Jump to content

Featured Replies

Da.

Kafic je u okviru Terminija odakle i polazi ( i dolazi ) sam autobus ( via Marsala ).

Kad dodjes na salter dobijes plastificiranu kartu sa kojom ulazis u bus. Kad ponestane mesta tj karata onda pocnu da dele karte u drugoj boji za sledeci polazak.

• 2 weeks later...

Uskoro idem za Vašavu, slećem na aerodrom Modlin, pa molim nekoga ko je leteo tamo da podeli svoja iskustva. Kako najeftinije do centra.....

i mene zanima isto, za par dana imam let iz BUD , za Warsawu Modlin. Kako najlakse doci docentra grada od tog aerodroma ?

Sa aerodroma u Bergamu do centra MIlana i obratno postoji minbus koji vrlo chesto saobraca i koshta samo 5E a putuje se 1 sat.

E sad moje pitanje je, ako neko ima iskustva sa tim, da li rezervisati karte za taj minibus online? Aj' za ka aerodromu mi je ok, izaberem kad mi je najkasnije vreme kada da krenem iz grada i to je to. Ali za ka gradu ne bih rezervisao poshto nemam pojma koliko cu se zadrzati na samom aerodromu a i mozda pozelim da iskuliram i popijem kafu ako nije mnogo skupa tu na aerodromu,....

Neki savet?

Koliko ja znam, termin koji rezervišeš nije obavezujući, mislim da negde piše da možeš bilo kojim tog dana da ideš.

OT990 via TT

Shta znam, nisam video nigde da to pishe... A s obzirom da moze da se bira vreme polaska, pretpostavio sam da karta vazi samo za taj bus odnosno polazak...

EDIT: Upravo nadjoh:

4.2. E-TICKETTICKET:. Should delays cause passengers to miss the service indicated on the ticket, the ticket shall be valid for the next departure. If the trip missed by the passenger is the last departure available for that day, the ticket shall be valid for the next day.

Ali za ka gradu ne bih rezervisao poshto nemam pojma koliko cu se zadrzati na samom aerodromu a i mozda pozelim da iskuliram i popijem kafu ako nije mnogo skupa tu na aerodromu,....

Neki savet?

Bolje predji u obliznji trzni centar i za iste novce popij i kafu i pojedi kolac. Po mom misljenju, Bergamo aerodrom ima dosta jake cene. Za prevoz ste vec odgovorili...

taj tržni centar je preko puta aerodroma, odnosno ako imaš prtljag baš i nije zgodno (odnosno,  jeste preko puta, ali ne možeš direktno da predješ, nego mroaš malo naniže, pa ispod podvožnjaka pa se vraćaš u rikverc

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kako od aerodroma Treviso do zeleznicke stanice u Trevisu? Posto odatle ima voz za Veneciju. :)

Kad sam ja leteo na taj aerodrom, negde pre oko 4 godine, uzeo sam shuttle bus direktno do Venecije. Ne znam da li se i koliko se isplati ici na neki bus, pa posle voz. Uostalom, 3 klika na guglu i dobijes info:

http://www.trevisoairport.it/page/tsf/servizi/trasporti/mezzipubblici/treni?m=4140211

Ovaj ATVO vozi direktno do Venecije, ako se ne varam 7eur u jednom pravcu, 13eur povratna?

Varijanta bus +voz je jeftinija.

Dakle 6 do žs za 1,20evra.

A jel taj bus ide cesto na relaciji aerodrom - Treviso? Vidim u pitanju je linija br. 6. Svakako jeftinija varijanta, jer je voz Treviso - Venezia 2.85eur. ;)

I jos jedno pitanjce, jel moguce ici vozom na relaciji Mestre - Venecija (St. Lucia). Nece da mi izbaci cene na trenitalia. :death:

• 2 weeks later...

