Jump to content

Featured Replies

Posted

ciao svima!

moze li neko od iskusnih putnika da odgovori da li je u sledecim situacijama dovoljna samo viza zemlje konacnog odredista (a obe zemlje su u shengenu, iako na suprotnim strnama sveta), npr idem u pariz, avionom iz  temisvara [wizzair] i dobijem francusku vizu. hocu li moci uci u rumuniju sa francuskom vizom bez problema, jos ako im pokazem i avio kartu..? ili moram da trazim i rumunsku?

hvala unapred :)

:yok: şimdi para yok, eskiden para vardı ;)

Pa trebalo bi da vazi tranzit od 5 dana. Pronadji sajt rumunskog ministarstva spoljnjih poslova. Tamo mora da pise.

1. rumunija nije u sengenu

2. moze se tranzirati kroz rumuniju ali viza mora da vazi jos 5 dana, dakle bice ti problem povratak jer ces se, pretpostavljam, vratcati zadjeg dana isteka sengenske vize. Zato je najbolje da uzmes i rumunsku tranzitnu vizu koja je besplatna i dobija se u roku od 48 sati!

• Author

hmm..ben teşekkür ederim..

hvala :)

u principu mi je svejedno odakle cu da letim za pariz. mislila sam kao nacelno pitanje- da vazi isto za sve zemlje sengena [i nisam znala da rumunija nije u sengenu], tako da bih onda pre iz budimpeste letela wizzairom, ista je cena manje vise [50evra].

drugarica mi sad rece da sa francuskim sengenom ulazim bez problema u madjarsku..