Jump to content

Featured Replies

Posted

U drugoj epizodi podkasta Bantustan naš sagovornik je Nikola Olić, fotograf i putnik, Beograđanin i Teksašanin. Razgovaramo o njegovom odlasku sa Balkana, životu u Americi, njegovim putničkim počecima i načinu putovanja, kao i o njegovom fotografskom stilu: strukturnoj fotografiji. Ovu priču, pod naslovom "Amerika - pogled iz drugog ugla", možete poslušati na glavnoj stranici podkasta "Bantustan", kao i na većim servisima za distribuciju podkasta. Možete je poslušati i na youtube kanalu Kluba putnika. Nikoline fotografije možete pogledati na www.structurephotography.org. Molimo vas da zapratite podkast "Bantustan", kako biste bili redovno obavešteni o narednim epizodama. Takođe vas molimo i da ga podelite sa svakim ko bi mogao biti zainteresovan za ove teme. Ako vam se dopada ovo što pravimo, možete nas podržati i skromnom donacijom na sajtu Patreon. Ako imate ideju sa kim biste voleli da razgovaramo u narednim epizodama, sve sugestije su dobrodošle. Isto važi i za svaki feedback...

Pročitajte Podkast Bantustan #2: Amerika – pogled iz drugog ugla

Tek sam sad otkrila ovaj vaš Podkast, pa mi je ovo bila prva odslušana epizoda.

Fenomenalno! clap

Kvalitet kao i obično na izuzetnom nivou! Vrlo informativno! Zanimljivo! Drugačije!

Ja ne bih znala da navedem ime ni jednog fotografa iako sam zapravo često obilazila galerije sa izloženim fotkama. Ne bavim se teoretskim delom fotografissanja uopšte. Nikada mi nije palo na pamet da unapredim svoje fotke tako što ću pročitati neku knjigu, pogledati neki tutorijal, prostudirati rad nekog fotografa. Pa opet, imam ogromnu kolekciju fotki i mnogo volim da slikam.

I često slušajući, čitajući reči fotografa o nekoj slici koju su napravili (baš zato i sama volim kad fotografi ostave opise kraj slika po galerijama), doznam zašto su mi neke od tih silnih fotki koje napravim neke lepše od drugih. Iako, poredeći same fotke to ne umem da definišem. Na neki načim, ovo je jedini način kako učim o fotografiji. Tako mi je i ovaj podkast bio izuzetno edukativan!

Odslušaću kasnije i prvi podkast. :-)