Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me gde u Srbiji moze za najmanje para da se uziva u carima spa centra, dakle, raznorazne masaze, lekovito blato, termalne banje i tako to. Koliko najpovoljnije moze da izadje neka vikend varijanta, znaci pansion plus ti neki tretmani. Ne znam ni kako se to placa, po satu,danu, all inclusive...? Mozda deluje penzionerski, ali kad se jednom proba, uuuh, covek stvarno pozeli da je penzos :D

Izgleda da se ovde (zasad) slabo ko razume u ono što tebe interesuje.  Trebaće još vetra, sunca, kiše dok reuma zahvati autostoperski palac :)

Verujem da ćeš tebi korisne informacije naći na www.banjesrbije.net

Zanima me gde u Srbiji moze za najmanje para da se uziva u carima spa centra, dakle, raznorazne masaze, lekovito blato, termalne banje i tako to. Koliko najpovoljnije moze da izadje neka vikend varijanta, znaci pansion plus ti neki tretmani. Ne znam ni kako se to placa, po satu,danu, all inclusive...? Mozda deluje penzionerski, ali kad se jednom proba, uuuh, covek stvarno pozeli da je penzos :D

Pade mi na pamet Kanjiza. Tamo dolaze u bogati arapi sa sve desetak zena i buljuk dece.

A bolja varijanta je (ali nije u zemlji Srbiji) Budimpesta. Ako te zanima napisacu koju rec.

• Author

U Budimpesti sam i bio pre par dana i raspametio se ;D U Kanjizi sam bio kao klinac i secam se nekih bazena sa toplom vodom. Ali, od tad se mnogo toga promenilo i mislim da Kanjiza sad vazi za jednu od fensi banja u Srbiji. Nisam nesto trazio bas po netu, ali sigurno cu proceprkati! Ne bi bilo lose da malo razradimo ovu temu, jer Srbija, koliko znam, ima potencijal za razvoj banjskog turizma! Mozda i jedno okupljanje clanova KPSa da organizujemo u nekoj sauni ili bazenu clap.gif' alt=':clap:'>

• 1 month later...

Ovaj Hotel Kablar mi bas deluje primamljivo! Vec duze se ostrim da obidjem taj kraj!

Ovcarsko-Kablarska klisura je fenomenalna.

Pored same prirode (meandri i vestacko jezero) poseduje i obilje manastira.

U samoj banji postoji i motel Dom, koji bi trebao biti povoljniji (a wellness koristiti posebno u Kablaru?), kao i dosta privatnog smestaja usput, po klisuri...

Mozda i jedno okupljanje clanova KPSa da organizujemo u nekoj sauni ili bazenu clap.gif' alt=':clap:'>

uh, fenomenalna ideja! ja sam za :D

Koliko se sećam priča poznanika, Zvonačka banja je odlična..prošel godine su valjda imali samo jednog gosta!! termalna voda, čini mi se da imaju jedan ili više gejzira, i sama (divlja) priroda oko nje su ono što treba videti..

zna li neko više o tome? ja zaboravih ko je o tome pričao pa ne mogu ponovo da priupitam  :-[

a mislim da banje svakako zavređuju da dobiju poseban odeljak u sekciji Destinacije  :)

Zvonacka banja je fenomenalna. Priroda je fantasticna. Ususkana izmedju planinsikh vrhova na granici izmedju Srbije i Bugarske, okruzena sumom, skrivena od pogleda. Pogled na kotlinu pre samog ulaska u banju je onaj koji oduzima dah jer je krajnje neocekivan na takvom mestu. Medjutim, problem tamo je smestaj. Koliko znam, jedini hotel je hotel "Mir", ali je on usled stecaja, neuspele privatizacije ili cega vec, ruiniran i mislim da ne radi - mada nije iskljuceno da se jedan deo soba izdaje. Ipak, mislim da je resenje privatni smestaj. Ima tamo dosta ljudi koji izdaju vikendice. Ne znam kakva je situacija sto se tice termalnih izvora.

Ranije je svaki dan isao autobus iz Pirota. Banja je otprilike 30 - ak kilometara od pirota prema bugarskoj granici. Ono sto jos veoma vredi videti, a na samom je putu do banje, je manastir Poganovo. Manastir je na fantasticnom mestu (kao i svi nasi manastiri, uostalom), ima fantasticno ocuvane freske iz srednjeg veka i odlican med. Okolina je staniste orlova a sam put vodi kroz jednu od najlepsih, ako ne i najlepsu klisuru u Srbiji.

Ipak, mislim da u ovo doba godine tamo nema mnogo turista. Leti je prepuno.

Mozda i jedno okupljanje clanova KPSa da organizujemo u nekoj sauni ili bazenu clap.gif' alt=':clap:'>

uh, fenomenalna ideja! ja sam za :D

I ja sam za. Svidja mi se ideja. Mnooooooooooogo

• Author

Kad KPS ima tradicionalno planinarenje, tradicionalno livadarenje (koje, doduse, jos nisam overio :P), zasto ne bi bilo i tradicionalnog banjanja :D Evo, dacu sebi za pravo da samo ucestvovanje na ovom topicu proglasim Nultim, tradicionalnim banjanjem KPSa :dance: Prvo ce jos malko da popriceka :)

• 1 month later...

jeeeeste cruela :))) melenci :)

sto se tie koriscenja kapaciteta bez uplate smestaja, ranije je moglo! ali najbolje zvati pa se raspitati (023) 731 - 050