Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da dođe devojka iz Nigerije u Srbiju.

Da li ambasada traži rezervaciju karte ili kupovinu?

Da li znate da može da se poništi karta i vrate deo para (u slučaju da ne odobre vizu)?

Razlog zbog koga mogu odbiti osoba za izdavanje C vize?

Hvala na svemu, nzm kako ću dobiti notify...

• Lazar changed the title to Devojka - dolazak iz Nigerije u Srbiju

Moraće pozvati ambasadu Srbije u Nigeriji, da bi dobila tačan spisak onoga što joj je potrebno.

Ono što je sigurno jeste da će biti potrebno pozivno pismo za Srbiju, koje joj moraš poslati, i koje će ona odneti u ambasadu. Tebe će onda pozvati iz policije, ili radi telefonskog razgovora, ili da lično odeš u policiju i tamo razgovarate uživo. Pitaće te kako se znate, koliko dugo, u kakvom ste odnosu, i zašto hoćeš da ona dođe. Na osnovu tog razgovora će odlučiti da li će joj viza biti odobrena.

Ako se nikad niste lično upoznali, moraćeš se dobro potruditi da ih ubediš da je puste da dođe. Barem iz mog iskustva, veoma su skeptični prema ljudima iz zemalja "trećeg sveta", jer sumnjaju da nisu u pitanju čista posla (recimo sex trafficking ili nešto slično). Nažalost, te sumnje često mogu biti osnovane. Ako ste se već upoznali uživo, proveli neko vreme zajedno, imate neke zajedničke fotke, biće ti mnogo lakše da dokažeš da je situacija čista.

• Author

Hvala, hvala...

Ispade policija odlučuje?

Znam je od prošle godine, imam iskustva da znam je baš puno o ljudima (ovde brata rođenog pa ne poznaješ posle 30ak godina). 

Može da ulkučim advokata ako bude smetnji?

Skinuto već pozivno posmo.

Da, isključivo je do policije. Advokat teško da će ti pomoći. MUP tu ima apsolutnu moć da donosi odluke u skladu sa sopstvenim procenama o bezbednosti. Ne kažem da će je odbiti, samo kažem se pripremiš za taj razgovor, da unapred razmisliš šta ćeš im reći. Za slučaj da joj ne odobre vizu, niko te ne sprečava da pokušaš ponovo. 

Srpska ambasada u Nigeriji verovatno zna kako to u praksi funkcioniše, pa predlažem da im pišeš. Neke naše ambasade u svetu odgovaraju na mejl, neke ne odgovaraju, neke se ne javljaju ni na telefon, ali svakako treba pokušati, za slučaj da tamo sedi neko normalan.

I da, ako se dobro sećam, to pozivno pismo treba negde overiti, valjda u opštini u gradu u kom si registrovan.

Mom drugaru su bili odbili vizu verenici sa Filipina, još je ona u tom momentu godinama živela i radila u Australiji i imala australijsku stalnu boravisnu vizu. Presudno je bilo to što još nije imala australijski pasoš pa se sa filipinskim prijavila za vizu.

U mom slučaju nije bilo problema za ženu sa Tajlanda. E sad ne znam da li su ti policajci upućeni u razliku u stepenu razvijenosti Tajlanda i Filipina ili imaju neku crnu listu rizičnih zemalja. A možda je i samo do samovolje pojedinca. U svakom slučaju od Nigerije teško da ima rizičnije zemlje u smislu trgovine ljudima i drogom, prevarama i slično. To nije predrasuda, to je realnost. Mislim da će ti biti veoma teško da izdejstvujes tu vizu naročito ako nemaš podebelu dokumentaciju koja potvrđuje vašu vezu, na primer slike sa putovanja, rezervacije hotela, aviokarte, slike sa ostalom familijom i sa nekih praznika i proslava, zajednički bankovni račun i slično.

Nije to sad nešto posebno vezano za Srbiju, svaka zemlja proverava sponzorstvo/poziv za vizu. Ovo je turistička pa bi to trebalo da bude dosta lakše nego partnerska viza na primer, ali je veoma nezgodno što je reč baš o toj zemlji. U svakom slučaju srećno.

