Jump to content

Featured Replies

Posted

Dragi prijatelji, trudicu se da vas ne udavim puno, iako ce mi ovo biti prvi post.

Obzirom da sam totalni indijanac u ovoj oblasti, a i sto se putovanja tiche.

No, planiram(?) da putujem na Maltu, da bih shljakao tamo. Imam dve mogucnosti:

1. da cekam izradu dokumenata od kompanije za koju bih tamo radio, ili da

2. odem tamo (putem grcke sengen vize) i tamo cekam izradu papira.

Logicno je da mi je bolje, ovo prvo, medjutim, cuo sam da i u tom slucaju postoji mogucnost da me vrate sa Malte.

Vas pitam:

1) da li je bolje da se oslonim na tacku 1. ili 2. ?

2) da li mogu da odem tamo sa grckom sengen vizom.

3) da li mogu da me vrate sa aerodroma?

4) da li mi treba viza u slucaju da dobijem papire od kompanije?

p.s Verovatno sam zaboravio jos neko pitanje, ali vec sam vas dovoljno davio.

Hvala unapred.  :-[

Pa ako dobijes papire od kompanije onda svakako dobijas i radnu dozvolu, naravno, ako ti drzava odobri papire za rad. Ako odes sa sengen vizom mozes tamo da sacekas papire, ali opet nije garancija da ce ti ih drzava odobriti jer prednost zaposljavanja imaju EU drzavljani. Sad, ne znam koja je struka u pitanju, ako bas imaju potrebe za tim onda ne bi trebalo da bude problema.

• 2 weeks later...

ćao, viza ti svakako treba a papiri od kompanije ti pomažu da je dobiješ. Moram da ti skrenem pažnju da radnu vizu dužu od 3meseca moraš tražiti van Srbije (recimo u Atini) jer Malta nema ambasadu u Srbiji, to već može biti duži proces... Ne bi trebalo da te vrate sa aerodroma ako imaš grčku jer ti ipak imaš šengen vizu, tako da možeš i ovde čekati na papire ali ne znam kako taj  proces ide.

Javi se ako dolaziš "za stvarno" :) ja sam na Malti narednih godinu dana (sa boravišnom vizom ali ne i radnom dozvolom, mada kažu da to nije problem ;)