Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo interesujeme kako otici na divne plaze Kolumbije.

Gledao sam reportazu na NG o plazama Kolumbije to je ljudi zaista raj na zemlji kakvi Sejseli,Mauricijus,Tajland i ostalo nista nije kao u Kolumbiji.

Da li ima nasih Srba tamo i cuo sam da na  obalskom delu Kolumbije nema narko-armija

da li je to istina,ko zna nesto neka pise

UNAPRED ZAHVALAN SVIMA

Zdravo interesujeme kako otici na divne plaze Kolumbije.

Gledao sam reportazu na NG o plazama Kolumbije to je ljudi zaista raj na zemlji kakvi Sejseli,Mauricijus,Tajland i ostalo nista nije kao u Kolumbiji.

Da li ima nasih Srba tamo i cuo sam da na  obalskom delu Kolumbije nema narko-armija

da li je to istina,ko zna nesto neka pise

UNAPRED ZAHVALAN SVIMA

To sto si gledao na TV-u je sasvim drugaciji dozivljaj ......... a zasto mislis da ove pomenute destinacije nisu dorasle plazama Kolumbije. Da li si bio na tim mestima pa uporedjujes?

Ima mnogo destinacija na Karibima koje su verovatno lepse od toga sto si ti video, bio sam na 9 karipskih ostrva i na mene najveci utisak je ostavila Dominikanska republika, tj ostrvo Hispanjola, a za informaciju, plaze Punta Cana-e se svrstavaju u 5 najlepsih na planeti.

Ovo su amaterski snimci loseg kvaliteta ali cisto da steknes utisak, kilometrima  duga plaza sa belim peskom kao brasno.........

i jos gomila slicnih stvari na tu temu..........

FARC gerila je smestana u juznom delu zemlje koji je prilicno nesiguran, severni deo je prilicno ok mada uvek treba biti na oprezu.

Koliko znam Kartagena je prelepo mesto na moru  u Kolumbiji, pretpostavljam da bi tamo bilo lepo otici i da je uglavnom bezbedno, mada za ostali deo zemlje bas ne bih mnogo rizikovala da se seckam okolo zbog obracuna narko kartela koji su tamo uvek prisutni. Za vizu ne znam kako stvari stoje, ali pretpostavljma da je nije mnogo tesko dobiti. Ako uspes da odes, napisi obavezno kako je bilo.

• Author

Zdravo KLIKA nikad nisam bio na Karibima zato  i pitam bio sam jedino u Argentini i Cileu ali to je nesto drugo.

Hvala ti sto si se javio pisi jos na ovu temu.Znam da je Costa Rika raj neka ostrva u Karipskom moru koja su u satavu Venecuele takodje su divna.

Naravno i sve ostale okolne drzave.

Ovo su amaterski snimci loseg kvaliteta ali cisto da steknes utisak, kilometrima  duga plaza sa belim peskom kao brasno.........

Joj meni ovo deluje kao nesto sto ne bi posetio ni da je u crnoj gori a ne da treba da potegnem preko pola sveta.

Ni mene se nije nesto dojmilo... Na jednoj slici se vidi spalir plasticnih lezaljki, a  moram priznati da se toga uzasavam.

Za mene, najlepse su dve plaze u Meksiku, jedna je u Tulumu na Karipskom moru, adruga je na Isla de la piedra, u blizini Mazatlana, na kojoj smo na 9 kilometara pescane plaze "opervazene" sa 9 kilometara palmi, bili jedini posetioci toga dana, ako izuzmem dvojicu stanovnika ostrva koji su dosli da malo istrce konje.

• 2 years later...

Uh, sve neki negativni komentari, farc, gerila, pa nije to kao na tv-u... Vidim da je zastarela tema, ali moze da ostane i neki lep komentar iz prve ruke. Nacionalni park Tayrona jeste raj na zemlji, ne kao na tv-u, nego milion puta lepse. Ogromne plaze sa palmama i kokosovim orasima, ispred vas je more, iza je planina, u  more se ulivaju reke... Ima pustih plaza, ima punih kampera, gde se uvece svira i peva, ima lako dostupnih i onih do kojih treba pesaciti satima kroz rastinje, ima dobro obelezenih staza, a moze i na divljaka... Ima praistorijskih naselje i iskopina na 1000-2000 metara koja nisu toliko poznata ali utisak koji ostavljaju porede sa Machu Picchu (ko je bio tamo, ja nazalost nisam pa sam za sada fascinirana samo ovim iz Tayrone). Dalje gore na 2000-5000m su jezera... Nadam se da cu jednom naterati sebe da napisem putopis, a jos vise da cu otici ponovo....

Sto se tice farca i gerile, to je njihova lokalna stvar, kao turista (ili student) nemate veze sa tim. Od svega toga, jedino na sta treba obratiti paznju su dzeparosi.

Zdravo sabandijilla!  :)

Vidim da si ti jedina pastavila poruku ovde u poslednjih godinu dana i više.  klanj::

Ja putujem za Bogotu početkom septembera.  ;D Interesuje me ako znaš koja je najjeftinija varijanta iz Evrope ili Beograda.

Hvala ti unapred! Poz  :mah:

Zdravo, sad videh da ima svezija tema o Kolumbiji gde je nesto pisano i o tome, ali hajde da dam i svoj doprinos. Koliko mi se cini, najeftinije su varijante preko SAD, ali tu se treba cimati sa njihovom tranzitnom vizom. Svojevremeno (2007. kad sam ja isla) je Air-France imao neki popust za studente, pa je povratna karta Budimpesta-Pariz-Bogota-Santa Marta bila 950 evra. E sad mozda ima veze sto je bila van sezone (odlazak oktobar, povratak mart), drugar koji je isao prosle godine kaze da je u junu najeftinije sto je nasao bilo 1600 evra. Vredi pogledati i letove iz Spanije, drugi drugar je jednom naleteo na neku promociju 300e Bogota-Madrid, sto je super obzirom da se do Madrida lako pronalazi...

Evo sajt Momondo izbacuje za septemar povratnu iz Pariza do Bogote za 850e, a iz Beograda 1100.

Jos neke sitnice na koje obratiti paznju - u zavisnosti od toga koliko ostajes, nekad postoje dosta jeftinije povratne karte uz uslov da je razmak izmedju odlaska i povratka manji od npr. 3 meseca. Proveriti koliko kosta cena zamene datuma, jer sa Kolumbijom postoji mogucnost da ce zeleti da ostanes duze :) U stvari sto duze ostajes, to je veca verovatnoca da ces zelete da ostanes "jos malo" :) Ova varijanta sa Air France je imala lepu osobinu da je promena datuma samo 20 evra, pritom, posto sam u oba smera menjala datume preko telefona, rekli su mi platicete na aerodromu, a tamo niko to nije spomenuo ja se napravila  zvizhd , i proslo bez placanja  :roll:

Jos jedan tip, ako se inace ne snalazite sa jeftinim letovima, ili zelite da ustedite vreme, ili da prverite da nema mozda jos nesto jeftinije od onoga sto ste nasli... Mozete pozvati agenciju koja prodaje avio karte, da pitate za najeftiniju varijantu. Kada vam je pronadju, onda mozete i ne morate kupiti preko njih :) Doduse, vecina agencija ne zna ni sama kako da pretrazuje jeftine letove, ali ja sam naletela na jednu koja zna (koga zanima, moze na privatnu poruku da ne bude da ih reklamiram). Jos jedna neocekivana strana tog pristupa - evo pricice sta mi se dogodilo na povratku. Zovem Air  France Kolumbija da promenim datume, zelim da krenem 2 dana ranije, da napravim pauzu 2 dana u Bogoti pa onda da nastavim kuci umesto povezanog leta kako sam originalno kupila. Radnica Air Franca:

-Zao mi je, to nije dozvoljeno

-Ali rekli su mi da je dozvoljeno da napravim 3 dana pauze imedju svakog dela od poveznih letova (to mi zaista jesu rekli)

-Da, ali samo u trenutku kad kupujete kartu, ne i kada menjate letove

-Ali meni su u agenciji u kojoj su mi prodali kartu rekli da to vazi i za menjanje letova (lazem)

-Pa pozovite vasu agenciju

-Ali sta oni mogu tu da uticu ako Air France nece sam da mi pomeri? Oni samo mogu da vas pitaju isto sto vas i ja sad pitam

-Provericu kod sefa ... pauza ... ne, ipak ne moze

(uz jos podosta natezanja, zavrsismo razgovor u losim odnosima, neobavljenog posla)

Hajde da probam da pozovem agenciju. Iz Kolumbije preko skype, zovem agenciju u Srbiji:

-Zelela bih da promenim let tako i tako

-Nisam sigurna da je to moguce

-Sigurno je moguce napraviti do 3 dana pauze izmedju svakog od letova

- (... pauza ...) U redu. Promenili smo. Stici ce vam obavestenje na mail

- (zbun???) Hvala, a gde da platim promenu?

- Na aerodromu

- Naravno :)

Usput, jesam li spomenula da ako se kupate nocu na nekim plazama nacionalnog parka Tayrona, oko vas trepere zelene varnice... Utisak kao da ste postali Zvoncica iz Petra Pana i da oko sebe sejete zeleni prah iz sveta magije :)

Drugar koji to studira kaze da tu postoje alge koje zive u simbiozi sa nekom fluorescentnom bakterijom. Kada plivate, razbijate alge i oslobodjena baterija zasvetli na trenutak. I nije neko romanticno objasnjenje, vise mi se svidja ono sa magijom :)

Inace, ako je neko ronio u Egiptu, korali i podvodni svet je tog ranga. Ribe u 1000 boja i oblika, u jednom trenutku se nadjete u jatu plavih, pa zutih, pa crno-belih na pruge, zavirite ispod kamena tamo naidjete na crvene, imaju neke sa nosom kao truba... Opet ne na svim mestima, ovo je na playa Cristal, svaka ima nesto svoje po cemu je poznata

• 2 weeks later...

pa da ako ste videli postove u toj "svezijoj" temi o kolumbiji, videli ste da sam putovao iz frankfurta za 540 eura povratna, vratio se krajem maja, a otisao krajem aprila..pogledajte ponovo, mislim da lufthansa cesto ima dobre cene za kolumbiju..inace, sve je bilo poplavljeno dok sam ja bio tamo, pogotovu bogota i medeljin, bas su dobro stradali..medeljin je cak skoro nedelju dana bio potpuno odsecen svim kopnenim putevima, voda je odnela ceste...tako da sam se uglavnom stacionirao u kaliju, i bilo mi je odlicno...vreme super..mada, cene su poprilicno skocile u kolumbiji, ocekujte vece nego u srbiji, pogotovu hrane ...i naravno, garderoba tehnika itd..sto nije bio slucaj ranije, obicno smo mi najskuplji na svetu u tim stvarima heheh...

cak je i ufur u klubove skuplji 25000-30000 pesosa, sto mu dodje oko 15-18 $...

Mani se toga, nego reci ti nama jel istina da su Kulumbijke najbolje na svetu, a posebno ove iz Medeljina?  :D

Sto se ja lozim na kolumbijke, pa to nije normalno, one su najjaci adut njihovog turizma.  :D

ja se ne bavim turizmom, niti sam turista, pa tako ni ljude ne gledam kroz tu prizmu :)..

zene koje zive na prostoru koji se zove kolumbija definitivno su u proseku privlacne, al vidjao sam mnogo boljih mesta...

• 4 weeks later...

kolombianke su prva liga auuuuuuu mada venezuela je najvise bila miss sveta cak 9 10 puta dok kolombia nie ni dva puta,tako ako palite zbog riba colombia venezuela isto vam dodje

mnogo su bolje gvadalupe, ostrvo na karibima, onda sumatra u indoneziji, geteborg i sankt peterburg sto se gradova tice...ima ima dosta...

Uh, sve neki negativni komentari, farc, gerila, pa nije to kao na tv-u... Vidim da je zastarela tema, ali moze da ostane i neki lep komentar iz prve ruke. Nacionalni park Tayrona jeste raj na zemlji, ne kao na tv-u, nego milion puta lepse. Ogromne plaze sa palmama i kokosovim orasima, ispred vas je more, iza je planina, u  more se ulivaju reke... Ima pustih plaza, ima punih kampera, gde se uvece svira i peva, ima lako dostupnih i onih do kojih treba pesaciti satima kroz rastinje, ima dobro obelezenih staza, a moze i na divljaka... Ima praistorijskih naselje i iskopina na 1000-2000 metara koja nisu toliko poznata ali utisak koji ostavljaju porede sa Machu Picchu (ko je bio tamo, ja nazalost nisam pa sam za sada fascinirana samo ovim iz Tayrone). Dalje gore na 2000-5000m su jezera... Nadam se da cu jednom naterati sebe da napisem putopis, a jos vise da cu otici ponovo....

Sto se tice farca i gerile, to je njihova lokalna stvar, kao turista (ili student) nemate veze sa tim. Od svega toga, jedino na sta treba obratiti paznju su dzeparosi.

Kako nema veze ako si turista u autobusu a oni presrecu autobuse.Svasta.

Zdravo sabandijilla!  :)

Vidim da si ti jedina pastavila poruku ovde u poslednjih godinu dana i više.  klanj::

Ja putujem za Bogotu početkom septembera.  ;D Interesuje me ako znaš koja je najjeftinija varijanta iz Evrope ili Beograda.

Hvala ti unapred! Poz  :mah

Sto se tice putovanja, mozes da posecujes stranicu iberije i oni daju promocije sa vremena na vreme sada je karta oko 1000 dollara za decembar Bogota-Rim-Bogota i wizz air sto je oko 30 evra.Najbolje ti je da ides direktno do Bogote,preko Madrida ili Rima dodje na isto u svakom slucaju presedas u MAdridu.

Eto nada se da nije prekasnoi da sam ti pomogao.

Medeljin je mesto.Informacija iz prve ruke. Mada ja bih se pre opredelio za Pereiru,to je kao mali gradic isto se nalazi u oblasti koja se zove Antiokija gde je Medeljin glavni grad.Zene su jednako lepe kao i u Medeljinu,ali su iz manjeg grada,sto bi rekli seljancice bez uvrede.Ovde u Kolumbiji ima jedna izreka:Pereiranke su gluve...ti im kazes da sednu a one legnu. :)

Znaci zna se... :P

Svasta se moze procitati na internetu kad je u pitanju bezbednost u Kolumbiji, i veoma su razlicita misljenja. Kazu da je iz godine u godinu zemlja sve bezbednija. Jedno je posetiti Kolumbiju na kratak period, a drugo ziveti u njoj.

Pitanje za vas koji ste bili u tamo: Da li biste smeli (ne ulazim u to da li biste zeleli) da zivite u Kolumbiji recimo godinu dana? Koji gradovi su po vama najbezbedniji?

Meni se svidja recimo Bucaramanga, grad parkova. Naravno da bih voleo vise negde na obali, ali je to dosta skuplji zivot.

Ne pitam ovo bezveze, naime razmisljam o ucenju spanskog u Juznoj Americi na jedno godinu dana, pa se razmisljam izmedju Peru-a, Bolivije, Ekvadora i Kolumbije.

I dalje mi je neki cilj za duzi ostanak Tajland, ali otom potom, sad vas pitam za ovo.

