Jump to content

Featured Replies

sigurno mislis na rio con siete colores hm to i nie tayrona parque..tayrona je blizu santa marte prelepo mesto ali zadnjih godina dosta ljudi su bili svedoci cudnh virova u vodi bas na tim plazama kao da ih je neko ukleo,zato dobro otvori oci ali imas guia pa mozes da pitas sve sto zelis..takodje cuvaj se krokodila na nekim mestima bas mogu da pridju cak i do plaze jel je lose ogradjeno od te njihove barice da tako kazemo..mayo ja idem za colombiu u oktobru 18 dana pa ako si zainteresovana mozemo skupa..doduse moj plan je medellin zbog nekakvi obaveza ali nije problem i obici malo dalje

• 7 months later...

Hej svima koliko vas ima... Planiram da sl leto (u julu) odem do Kolumbije, pa me zanima kako stvari stoje sada sa letovima i vizom? Isla bih do Bogote, pa bih se spustila u Medellin i do Kalija, i svi ovi postovi su bili od velike pomoci, ali treba mi info o trenutnom stanju... Gde da gledam, sta da radim, koji mi je najbolji grad da iz njega idem do Bogote itd...

Hvala unapred na svim odgovorima...

Cao Aleksa, ne znam gde da gledas letove za Bogotu, ja sam putovala busevima, brodom i vozom, a letela iz Frankfurta u Brazil, tako da ne znam kako ti je i odakle nanjjeftinije do Kolumbije. Cali i Medellin su ti dva najopasnija grada u Kolumbiji, mog muza su u sred dana napala dvojica sa nozekanjom u zeljio da mu otmu ranac, koji su mu naravno i oteli. Ne znam sta te zanima, ali ja bih ti preporucila da vidis Tayrona nacionalni park, predivno mesto sa neverovatno cistim toplim morem i koralnim sprudovima i ako imas vremena da odes na treking (6 dana ) po planini Siera Nevada u Ciudad Perdiada. Menije najlepsi grad bio Cartagena (takodje na obali Karipskog mora, a nezaobilazno za posetiti i najtoplije preporucujem da odes u San Agostin (nocnim busom iz Bogote krenes u 9 i tamo si ujutru oko pola osam) predivno mesto, sjajni ljudi, neverovatna priroda i  :yok:. Ako te jos nesto zanima pitaj

Hvala na info... :) Mada nemam toliko vremena da odem do tamo brodom koliko god da zelim... Necu imati problem u Medellinu jer imam prijateljicu tamo ali mi je zao da cujem to za tvog muza. Svakako ce se otici i do Kartagene, ako se nadje novaca...

Ako ima neko neki savet jos gde da gledam za najjeftiniji nacin da odem do tamo molim pisite... I naravno koja je procedura sa vizama?

• 3 months later...

Zanima me samo koliko para(samo za trošak) se mora imati kad se ide u Kolumbiju,ne računajući pare za smeštaj? Mislim,sa koliko para će da me puste u zemlju?

Nama nisu tražili nikakav određen iznos po danu kada smo iz Ekvadora prelazili u Kolumbiju, niti su nas u kolumbijskoj ambasadi pri apliciranju za vize pitali koliko imamo para, ali tražili da priložimo fotokopije platnih kartica koje imamo. Inače je Kolumbija srednje skupa zemlja Južne Amerike, nije baš jeftina kao Bolivija i Ekvador, ali ni približno skupa kao Brazil, Čile ili Argentina. Mismo živeli sa manje od 5o dolara dnevno, a bilo nas je troje. Smeštaj takođe ne računam jer smo sve vreme u Kolumbiji koristili CS.

Negde sam baš na forumu pročitao da pri apliciranju za vizu traže kopiju avionske karte,pa me zanima da li se umesto nje može priložiti kopija rezervacije ili tome slično,jer je karta skupa a ne bih da puknem ako me možda odbiju za vizu.

sIgurno da niko ne očekuje da kupiš kartu pre no što dobiješ vizu, treba ti samo rezervacija.

• 1 month later...

Pozdrav svima. Naime slucajno sam naleteo na ovaj sajt i na ovu temu, pa da ne idem offtopic, ovako.

Zelim da odem u Bogotu. E sada, tamo bih voleo da zivim i radim, pa me interesuje koja Viza bi bila idealna, koliko bi kostala Viza ako se placa, i da li moze Viza da se produzi iz Kolimbije?

