Jump to content

Featured Replies

Posted

U trećoj epizodi podkasta Bantustan naš sagovornik je Hrvoje Ivančić, putopisac i dokumentarista. Razgovaramo o Kongu, paravojskama, pobunjenicima, državi koja je umrla, i dokumentarnom filmu koji je nedavno snimio svojim mobilnim telefonom. Ovu priču, pod naslovom "Severni Kivu – kad država umre", možete poslušati na glavnoj stranici podkasta "Bantustan", kao i na većim servisima za distribuciju podkasta. Možete je poslušati i na youtube kanalu Kluba putnika. Hrvojev sajt možete pogledati na https://hrvojeivancic.com. Ako vam se dopada ovo što pravimo, možete nas podržati skromnom donacijom na sajtu Patreon – vaš 1 evro mesečno pomoći će nam da i dalje radimo sve što radimo, i da to radimo još redovnije. Ako imate ideju sa kim biste voleli da razgovaramo u narednim epizodama, sve sugestije su dobrodošle. Isto važi i za svaki feedback – bilo putem formulara za kontakt, na fejsbuku, ili u odgovarajućoj temi na našem forumu. Prijatno slušanje!

Pročitajte Podkast Bantustan #3: Severni Kivu – kad država umre

Jel može negde da se pogleda dokumentarac?

Bilo vas je zadovoljstvo slušati. Nisam ranije čula za Hrvoja, što me čudi jer imam drugare Hrvate koji baš prate hrvatsku putopisnu scenu i ne propuštaju priliku da me o istoj obaveštavaju.

Sad sam pročitala i taj stari post. Iako ste se obojica osvrtali na loš kvalitet vaših ranih pisanija, mene je taj post baš zainteresovao za njegove knjige. Svakako se nadam boljem kvalitetu pisanja u knjigama, ali iz posta se već naslućuju stavovi i vrednosti, interesovanja pisca koji bez obzira koliko nevešto dočarani, i dalje ostavljaju jak utisak na čitaoca. :spot:

Svakakve sam dokumentarce gledala o Kongu do sad, ali momenat kad se vidi deo onog masakra sa videa koji mu je poslat, mi je totalno prevrnulo želudac. Mislim da bih ja taj snimak sanjala do kraja života. Ono malo što sam videla pre nego što sam shvatila šta se dešava i skrenula pogled, mi nije dao satima da zaspim sinoć.