Jump to content

Featured Replies

Molim vas bez daljih prepucavanja i vredjanja. Bice obrisani i premesteni odavde svi postovi koji se ne odnose na temu (ukljucijuci i moj), mada moram priznati, bilo je i duhovitih. No, ko je video video je :)

edit: tema "predrasude u vezi sa putovanjima" otvorena je u sekciji "trice i kučine" pa tamo možete nastaviti sa argumentovanim postovanjem o tome koji je grad bezbedan a koji ne, da li je bolje spavati u hotelu ili hostelu, da li je bezbedno koristiti zajedničko kupatilo i dr...

I mene brine put od Fiumicina do centra Rima. Ako sve bude po redu voznje, moze se uhvatiti voz oko 23:00 h, ali nisam mogao da nadjem do koliko sati uvece ide metro, da li se moze uhvatiti veza oko 23:30?

Ili, ako neko putuje wizz-om 11. juna, mozemo da delimo taxi...  :pivoooo:

• 3 weeks later...

Iskusni putnici, priskačite u pomoć !!! Je li izvodljivo sleteti u 20i15 na Ciampino u Rimu i prebaciti se na drugi aerodrom Fiumicino iste večeri i stići na let u 22i55 sa tog aerodroma ??? Mnooogo mi povoljno ispada ova kombinacija, pa se nadam da jeste  :cry22: Hvala !

Od jednog do drugog aerodroma ti treba oko pola sata kolima, prosle nedelje sam prevalio taj put. Lik mi je naplatio voznju 35 evra, ali nije bio taksista vec gazda hotelcica u kom sam odseo u Fiumincinu, ponudio se da me prebaci. Ne znam da li bi te taksisti odrali, ili je to otprilike ta cena...

I imaj na umu da sam ja putovao u 6 ujutru kada jos nisu tolike guzve na putevima, ne znam kako je u vecernjim satima.

jeste na neki nacin izvodljivo, ali sta ako let kojim stizes na Ciampino kasni? mene je to uvek na neki nacin sprecavalo da se se usudim da uzmem tesno vezane letove. a kad sam u frci, obicno online dva dana pred put (posto ne mozes neke vozne karte da kupis pre toga) kupim kartu i za Fiumicino voz od Terminija tako da ne moram da gubim vazne minute oko kupovine karte kao ni da brinem da li sam je "stampnula", ono zuto limeno sanduce na peronu za validaciju karata pre ulaska u voz, to ce ti ustedeti bar 10 minuta

Tirana kasno uvece?

Vidim da onaj bus radi od 6am do 6pm [sto mi je ok za povratak], ali ne i za dolazak.

Da li ima neka varijanta bliza busu [250 ALL] nego taksiju [2000 ALL]?

Zna li neko kako od aerodroma u Krasnodaru pa do samog grada. Nasao sam neke lokalne varijante, ali posto slecem u 12 uvece sumnjam da radi gradski prevoz, a taksi nikako nije opcija ukoliko je skuplji od 5$ :). U krajnjem slucaju prespavacu na aerodromu, ali ako ima jeftina varijanta do samog grada radije bih izabrao tu opciju.

Iskusni putnici, priskačite u pomoć !!! Je li izvodljivo sleteti u 20i15 na Ciampino u Rimu i prebaciti se na drugi aerodrom Fiumicino iste večeri i stići na let u 22i55 sa tog aerodroma ??? Mnooogo mi povoljno ispada ova kombinacija, pa se nadam da jeste  :cry22: Hvala !

Moguce ali mnogo rizicno. Ako ti pobegne let bice ti mnogo skupo.

Moguce ali mnogo rizicno. Ako ti pobegne let bice ti mnogo skupo.

Samo taksijem ili kolima, javnim prevozom skoro da nemas sanse, prvo bus do Anagnine, pa metro do negde, pa onda FR ili Leonardo Express do Fiumicina, to je najmanje 90 minuta... Zatim, pametno bi bilo da letis bez cekiranog prtljaga za CIA, da bi brze mogao da izadjes sa aerodroma, i konacno, bilo bi dobro da je to unutar-sengenski let kojim sleces na CIA. Na Fiumicinu moras biti u 22h, nikako kasnije (checkin se sada zatvara 50 min pred let za Beograd, pretpostavljam da ides na Wizz za BEG), tako da nema puno prostora za nepredvidjene situacije. Drugim recima, ako sve bude u redu stizes bez ikakvih problema, ali ovakav aranzman ne prasta nikakve greske.

Evo izvol'te, mislim da je ovo jedini ne tako skup nacin, ali da li ces stici na check in-u, sta ako ili avion kasni i voz ili oba  :bang: :

Ciam-Fiu

info za najdzabe transport sa Fiumicina do grada (sem ako se svercate):

kupiti na aFtomatu, kad se predje sa aerodroma na voznu stanicu, kartu na liniji FR1 do stanice Parco Leonardo za 1€ i jos jednu kartu od Parco Leonardo do Roma Trastevere za 1.30€ ili Roma Ostiense/Roma Tuscolana za 1.90€..na aerodromskoj stanici ponistiti kartu do Parco Leonarda, tamo sici, ponistiti drugu kartu i sacekati voz koji ide na svakih 15 minuta.. u gradu sici na odabranoj stanici i dalje metroom ili cime vec treba. Ova varijanta  kosta 2.30€ ili 2.90€ uz jedno dodatno cekanje voza od 15 minuta.

U protivnom:

8€  FR1 do ovih istih stanica direkt sa aerodroma

15€ Leonardo Express do Terminija

Evo i mape svih vozova i metroa Rima:

http://1.bp.blogspot.com/_YrIfKisQ_rU/TLSrvVthfLI/AAAAAAAAAB8/31SxySQXMQA/s1600/rome_metro_map.jpg

info za najdzabe transport sa Fiumicina do grada (sem ako se svercate):

kupiti na aFtomatu, kad se predje sa aerodroma na voznu stanicu, kartu na liniji FR1 do stanice Parco Leonardo za 1€ i jos jednu kartu od Parco Leonardo do Roma Trastevere za 1.30€ ili Roma Ostiense/Roma Tuscolana za 1.90€..na aerodromskoj stanici ponistiti kartu do Parco Leonarda, tamo sici, ponistiti drugu kartu i sacekati voz koji ide na svakih 15 minuta.. u gradu sici na odabranoj stanici i dalje metroom ili cime vec treba. Ova varijanta  kosta 2.30€ ili 2.90€ uz jedno dodatno cekanje voza od 15 minuta.

U protivnom:

8€  FR1 do ovih istih stanica direkt sa aerodroma

15€ Leonardo Express do Terminija

Evo i mape svih vozova i metroa Rima:

http://1.bp.blogspot.com/_YrIfKisQ_rU/TLSrvVthfLI/AAAAAAAAAB8/31SxySQXMQA/s1600/rome_metro_map.jpg

Bravo!!!

Focus ili ko je vec upucen, da li ova opcija koju si napisao vazi posle 22 h s obzirom da slecem u 22:20 h na Fiumicino?

Sad sam gledala,voz ide u 22.28,22.58 i 23.28.Mene zanima koliko se dugo voz zadrzava u stanici?Da li bih imala vremena da izadjem iz voza,ponistim kartu i da se vratim  u isti,kako ne bih cekala sledeci pola sata?Gde se nalaze automati?Hvala unapred.

naravno da vazi.. vozovi furaju skoro do ponoci..isto tako (samo obrnuto) idete na aerodrom..sa Ostiensea poslednji ide u 22.48, sto je vise nego dovoljno za nas let, zapravo kasno..lol.

SanjaJ: nema sanse da ponistis i vratis se..br.1: otvara vrata samo kad stisnes dugme i prima na istu foru, zatvaraju se cim se udje i ubrzo krece (sem ako bas iz nekog drugog razloga ne stoji na stanici)..a br.2: sprava za ponistavanje karte nije bas tu u okolini.. treba izaci van stanice i naci je (ostaviti nekog sa prtljagom naravno), s druge pak strane, sa obzirom da je zeznuto nepostojanjem sprave na samom peronu, i tu u neposrednoj okolini ulaza na kom ja prvo gledah, uvek mozes da ides na foru da nisi nasla aparat, tj da si usla sa te strane na kojoj je bas voz za Rim i da upises olovkom na karti vreme kada si usla u voz, jer nisi mogla da nadjes aparat..(inace, jos jedna info..tu, neposredno na stanici Parco Leonardo, se nalazi jedan od vecih trznih centara u Rimu..a ovo moze i da ti posluzi kao prica u slucaju da te pitaju odakle ti tu na Parco Leonardu sa torbama..iz sopinga posle leta, sta drugo?)

btw, ne kapiram kako idu na pola h..pocetkom godine su isli na 15 minuta..

Focus, hvala na odgovoru. :) Znaci jednostavno, kupim kartu za prvi voz izadjem na parco Leonardo stanici kupim kartu na stanici za sledeci voz do zeljene stanice i to je to.  clap

Focus, hvala na odgovoru. :) Znaci jednostavno, kupim kartu za prvi voz izadjem na parco Leonardo stanici kupim kartu na stanici za sledeci voz do zeljene stanice i to je to.  clap

ne..kao sto napisah, obe karte kupis na aerodromskoj stanici..od cega prvu ponistis tamo, a drugu na Parco Leonardo.

lol..aha..

dakle..sve karte kupujete na plavom automatu kad predjete iz aerodromske zgrade u zeleznicku stanicu aerodroma (putokazi na aerodromu ce vas voditi do ove stanice, videcete VOZ na putokazu :P)..odmah tu pored vozova su aparati za prodaju karata..sve je jasno ko dan..izaberete kupovinu pojedinacnih karata, ukucate prvo Fiumicino-Parco Leonardo i platite tu kartu 1 Evro, UZMETE JE iz automata, zatim ukucate Parco Leonardo-stanica koju ste izabrali sa mape navedene gore, platite 1.30 il 1.90, STAVITE JE U DZEP i sledeci put izvadite tek na Parco Leonardo...

nije lose imati sitne evre za ovu aktivnost.

pres*ase ga sa cenom (ne mislim da je 250 dinzi nesto, al za ovu relaciju nepotrebno.. 2.50 evra..napomenucu sta napisah gore za stizanje do centra Rima sa Fiumicina (35 km), i to vozom, za 2.30) ..vec za troje-cetvoro je zgodnije taksijem..a ne vidim neku posebnu razliku u odnosu na gradski bus..dobro, verujem da ne staje kod svake stale u Surcinu, al nije bas ni Shuttle.

Ima ukupno 4 stanice, mislim da cela relacija traje oko 30 min. Možda nije baš džabe, ali s obzirom na to da je do sada bio samo taksi (ua!!!) i linija 72 sa Z.venca, po meni je ovo odlično.

Od centra grada do aerodroma ima 15km. Mislim da to uopste nije velika cena, pogotovo ako se uporedi sa drugim gradovima po Evropi. Najbolja stvar od svega je sto je to jos jedna dodatna opcija za transfer od/do aerodroma. Kome je skupo, ima bus 72. Ko hoce veci komfor, neka bira taxi.