Svasta se moze procitati na internetu kad je u pitanju bezbednost u Kolumbiji, i veoma su razlicita misljenja. Kazu da je iz godine u godinu zemlja sve bezbednija. Jedno je posetiti Kolumbiju na kratak period, a drugo ziveti u njoj.

Pitanje za vas koji ste bili u tamo: Da li biste smeli (ne ulazim u to da li biste zeleli) da zivite u Kolumbiji recimo godinu dana? Koji gradovi su po vama najbezbedniji?

Meni se svidja recimo Bucaramanga, grad parkova. Naravno da bih voleo vise negde na obali, ali je to dosta skuplji zivot.

Ne pitam ovo bezveze, naime razmisljam o ucenju spanskog u Juznoj Americi na jedno godinu dana, pa se razmisljam izmedju Peru-a, Bolivije, Ekvadora i Kolumbije.

I dalje mi je neki cilj za duzi ostanak Tajland, ali otom potom, sad vas pitam za ovo.

heheh pa ja mislim da je vecini ljudi cilj tajland :)....

vidi, sad sve zavisi dal imas puuuno kinte, ali ako nisi burzuj, ja bih pre otisao godinu dana na thai, nego 4 meseca u kolumbiju, koliko bi za te pare ( sa avio kartom), mogao da provedes na oba mesta...

peru i bolivija su svakako jeftiniji, ali ne mogu ni da se porede sa tai-jem , po duhu ...

ja bih ti savetovao ipak kolumbiju, jer se najbolji spanski govori tamo ( i u peruu, al je zemlja za zivot malo heavy)...sto se tice ekvadora, vezan sam za njega kumstvom, evo sad sam skoro bio ponovo, pre par meseci, i to je najumetnickije nastrojen narod iz cele j. amerike, ali za ucenje j. ipak bih ti preporucio kolumbiju....btw, dipl. sam hispanista, pa govor iz struke...

a ako ti treba neka veza za posao za thai, javni se, imam tamo sve sto treba :)....

heheh pa ja mislim da je vecini ljudi cilj tajland :)....

vidi, sad sve zavisi dal imas puuuno kinte, ali ako nisi burzuj, ja bih pre otisao godinu dana na thai, nego 4 meseca u kolumbiju, koliko bi za te pare ( sa avio kartom), mogao da provedes na oba mesta...

peru i bolivija su svakako jeftiniji, ali ne mogu ni da se porede sa tai-jem , po duhu ...

ja bih ti savetovao ipak kolumbiju, jer se najbolji spanski govori tamo ( i u peruu, al je zemlja za zivot malo heavy)...sto se tice ekvadora, vezan sam za njega kumstvom, evo sad sam skoro bio ponovo, pre par meseci, i to je najumetnickije nastrojen narod iz cele j. amerike, ali za ucenje j. ipak bih ti preporucio kolumbiju....btw, dipl. sam hispanista, pa govor iz struke...

a ako ti treba neka veza za posao za thai, javni se, imam tamo sve sto treba :)....

Haha, kakav crni burzuj, kamo srece. Nemam ja novca za godinu dana zivota unapred nego imam neke web sajtove od kojih zivim, pa nisam vezan za lokaciju. Hvala ti puno na odgovoru.  :pivoooo:

• 3 months later...

Planiram uskoro u Kolumbiju i zanima me (ako je sabandijilla jos posecuje ovaj forum ili ako bilo ko zna da mi kaze) kako doci do tih plaza na kojjima se pojavljuje fluorescentna svetlost na vodi. Jednom sam neoprezno obecala cerki da cu je voditi tamo ali sada shvatam da imam problem da to mesto pronadjem. Izace mislila sam da je u pitanju neko jezero...

Mozda jeste u pitanju nacionalni park Tayrona, ali u clanku se nigde ne  pominju jezera sa tom fascinantnom fluorescentnom pojavom, a a trebalo bi... ili ne bi, jer nisu u nacionalnom parku Tayrona :)