Devojka koju sam upoznao koja zivi u Kolumbiji mi kaze da moram da imam njihovu ID kartu koja kosta 80 dolara. Koliko je i da li je to tacno?

Karte su uzasno skupe, ali sta cu :) Do sledece godine cu imati dovoljno novca :)

Ako treba jos nesto da znam ili bilo kakve savete ako imate, bio bih jako zahvalan. Inace procitao sam 2 posta iz ove teme, izvinite ali sam bukvalno u zurbi sada pisao ovo. I da li treba odlicno da znam Spanski da bi ziveo tamo? Koliko dobro trebam znati Spanski?

Hvala puno unapred na bilo kakvim odgovorima! Kada budem imao vremena, procitacu ostale postove, mozda ima odgovora koji trebaju meni, ali bih jako voleo jedan dobar odgovor

Sve najbolje

• 1 month later...

zdravo milose..vidim da hoces da radis u colombiji u bogoti hm.pa ovde nema posla za colombianca i kamoli za stranca. ja zivim u medellin mogu ti ostavit broj telefona da mi se javis ako budes svracao pa da te uputim.Ovde nemozes dobit posao bez perfekt spanskog i osim ako nisi ambasador neke zemlje.Jedini nacin da radis je da ulozis u posao i od toga da zivis..toplo ti preporucujem da ne dolazis da zivis bez dubokog dzepa i zapamti colombia nije jeftina kao sto misli narod.cjene hrane su skuplje nego u srbiji a posla nema..Bices u minusu velikom ako se tesis da mozes naci posao tako lako..Moj ti je savet da prvo se raspitas za posao iz srbije pre nego sto krenes na tako rizican put..

ja godinama zivim u swedskoj ali sam je napustio i sada zivim u medellinu i presrecan sam.normalno posao nisam mogao da dobijem jel sam stranac i jedini nacin da prezivljavam je da ulozis i da od toga zivis..

pozdrav i srecno

i jos nesto pazi se colombianki mnogo su lukave,kad vide da nemas para vise ostave jel mnogo su kao neznam kako da opisem ali vec me razumes..pogotov ovde u medellin dolina silikona

Zdravo svima, imam jedno pitanje:) Da li mogu i koliko ce biti komplikovano vizu za Kolumbiju izvaditi u Americi? Ne bih je vadila sad jer nisam sigurna ni gde cu produziti iz Amerike, pa sam se pitala koliko bi to otezalo stvari:p Hvala unapred na odgovorima=)

Zdravo svima, imam jedno pitanje:) Da li mogu i koliko ce biti komplikovano vizu za Kolumbiju izvaditi u Americi? Ne bih je vadila sad jer nisam sigurna ni gde cu produziti iz Amerike, pa sam se pitala koliko bi to otezalo stvari:p Hvala unapred na odgovorima=)

pa sve zavisi gde im je konzulat ili ambasada u americi..mada, ovde u becu postoji opcija da im sve posaljes pismom, i stigne nazad za 7 dana, al ne znam kakva im je procedura u americi, mozda mora licno, ko zna..to dosta zavisi i od zaposlenih u ambasadi...

ali za vecinu zemalja juzne i centralne amerike nama i ne treba viza,a i za one za koje treba, ne treba ako imas americku vizu  :D..

tako da ostaje samo par zemalja za koje bi bas morala da vadis vizu, jedna od njih je kolumbija, i koliko mi se cini, tu jos samo spada venecuela i paragvaj( i mozda belize)...moj ti je savet da odes u bilo koju zemlju u centralnoj i j. americi sem ove 3, i tamo na licu mesta izvadis vizu za kolumbiju, jer kolumbija ima poslanstva u svim tim zemljama, a tu se dobija jako lako i brzo....cene avio karata od USA do centralne i j. amerike su prilicno niske, i ujednacene, tako da  ne predstavlja neki problem ako ne letis odma u kolumbiju...a ovako i obidjes jos nesto hehe

Izvinjavam se na off topicu, ali kada je bam-bam već to spomenuo...za koje nam sve zemlje u tom delu sveta ne treba viza, ako u pasošu posedujemo važeću US vizu? Znam da se može u Meksiko, čini mi se da sam negde video da je i sa Panamom isti slučaj. A, da li može još negde?

Izvinjavam se na off topicu, ali kada je bam-bam već to spomenuo...za koje nam sve zemlje u tom delu sveta ne treba viza, ako u pasošu posedujemo važeću US vizu? Znam da se može u Meksiko, čini mi se da sam negde video da je i sa Panamom isti slučaj. A, da li može još negde?

pa lepo ti rekoh..ni za jednu ne treba viza,ako imas americku vizu..sem gorespomenute 3...

ima i na ovom sajtu, odeljak vize, vize :D...pa pogledaj j. ameriku..

a panama nam je davno ukinula vize, kao i kosta rika...za juznu ameriku nam ne trebaju vize,sem za gorepomenute zemlje, i boliviju, gde se viza odbija na aerodromu ako se leti avionom, a ako se ulazi kopnom, onda u konzulatu u punu npr. za pola sata gotovo....

Hvala na informacijama:D Dobro je znati, pa cu videti kako cu se iskombinovati;)

• 2 years later...

ajde da malo oživimo ovaj topic sa svježim informacijama iz Kolumbije! ::)  bila sam nedavno kod prijateljice u Kolumbiji i nakon povratka sam pisala članak za lokalne novine pa evo dolje copy-paste u nadi da možda nekome bude korisno/zanimljivo...

___

Magični realizam - ovako glasi turistički slogan Kolumbije koji, vjerujem nenamjerno, jako dobro opisuje kako se mističnost tradicije i prirode isprepliću sa brojnim sukobima na ovim područjima. Iako je mediji najčešće spominju u kontekstu kriminala, ova južnoamerička zemlja postaje popularno odredište turista koji od oceana do amazonske prašume mogu uživati u regijama velikih različitosti. Upravo zato sam prihvatila poziv prijateljice, antropologinje koja surađuje sa domorocima, da mi pokaže onakvu Kolumbiju kakvu turističke agencije nemaju u ponudi.

Amazonski potpis usred milijunskog grada

Nakon 30-ak sati puta dolazim u grad Cali, na jugozapadu Kolumbije, u kojem živi 2,5 milijuna stanovnika. Već od prvog dana privikavam se na vječno ljeto u ovom gradu, sa sparinom i pokojim pljuskom. Utjecaj Amazone je očigledan što, osim činjenice da Kolumbija ima najveću raznovrsnost ptica u svijetu, potvrđuje i sveprisutno zelenilo sa impresivnim ogromnim drvećem. Obilazimo poznatu četvrt San Antonio, brojne trgove i parkove, a na samoj obali rijeke čeka nas jedna od najvećih atrakcija - Park Mačaka sa umjetničkim skulpturama posvećenima simbolu grada. Penjemo se na brdo na kojem je 26 metara visoki kip Krista odakle uživamo u noćnoj panorami.

Prijestolnica salse i kukuruza

Cali je svjetska prijestolnica salse. Naročito su popularni klubovi Punto Bare i Zaperoco bar u kojima lokalni glazbenici dijele svoju ljubav prema salsi, jazzu i udaraljkama sa Pacifičke obale. Osim ljubavnih tema ispjevane su pjesme čak i o pojedinom voću kojeg ovdje zaista ima u izobilju. Unatoč tome što se konzumira puno svježeg voća, ovaj kraj je poznat po prženoj i izrazito masnoj hrani uz koju se jede puno riže i plantana banana (vrsta banane koja se najviše jede pržena kao prilog jelu). Kruh dolazi u raznim slatkastim oblicima, a popularnost kukuruznog kruščića zvanog arepa seže još iz doba kad se kukuruz štovao kao božanstvo.

Kraljica svih kraljica

U jednom od parkova dolazimo do naizgled smiješnog spomenika. Riječ je o ženi pod imenom Jovita koja ne samo da se odijevala i ponašala kao kraljica već je inzistirala da je svi tako tretiraju. Stav ovdašnjih ljudi prema odmaku od stvarnosti najbolje pokazuje to da su je prihvatili kao «kraljicu svih kraljica», a njen pogreb pamte kao jedan od najposjećenijih u povijesti grada.

Na granici između ljepote i sigurnosti

Nas Europljanke ovdje smatraju egzotičnima. Na Kolumbijkama pak primjećujem pretjerano velike obline i saznajem kako je takav trend ljepote stvorio unosan turizam plastičnih operacija koji je u manje stručnim klinikama nažalost već odnio žrtve. Na nagovor prijateljice pristajem na uljepšavanje, ali odabirem jednako popularan, no daleko manje drastičan tretman - uređivanje noktiju. Iako me uvjeravaju da se na kolumbijskim ulicama mogu osjećati sigurno, prijateljica već sutradan ostaje bez dokumenata. Doduše, radilo se o nepažnji jer je ostavila ruksak u autobusu, ali razočaranje djelatnice na policiji kad je čula da nije bilo nikakvog oružja govori o tome da druge priče o pljačkama nisu tako bezazlene kao naša.

