Jump to content

Stigla je jesen u nash grad - iliti plan boravka u slobodnoj formi za Japansku v

Featured Replies

Posted

Vratishe me danas iz ambasade Japana sa zahtevom da im donesem plan boravka u slobodnoj formi. Videla sam ja tu stavku  na listi zahteva za vizu na njihovom sajtu, ali poshto sam naivno zakljuchila da ne mogu biti toliki idioti da mi trazhe "dragi dnevniche, uvod razrada zakljuchak", ja samo odneh papir "4 dana Tokyo, 3 dana Kyoto, 1 dan Osaka".

Medjutim, rekoshe mi da se vratim sa chitavim planom putovanja u smislu shta ccu ja svaki dan da radim, kuda da se kreccem itd!!!???

Da li ima medju vama nekog Perice koji je vecc pisao/la ovaj sastav i dobio/la turistichku vizu, da mi malo pomogne oko te "slobodne forme"?

I kažeš im da ćeš od njih napraviti ikebanu!!

Moram da priznam da ovaj zahtev odnosi "šnjur" među bizarnim prohtevima ambasada... Prepiši nešto iz LP vodiča za Japan.

Meni ovo zvuči kao dobar početak sastava:

Japan is such a kaleidoscopic jumble of ritual and history, neo-this and mega-that, full-colour countercultures, verdant islands and urban wastelands, past scars and future dreams, gardens, shrines and glittering cities that the only trouble will be fitting it all in.

Ne ovo je ozbiljno sta Japanci traze.

Moj prijatelj isao prosle godine 10 dana tamo i isto su mu trazili u ambasadi.

Dva puta nisu bili zadovoljni i trazili su "opsirnije".

E onda moj prijatelj lepo seo i napisao im seminarski rad ili slicno po sistemu:

07:00 - ustajanje, tusiranje, oblacenje

08:00 - dorucak

09:00 - prevoz

itd

I tako za svih deset dana.

I jos su trazili da seve to bude napisano rukom i citkim stampanim slovima. :

Ceo plan putovanja su zadrzali tamo u ambasadi.

Sve to valjda da ne bude mozda prepisivanja kod kasnijih putnika :)

Nisam siguran da je neophodno da pišeš satnicu. Možda nešto tipa

"Dan prvi, Tokio. Doručak, šetnja do tamo i tamo, obilazak toga i toga, ručak, odlazak u park taj i taj, poseta muzeju tom i tom, odmor, večera, povratak u hotel, spavanje." Tako obično turističke agencije pišu u svojim programima.

I tako za svaki dan.

Ako te opet vrate, ostaje ti samo harakiri.

• Author

hvala, divni ste.

bash sam se slatko ismejala.

iskopaccu neki detaljni turistichki program i samo prepisati

valjda cce da prodje

Harakiri je valjda samo za muskarce.

Posto je Tikvica zensko onda bi trebalo da primeni sepuku.

Kad ode do zemlje izlazeceg sunca moze da se raspita sta kome sleduje. ;)

pa ti si sve pogresno uradila...c....c...c...c..kadi ides na ispit u ambasadu,novog decka ,polaganje voznje..itd. moras ubiti tremu....Evo recepta; kad ustanes i spremis se regularno za ambasadu ( umivanje,sminka,izbor stvari,gledanje u ogledalo+3 sata) razgibas se malo,udahnes svezeg vazduha,a onda uzmes pola litre sakea i saseces tremu ali nista ispod pola..hehehe..i to je to... :banana:

• Author

mogli bi zaista. uopshte ne razumem ovoliko izhivljavanje.

elem, napisah ja neshto, sutra ujutro nosim, pa ccemo da vidimo da l ccu da dobijem peticu ii padam na popravni

• Author

polozhila! nisu imali zamerke na moje pisanije i dadoshe mi velikodushno chitavih 15 dana boravka