Budimpeste nekih 30 evra, od Beograda sigurno cijelig 4 ili 5 evra vise i to je to.

Raspitaj se pa vidi, koliko ja znam jos uvek se lakse izdaje za nas viza u Madjarskom konzulatu no u Americkoj ambasadi.

• Author

@ Cruela DeVil

Koliko sam video kad sam gledao cenu karte ne menjaju se aerodromi, tj. na koji sletis sa tog odleces, mada mislim da se menjaju terminali pa sam zbog toga i sumnjao da je potrebna tranzitna viza.

Ma amerikanci... to se od njih i moglo ocekivati...

@ MajaNS

Ja sam iz Kg-a. Ja sam nesto gledao cene iz Budimpeste i pravo da ti kazem nisam nasao nesto jeftinije. Ma necu da se cimam uopste, lepo cu da odletim Lufthansom BG-frankfurt-Mex city, i platim oko 300usd vise i da mi bude mirna glava.

Prosli put kad sam pitao u vezi vize za mexico ovde na forumu receno mi je da mi ne treba tranzitna viza za Nemacku, jer tamo samo presedam iz aviona u avion, cak se i terminal ne menja, pa se nadam da to jos uvek stoji, da se nista nije promenilo i sa nemcima.

evo ovako. potrebne su ti tranzitne vize i za UK i za USA. Englezi za razliku od schengenaca insistiraju na tome da imash omoguccen ulaz u englesku, u sluchaju da se neshto ne daj bozhe desi sa letom, da bi mogao da izadjesh sa aerodroma i spavash u hotelu ili gdegod.

tako da, ako te mrzi da vadish uk vizu, bolje nadji kartu koja tranzituje kroz schengen.

takodje, uk viza puno koshta, pa ti se mozhda ni ne isplati taj let, iako je mozhda sama karta povoljnija

shto se USA tiche, ne postoji tranzit kroz USA. Na zhalost, odakle god da sletish u USA, bez obzira da li nastavljash let, morash procci kroz pasoshku kontrolu. takodje morash pokupiti i prtljag i ponovo ga chekirati. ovo je strashno annoying, i oduzima jako puno vremena, ali tako je kako je.

prema tome, morash izvaditi i USA vizu.

takodje kad uzimash kartu, pobrini se da imash puno vremena izmedju letova, jer se na aerodromima u USA gubi pola zhivota vremena.

• 2 weeks later...

U pravu je TIKVICA.... sto duzi period izmedju letova u USA... granicni prelazi su katastrofa, a prtljag cekas citavu vecnost!

Tako da ljudi...bez 2 sata izmedju letova, racunajte da ste zakasnili :))) :mah:

Za air tranzit kroz UK dovoljna je i americka viza u kombinaciji sa validnom avio kartom za USA (isto vazi i za australijsku vizu i kartu).

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Jel ima neko iskustva sa dobijanjem britanske tranzitne vize ("visitor in transit visa")?

Na Heathrow-u moram dici prtljag, proci kroz pasosku kontrolu i cekirati se za drugi let jer imam dve posebne avionske karte.

I pored cene takve vize (oko 7000 din) to je i dalje najbolja kombinacija za daleki istok.

Imam sve sto traze: sve avio karte, placene hotele i vazecu vizu za Indoneziju. Mislim da sve ispunjavam sto su napisali na Sajtu WorldBridge. :?:blob:

Jel ima neko iskustva sa dobijanjem britanske tranzitne vize ("visitor in transit visa")?

Na Heathrow-u moram dici prtljag, proci kroz pasosku kontrolu i cekirati se za drugi let jer imam dve posebne avionske karte.

I pored cene takve vize (oko 7000 din) to je i dalje najbolja kombinacija za daleki istok.

Imam sve sto traze: sve avio karte, placene hotele i vazecu vizu za Indoneziju. Mislim da sve ispunjavam sto su napisali na Sajtu WorldBridge. :?:blob:

vojo pokusaj preko dubaia ili dohe ili katara znam da za indoneziju imaju dosta povoljne letove, i narocito pogledaj promocije, cesto daju bas dobre, narocito za kuala lumpur, dzakartu ili bankok...

ja sam sa emiratima nasao povratnu do dzakarte za 360 eurita...za april-maj....

a do tog regiona mozes lako i relativno jeftino air arabijom iz istanbula..

takodje, egyptair ima dosta jeftine letove za indoneziju i maleziju, i to i ako leti iz istanbula, ili kaira..

za hong kong i singapur si u pravu, definitivno je najjeftinije iz londona..

vidi gulfair, qatarairways, i emirates...

Hvala bam-bam za ove iscrpne savete, ali ja imam vec kupljene sve karte: do Londona sa LH i od Londona sa Singapore Airlines sve do Indonezije i nazad.

Jedino sto me zanima je taj tranzit u Londonu. Posto imam dve posebne karte, morao bih izvaditi "visitor in transit" vizu, pa me zanima samo jel znas nesto o tome. Jel se lako dobijaju te vize ako imam sve sto traze...?

Hvala bam-bam za ove iscrpne savete, ali ja imam vec kupljene sve karte: do Londona sa LH i od Londona sa Singapore Airlines sve do Indonezije i nazad.

Jedino sto me zanima je taj tranzit u Londonu. Posto imam dve posebne karte, morao bih izvaditi "visitor in transit" vizu, pa me zanima samo jel znas nesto o tome. Jel se lako dobijaju te vize ako imam sve sto traze...?

pa eto onda da znas za sledeci put hehe...

a sto se tice tranzitne vize, tu nema problema, pogotovu ako imas kupljenu, a ne samo rezervisanu kartu...

pa eto onda da znas za sledeci put hehe...

a sto se tice tranzitne vize, tu nema problema, pogotovu ako imas kupljenu, a ne samo rezervisanu kartu...

E, sad lakse disem... Sve je vec placeno: i karte i hotel.

Ove tvoje kombinacije letova bi mi bile jako zanimljive da mi je godisnji odmor duzi bar za nedelju dana :banana::comp: