Jump to content

Featured Replies

• Author

Ja sam išao sa njima 15 januara, ali su zbog snega nešto menjali. Najbolje je da ih nazoveš telefonom i pitaš. I cena karte je 900 dinara+stanična usluga, ako ideš iz Novog Sada.

"JGSP Novi Sad obaveštava korisnike usluge da autobusi do aerodroma „Nikola Tesla“ ponovo saobraćaju od ponedeljka, 20. februara 2012. godine. Linija do Surčina privremeno je bila ukinuta zbog loših uslova puta prema aerodromu."

da li moze neko da mi kaze najjeftiniju varijantu od Skavsta do Arlanda (Stockholm), znaci od jednog do drugog aerodroma

• 4 weeks later...

Ovde nisam dobio odgovor ali sam uspeo nekako sam da se snadjem, pa onda da napisem kako se stize sa aerodroma Paris Beauvais na aerodrom Orly.

Dakle na Beauvaisu odmah cim izadjes ceka te bus za Pariz, kartu kupujes na salteru pored, kosta 15 evra. Put traje oko sat i po.

Autobus staje ispred hotela Concorde, to je jedna takva ogromna zgrada. Na nekoj tabli ce pisati da je Porte Maillot u nekom pravcu, tamo treba ici, posto se na Maillotu nalazi RER stanica. Ako ides u smeru kazaljke sata onda ce prvo biti metro stanica, a nakon toga RER C. Cim udjes tamo je salter, kazes da ti treba karta do "Pont Rungis" (pojma nemam kako se izgovara, nesto kao pa rüži) ili samo "aeroport orly". Sidjes dole i tamo cekas da stigne voz sa jednim spratom, zadnja stanica ce da bude Pont Rungis. Tamo izadjes, i odmah ispred izlaza te ceka bus. Kartu kupis u busu, i to je to, prvo ce da te odveze na Orly Ouest, a nakon toga na Orly Sud. Na Orly Sudu se nalaze low cost prevoznici.

• 2 weeks later...

Fiumicino aerodrom - Rim

karta se moze kupiti i na aerodromu za terravision isto po 4 eura

imaju dosta polazaka i uvek su puni, naravno i kasne

to je kompanija u saradnji sa Rayanairom

ako nekupite njihovu kartu ostaje vam kod drugih kompanija po 8 eura ali nema guzve i moze se kupiti i u autobusu.

Aerodrom Bec - aerodrom Bratislava

bus ide od sat i 30 min. do 1 sat i 45 minuta

dve kompanije voye na svakih sat

cena 9 eura ili (postbus-slovakia) 7,7 eura

Bus krece i iz grada (Beca) Edberg stanica pa od aerodroma Bec pa do autobuske stanice u Bratislavi pa do aerodroma Bratislava

Fiumicino aerodrom - Rim

karta se moze kupiti i na aerodromu za terravision isto po 4 eura

imaju dosta polazaka i uvek su puni, naravno i kasne

to je kompanija u saradnji sa Rayanairom

ako nekupite njihovu kartu ostaje vam kod drugih kompanija po 8 eura ali nema guzve i moze se kupiti i u autobusu.

Najjeftiniji i najbrži je voz (regularan voz, a ne Leonardo express). Ne ide do Terminia već do Ostiense/Piramide, nekima to i više odgovara zavisi gde su se uputuli.

Već smo pisali kako ga najjeftinije platiti, da se ne bismo ponavljali pročitajte ovde

Ja samo da dodam da smo u novembru u tom vozu i u odlasku i u povratku se švercovali i nije bilo kontrole  :yok:

Tri puta sam išao tim vozom prošle godine, isto nikad nije bilo kontrole... naravno nikome ne preporučujem švercovanje. Nemam pojma kakve su inače kontrole u italijanskim vozovima, možda ih nema tako kasno uveče kad beogradski wizz sleće i poleće

Ne zamajavajte ljude, naravno da ima kontrole, samo je pitanje koje si srece, pa da kontrola naidje bas kad ti nemas kartu :)

Na mom prvom putovanju vozom po Italiji, od Venecije do Bolonje, naisla je kontrola, a mi nismo bili cekirali karte na onom automatu, pre ulaska u voz. Sreca, kondukter je bio vrlo korektan i na tecnom engleskom nam objasnio da se za to pise kazna, ali je video da smo turisti, pa nam je progledao kroz prste. Ne verujem da ce svi imati tako lepo iskustvo sa kontrolorima!

Zato, pamet u glavu!

U italijanskim vozovima ne da nema kontrole, nego nema ni redovnog pregleda karata  :D

Mnogo sam putovao TrenItalia-om, nisam se nikada svercovao. Sansa da vam naidje kondukter je oko 60%. U nekom periodu godine ih nema mesecima, a u onda neko vreme su non-stop u svim vozovima. Afrikanci ih izbegavaju, tako sto trce kroz vagone sve do poslednjeg, pa na prvoj stanici pretrcavaju u prvi vagon i tako se svercuju - uvek postoji nacin.

Ja sam prošle godine platio kaznu u Veneciji. Naime, nas četvoro se vraćalo uveče u kamp koji se nalazi na kopnu, u Mestre-u. Uredno smo kupili karte na automatu, ali nismo znali da treba da ih poništimo na stanici. Čim je voz krenuo došao je kondukter i ja mu dajem karte, on nešto zagleda i kaže 30 evra kazna po osobi. Uspeli smo nekako da ga ubedimo da platimo samo 2 kazne, iako je sve vreme bio nešto nervozan i pretio da će zvati policiju ako ne platimo sve četiri kazne.

Inače, Mestre je prva stanica nakon Venecije, tako da smo platili kaznu zbog jedne stanice. :cry22:

I da, to nam je bio prvi dan boravka u Italiji, nakon toga nismo više imali kontakt sa kondukterima na putovanju po Italiji.

Pozdrav,

zanima me je li netko letio na bukureštanski aerodrom Henri Coanda i kako doći do / od grada ? prelistao sam topic,ali se spominje samo Baneasa.čitao sam nešto na wikitravelu,ali me zanima ako ima neko od domaćih svježiju informaciju Unaprijed fala ;D

Evo sad sam gledao, imaju i busevi 780 i 783,ali oni voze do 23 navečer,a moj wizzov let slijeće u 23.15,mislim da ću onda uzeti ipak wizzov bus do grada, 3.5 eura je što i nije toliko strašno,bolje to nego 20-30 eura za taksi,tako da će onda u povratku biti bus ili vlak pa javim kako sam išao

Jel zna neko iz Madrida do centra koliko bi izasao taxi? Let mi je u 6 ujutro...

Kolko se secam, taxi je u Madridu prilicno skup, pogotovo da se ode do aerodroma. Ja sam takodje imala let u cik zore, pa je taxi bio jedina opcija i mislim da je izasao oko 25eur (blio nas je vise, sto je srecna okolnost). Ono sto je bitno da znas jeste da je skuplja varijanta da zoves taxi da ti dodje na odredjenu adresu, nego da ga uhvatis na ulici. Mi smo uspeli da naidjemo na nekog srbina izbacivaca u klubu koji je okrenuo svog drugara i on nam je gratis dosao na trazeno adresu :D

U svakom slucaju, mucho dinero :(

Kako doci od aerodroma Forli do Bolonje ako avion iz Budimpeste slece u 22.00 h a poslednji voz za Bolonju (sa zeleznicke stanice Forli) ide u 22.24 h? A sledeci je tek u 4.20 ujutru.