3 hours ago, chivitli said:

Ako ga naši odbiju (a znajuću kakvi su...), ukoliko ima mogućnost da izvadi Šengen vizu nekako, i sa njom se može ući u Srbiju.

Ili UK ili USA

• Author
On 1/5/2022 at 9:04 AM, noskich said:

Mom drugaru su bili odbili vizu verenici sa Filipina, još je ona u tom momentu godinama živela i radila u Australiji i imala australijsku stalnu boravisnu vizu. Presudno je bilo to što još nije imala australijski pasoš pa se sa filipinskim prijavila za vizu.

U mom slučaju nije bilo problema za ženu sa Tajlanda. E sad ne znam da li su ti policajci upućeni u razliku u stepenu razvijenosti Tajlanda i Filipina ili imaju neku crnu listu rizičnih zemalja. A možda je i samo do samovolje pojedinca. U svakom slučaju od Nigerije teško da ima rizičnije zemlje u smislu trgovine ljudima i drogom, prevarama i slično. To nije predrasuda, to je realnost. Mislim da će ti biti veoma teško da izdejstvujes tu vizu naročito ako nemaš podebelu dokumentaciju koja potvrđuje vašu vezu, na primer slike sa putovanja, rezervacije hotela, aviokarte, slike sa ostalom familijom i sa nekih praznika i proslava, zajednički bankovni račun i slično.

Nije to sad nešto posebno vezano za Srbiju, svaka zemlja proverava sponzorstvo/poziv za vizu. Ovo je turistička pa bi to trebalo da bude dosta lakše nego partnerska viza na primer, ali je veoma nezgodno što je reč baš o toj zemlji. U svakom slučaju srećno.

Ma ovo je C viza, privatna poseta.

Devojka je ok, baš smo super, i ove što ih znam lično pa me obmanule.

Sve je diskutabilno, ali želim da mi dođe... Imam sve uslove da je puste (zaposlen, stan, auto, neosuđivan još uvek)

On 1/3/2022 at 12:25 AM, ThirstyTraveler said:

Obavezno pripremite SVE papire. I ti i ona. 
Sve po spisku i jos ako ti nesto padne na pamet a da nije na spisku. I racunaj da ta stoka ne zeli nikome da da vizu i da cekaju najmanju gresku da bi mogli da iskoriste famozno "fali ti 1 papir" i odbiju zahtjev.

Druže, koji njihovi papiri. Njima lična je kao naša kazna za parking... Poslao novac pre nedelju dana na WU, još nije digla jer para u banci nema...

38 minutes ago, Nenad Djuric said:

Ma ovo je C viza, privatna poseta.

Devojka je ok, baš smo super, i ove što ih znam lično pa me obmanule.

Sve je diskutabilno, ali želim da mi dođe... Imam sve uslove da je puste (zaposlen, stan, auto, neosuđivan još uvek)

Druže, koji njihovi papiri. Njima lična je kao naša kazna za parking... Poslao novac pre nedelju dana na WU, još nije digla jer para u banci nema...

moram da te malo upozorim, te barabe tamo u ljermontovoj imaju ingerencije bogova i to koriste da bi se izivljavali kako im dune.....mislim da ne postoje nikakvi tacno odredjeni kriterijumi, nego je sve njima ostavljeno na " licni utisak" .....ranije sam pokusavao da zavrsim vizu mojoj devojci iz juzne afrike, iz plemena kosa, i believe it or not, veza mi je bio licno tadasnji ambasador maric psihijatar......nije mi bio mnogo od pomoci, jer policija " nezavisno" odlucuje, pa cak iako ambasador da preporuku....na kraju nije dosla, bio joj preveliki cim.....

zato, moras ne samo da se dobro pripremis, nego i da im se malo uvuces u bulju, mozda cak i neki mito i korupcija.....treba se raspitati kako to ide

10 minutes ago, bam-bam said:

moram da te malo upozorim, te barabe tamo u ljermontovoj imaju ingerencije bogova i to koriste da bi se izivljavali kako im dune.....mislim da ne postoje nikakvi tacno odredjeni kriterijumi, nego je sve njima ostavljeno na " licni utisak" .....ranije sam pokusavao da zavrsim vizu mojoj devojci iz juzne afrike, iz plemena kosa, i believe it or not, veza mi je bio licno tadasnji ambasador maric psihijatar......nije mi bio mnogo od pomoci, jer policija " nezavisno" odlucuje, pa cak iako ambasador da preporuku....na kraju nije dosla, bio joj preveliki cim.....