Bijeli grad Popayan

Krećemo putem juga i čim izlazimo iz grada zapažam kontrolne točke, uz njih parkirana oklopna vozila i vojnike koji signaliziraju da je cesta prohodna. Stižemo u grad Popayan, fakultetsko i religijsko sjedište, gdje noćimo u kući mladih roditelja koji su unatoč poreznim i sigurnosnim nedaćama uspjeli stvoriti uspješne privatne tvrtke i lijep obiteljski život. Nakon obilaska centra koji je zbog bijelo obojanih zgrada gradu donio nadimak «bijeli grad» penjemo se na Cerro el Morro, preslatko brdašce sa suvenirnicama i kafićima. Na povratku večeramo lokalni specijalitet tamales, krumpir kuhan u lišću platane sa umakom od kikirikija.

Sveta zemlja u borbi protiv korporacija

Nakon duge vožnje autobusom dolazimo u Santiago u pokrajini Putumayo. Sa svega par uličica ovo mjesto je daleka suprotnost svemu viđenom prije. Ljetnu odjeću zamjenjujem jesenskom i posuđujem gumene čizme. U ovim krajevima uspjeva sve što se stavi u tlo, štuju se svete biljke, iščitava se pjev ptica, a ujutro nas budi kukurikanje pijetlova. Za 15 kuna dobivamo kompletan obrok od juhe do piletine sa rižom i lećom, uz salatu i svježi sok. Smještamo se kod domorodaca, lokalnih učitelja, koji nas pozivaju da razgledamo tradicionalni nakit kojeg izrađuju. Odlazimo u školu na sat o uzgoju biljaka pa videći skromne uvjete u kojima se djeca školuju koristim priliku da im kupim igračke u lokalnom dućanu.

Na kišu i blato privikavam se jednako brzo kao i na naoružanu stražu na ulicama. Naime, vojska brine da se ne ometa izgradnja cesta i pripreme za rudarstvo jer domoroci organiziraju prosvjede u nastojanju da obrane svoju zemlju i način života pred korporativnim interesima. Upravo to bogatstvo amazonske divljine, za čije očuvanje se ovdašnji ljudi bore, upoznajem kroz bezbrojne vrste voća. Chontaduro, mangostino, noni, borojo, granadilla... samo su neki čiji je okus teško opisati. Posebnost ovog kraja su i svete biljke od kojih se prave napitci konzumirani na ceremoniji koju vodi duhovni vođa tzv. taita.

Smještaj na drvetu usred džungle

Nastavljamo dalje prema Amazoni kroz najopasniju cestu zvanu «Vražji trampolin» ili «Zbogom, moj živote» na kojoj slušamo o napadima gerilskih skupina. Pokušavamo uživati u prekrasnim vidicima jer nema nam druge nego vjerovati iskusnom vozaču dok prelazimo preko kamenja prije nego ih slapovi odvode u provaliju. Nekoliko sati kasnije, između zvukova papiga i majmuna ulazimo u drvenu kolibu gdje nas čeka večera. Na naše oduševljenje, domaćica nas nakon večere vodi do kućice na 25 metara visokom drvetu te se divimo zvukovima džungle dok se penjemo stepenicama u naš smještaj sa milijun zvjezdica.

Avantura na kraju svijeta

Drugi dan se budimo u prohladnom polumraku, umivamo kišnicom iz bačve na balkonu i spuštamo na doručak u kolibu gdje obnavljamo zalihe pitke vode. Na recepciji rezervata El Fin del Mundo (Kraj svijeta) za plaćenu ulaznicu dobivamo samo upozorenje da trenutno nema vodiča na raspolaganju niti drugih izletnika pa neka budemo oprezne. Srećom, staze su dobro vidljive pa uz par opreznih prelazaka preko snažne rijeke dolazimo na vrh 70-metarnog vodopada gdje puca pogled na zeleno prostranstvo. Pokisle od kiše vraćamo se na naše drvo, ručnikom zakrpavamo prokišnjavanje i dočekujemo jutro kada se vraćamo u civlizaciju. Unatoč najavljenim blokadama cesta zbog visokih cijena benzina, čak uz nekoliko provjera na kontrolnim točkama dolazimo na naše odredište i prije nego što smo očekivale.