zato, moras ne samo da se dobro pripremis, nego i da im se malo uvuces u bulju, mozda cak i neki mito i korupcija.....treba se raspitati kako to ide

strasno...

i onda se ljudi zale na US vizu, a ne znaju da u njihovoj zemlji retko ko moze da dobije c vizu, imao papire ili ne 

Ima još jedan problem... Čak i kad neko ima vizu, mogu da prave problem na pasoškoj na aerodromu u BG-u, ne bi im bilo prvi put. S obzirom da Nigerijci mogu da izvade eVizu za Tursku ili Albaniju, možda je bolje da proba da izvadi jednu od njih i tamo se nađete. 

10 hours ago, chivitli said:

S obzirom da Nigerijci mogu da izvade eVizu za Tursku ili Albaniju, možda je bolje da proba da izvadi jednu od njih i tamo se nađete. 

Ovo deluje kao dobra ideja. Posle toga ćete već imati i neke zajedničke fotke, pa će sledeći put biti lakše dokazati poznanstvo ako je budeš pozivao u Srbiju.

11 hours ago, chivitli said:

Ima još jedan problem... Čak i kad neko ima vizu, mogu da prave problem na pasoškoj na aerodromu u BG-u, ne bi im bilo prvi put. S obzirom da Nigerijci mogu da izvade eVizu za Tursku ili Albaniju, možda je bolje da proba da izvadi jednu od njih i tamo se nađete. 

Ovo nije istina, mogu dobiti kondicionalnu e-visu za Tursku samo uz sledece dokaze: 

All nationalities, except for citizens of Gabon and Zambia, must hold a valid visa or residence permit from one of the following countries: Schengen area countries, Republic of Ireland, the United Kingdom or the United States. Electronic visas or e-residence permits are not accepted. Egyptian citizens who are under 20 or over 45 years old do not need to fulfill this requirement.

All citizens except for the citizens of Afghanistan, Bangladesh, India, Pakistan and Philippines must travel with one of the airlines that has protocols with Turkish Ministry of Foreign Affairs. The following airlines meet the criteria: Onur Air, Pegasus Airlines and Turkish Airlines.[27] Citizens of Egypt may also travel on flights operated by EgyptAir.

Must hold a hotel reservation and adequate financial means ($50 per day).

Algerian citizens must be aged below 18 or over 35 years old to be eligible for e-Visa. Otherwise, a sticker visa is required.

Afghanistan, Iraq, Zambia and Philippines citizens not eligible for e-visa on arrival at Istanbul Airport

A za Albaniju prvi put cujem.

Jedine opcije gde im oboma ne trebaju vize (ili se bar lako vade) su Katar, par Karipskih drzava i par africkih i pacifickih drzava... 

Možda najbolje da se prvo nađete u Nigeriji. Kontam da nije teško dobiti vizu, a sad ti je tamo leto, 30 stepeni :) 

Ako krene dobro, lepo se privenčajte tamo, pa natrag u Srbiju sa vizom za spajanje porodice. Lako ćeš se posle razvesti ako zaškripi :D 

• 3 weeks later...
1 hour ago, Nenad Djuric said:

Kako da joj šaljem garantovano pismo, na mail, na DHL, kako?

napisi ga, potpisi, overi u opstini, skeniraj, i posalji na mejl...to je dovoljno...u pismu sve lepo napisi na srpskom, sta garantujes za nju- smestaj, troskove zivota dok je u bgu , itd

• 2 months later...
  • 9 months later...

Moze li neko da mi pomogne,kako da dovedem devojku iz Nigerije? Posaljite poruku na moj broj pozvacu Vas +381637464589 

• 2 months later...

Pozdrav ,

Kakva je procedura za dobijanje vize za Srbiju državljaninu Tanzanije , viza C , boravak do 3 meseca ?

Hvala unapred 

Mnogo vam je lakse da gost iz tih zemalja izvadi us ili schengen vizu, sa njom moze uci i u Srbiju, nego da juri nasu....

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

• 4 months later...