Glavni grad na 2600 metara nadmorske visine

Posljednja točka mog putovanja bio je glavni grad Kolumbije. Nakon kraćeg leta slijećemo u Bogotu koja nas sa svojih 8 milijuna stanovnika na 2600 metara nadmorske visine dočekuje onakva kakva je gotovo uvijek – kišna i prepunih ulica. Obilazak započinjemo sa glavnog trga Plaza Bolivar, nastavljamo kraj predsjedničke palače, poznatom ulicom la Candelaria te dalje povijesnim, modernim do luksuznih predjela grada. Nakon kupovine slatkiša od kave častimo se topljenim sirom u vrućoj čokoladi i ukusnim kruščićima. Ovo je ujedno bila prilika da u jednom od tradicionalnih restorana naručimo popularni ajiaco, juhu sa piletinom i nekoliko vrsta krumpira, sa rižom, avokadom i plantana bananom.

Od svih građevina ipak me se najviše dojmila knjižnica, posvećena bivšem predsjedniku Virgiliu Barco, koju je arhitekt osmislio kao prostrano izdanje usred parka. Preostalo vrijeme prije mog odlaska kući koristimo za uspon žičarom na planinu Monseratte gdje dah zastaje zbog impresivnog pogleda na metropolu, ali i visinske razlike koja zahtjeva par sekundi prilagodbe.

Nekoliko trenutaka kasnije ljubazan taksist me vozi na aerodrom, a ja razmišljam kako su se magija i realizam s početka ove priče posložile u suživot, možda čak i previše dobro. Jer dok su oči uprte u praćenje svakodnevice istovremeno su okrenute od Amazone koja, iako je zapanjujuće veličine, za očuvanje svoje raskoši ipak treba našu pomoć. Trebamo shvatiti da ona nije dana samo jednom narodu na brigu već cijeli svijet od nje ubire neprocjenjive plodove. Najmanje što možemo učiniti je barem se potruditi upoznati je.

• 3 months later...

@nincha odlican opis kolumbije! to je bila moja prva juznoamericka zemlja davnih dana i jos uvek je moja omiljena latino zemlja a recimo da sam poslednjih od 17 godina, sigurno 6 proveo po juznoj americi

ono sto mene posebno raduje su pozitivne promene koje kolumbija dozivljava poslednjih 10+ godina. bezbednosne, socijalne i ekonomske

• 1 year later...

Zivim u Kolumbiji i mogu vam reci da sve te price oko Farc su gluposti , bar u urbanim delovima Kolumbije. Sto se tice plaza najlepsa plaza koju sam video u zivotu a ima ih dosta je plaza u Santa Marti koja je ujedno i nacionalni park i ne moze se uporediti ni sa jednom plazom na Karibima. Opet to je stvar ukusa. Svakom ko moze i zeli preporucujem Santa Martu!

• 1 year later...

Evo, da povratim ovu temu malo iz mrtvih...

Naime, 25tog Decembra slecem u Bogotu a povratni let za Pariz iz Bogote je 20tog januara. Idem sa jos 2 drugara, i budzet ne bi trebalo da predstavlja problem. Posto planiramo neko zezanje za novu godinu, zanima me za koju bi se lokaciju vi odlucili (Idealno uz preporuku, nekog kluba, restorana u kom je docek organizovan) ?

Takodje kako najidealnije ukombinovati klabing, kupanje i izlete u prirodu po vasem misljenju za period od 25 dana ?

Bas imam problema da smislim itinerary za ovaj vremenski period pa bi mi znacila iskustva od nekog imajuci u vidu nase zelje.

Vidim da u Caliu ima neki "karneval" koji pocinje 25og pa ne znam da li to vredi videti, a u januaru Manizales fair.

Svi saveti su dobrodosli. 

6 hours ago, priganica said:

Evo, da povratim ovu temu malo iz mrtvih...

Naime, 25tog Decembra slecem u Bogotu a povratni let za Pariz iz Bogote je 20tog januara. Idem sa jos 2 drugara, i budzet ne bi trebalo da predstavlja problem. Posto planiramo neko zezanje za novu godinu, zanima me za koju bi se lokaciju vi odlucili (Idealno uz preporuku, nekog kluba, restorana u kom je docek organizovan) ?

Takodje kako najidealnije ukombinovati klabing, kupanje i izlete u prirodu po vasem misljenju za period od 25 dana ?

Bas imam problema da smislim itinerary za ovaj vremenski period pa bi mi znacila iskustva od nekog imajuci u vidu nase zelje.

Vidim da u Caliu ima neki "karneval" koji pocinje 25og pa ne znam da li to vredi videti, a u januaru Manizales fair.

Svi saveti su dobrodosli. 

clubbing je najbolji u kaliju, i to za ceo taj region severo-zapadne j. amerike.....tako da, sigurno vredi otici na taj karneval....

Ostrva San Andres bi mogla da budu kul opcija za opustanje u lepoj prirodi i karipskim plazama.

Edited by Dragance

• 2 weeks later...
On 12/3/2018 at 10:19 AM, priganica said:

Posto planiramo neko zezanje za novu godinu, zanima me za koju bi se lokaciju vi odlucili (Idealno uz preporuku, nekog kluba, restorana u kom je docek organizovan) ?

Što se noćnog života tiče, sigurno je da su gradovi poput Calija ili Medellina dobra opcija. Iako Medellin kao grad nije nešto preterano atraktivan, tamo je izuzetno veselo, pogotovo od četvrtka do nedelje, i naravno kod praznika poput Nove godine je sigurno sve krcato. Iako nemam konkretnu preporuku za lokal, najjakše je naći nešto u parque Llerasu pošto se tamo nalazi mnoštvo lokala. Velika prednost je da je ovde sigurno pešačiti i noću te niste osuđeni na taksi, a to se za Cali baš i ne može reći.

Cali je dobar grad za provod, ali se mnogo toga vrti oko Salse. Ne treba ni zaboraviti manja mesta poput Villa de Leyve gde se na glavnoj plazi itekako dobro možete provesti.

Manizales kao grad nije loš, ima dobar noćni život, ali zato ima i drugih mesta koja su me više impresionirala te bi ga preskočio ako bi ostao samo 25 dana u Kolumbiji.

Za kupanje bi definitivno preporučio ostrvo San Andres. Možete iz Cartagene ili Bogote uzeti neki low cost let.

Plaže u Kolumbiji na karipskoj obali baš i nisu nešto lepe te su mesta poput playa Blance prepuna turista pa se tu baš i ne može previše uživati, pogotovo ako se isti dan vraćate za Cartagenu.

Obavezno posetite mali gradić po nazivu Jardin u Antiokiji. Za mene je boravak ovde predstavljao sam highlight putovanja po Kolumbiji letos. Ne treba izostaviti ni Guatape, kao ni Popayan, a ako imate vremena nikako ne bi trebalo izostaviti pustinju Guahira koja mi je je sa svojim Vajuu stanovnicima ostala u nezaboravnom sećanju. 

Što se prirode tiče, za mene je boravak u prirodnom rezervatu Rio Claro predstavljao pun pogodak. Isto mogu da kažem i za Amazoniju. U Kolumbiji ima stvarno mnoštvo nacionalnih parkova te je sama zemlja idealna destinacija za hiking. Pretpostavljam da sigurno planirate skoknuti do Salenta zbog doline Cocora pa tamo već imate jednu opciju za hiking. Pored toga nije loše iz Villa de Leyve skoknuti do nacionalnog parka Iguaque gde takođe možete otići na hiking. Kao još jedna opcija tu vam je nacionalni park Tayrona koji spada u glavne turističke atrakcije Kolumbije, te je odatle putovanje posle moguće nastaviti dalje za pustinju Guahira. Zbog svoje raznovrsnosti koju ova zemlja nudi, definitivno bi trebalo doživeti barem jednu pustinju ako ne stignete do Amazonije.

@Kornelije hvala na odgovoru.

Za sada posto broj dana nije impresivan, bicemo u Cali-u nekih 5 dana oko nove godine, a posle toga Medelin i aktivnosti oko njega, pa nakon toga put Cartagene ali, planirali smo da preskocimo San Andres, i da se zanimamo sa plazama tu oko Santa Marte i izletima u Tayrona nacionalnom parku.

• 4 months later...

Pozdrav putnici,

Letim sad u subotu za Bogotu preko Frankfurta. Biću u Kolumbiji nekih 7-8 dana. Par dana u Tunji i Bogoti otprilike po 3-4 dana.

Šta preporučujete da se obiđe-vidi-proba u oba grada?

Hvala puno.