Larnaka,Kipar: Autobus za aerodrom saobraca svakih 15 min iz centra grada, autobusku ne mozete promasiti, jedna je glavna. Karta kosta jedan evro. Aerodrom nije daleko, nekih pet kilometara i mislim da se cak moze doci i pjeske. Sa aerodroma postoje specijalni busevi za druge gradove i za Paphos aerodrom koji su malo skuplji.

Da dodam jos za aerodrom u Larnaki da je i taksi opcija. Nepopularna i uvek je izbegavam, ali nisam imao izbora. Obzirom da sam dosao JATom, koji je sletao prilicno kasno, negde posle ponoci, ako se ne varam, morali smo taksijem. Mislim da je cena bila 12 evra. U povratku smo imali jutarnji let Malevom, pa je opet moralo taksijem. Nikakav problem nismo imali, svi pricaju engleski, taksi smo nasli ispred samog aerodroma, a u povratku smo ga rezervisali preko recepcije hotela.

Mozda ce nekom da znaci i ova informacija.

• 2 weeks later...

Поштовани другари путници..

Идем са другарима у Милано, летимо визером из Будимпеште до Милана Малпенсе а враћамо се из Бергама до Темишвара..

Е сада:

1. Како из Будимпеште до терминала 2 на аеродрому најјефтиније? Дакле без таксија, шатлова, минибусева.. Има ли какав метро или градски аутобус и где да га чекамо?

2. Колико је Малпенса удаљена од центра Милана и како најјефтиније до центра?

3. Лет из Бергама за Темишвар нам је јутарњи у 7:45. Које су најбоље/најјефтиније варијанте од Милана до аеродрома у Бергаму тако рано? Колико је далеко?

4. Најбоља и најјефтинија варијанта од аеродрома у Темишвару до центра града?

Мислим да су питања баш прикладна за ову тему. Немојте да мислите да нисам читао претходне постове на овој теми, али видим да се често нешто мења, неки терминали отварају и затварају, мењају бусеви и цене.. А мени су потребне што свежије и тачније информације.

СРДАЧАН ПОЗДРАВ!

E stvarno....

1. https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2376.0  strane 26 i 27. To je najsvezije, ima informacija jos po ostalim temama. Mislim da je ovaj aerodrom najbolje pokriven svim postojecim i nepostojecim prevoznim sredstvima...od GEA toursa preko metroa, gradskog busa, taxi-ja, konjskih zaprega...

2. 43km

By Train:

Malpensa Express to central Milan (Cadorno): Rapid train runs every 30 mins to and from Milan Cadorna railway station (Stazione Nord). The airport railway station is at the -1 level of terminal 1. 

Route: Airport station - Busto Arsizio (only those trains leaving the airport at 02 mins past the hour) - Saronno - Bovisa Politecnico - Cadorno Station.

Timings: Trains leave the airport every 30 mins 0653-2153. Trains leave Cadorno Station in the city every 30 mins 0557-2057. Travel Time: Takes 30-40 mins.

Cost: €11 one way, €12 same day return if bought at the station. Tickets bought on board the train are more expensive, upto €12 one-way.

Local train to Milan Central Train station: It is possible to get to Malpensa Airport from Milan Central train station and Milan Garibaldi station, by routing via Gallarate State Rail. Trains depart from Milan 0730-2130, and a dedicated shuttle bus runs from Gallarate station to the Airport (0605-2015). Tickets on the shuttle cost €1.50 to terminal 1 and €1.25 to terminal 2.

3. Autostradale/Terravision Bus to Milan city centre: Route: Runs from the airport to Piazza Luigi di Savoia, alongside the Central Railway Station (Milano F.S. Centrale) in central Milan. There is also a booking office here. Buses stop at Cascina Gobba on the way to Milan, except for 6 services a day, which call at Milan Lambrate instead. These extra stops are on request to the driver. 

Timings: Buses leave the airport (outside arrivals) daily at 0430*, 0800, 0810*, 0830, 0900, 1000, 1030, 1100, 1115*, 1130, 1200, 1230, 1245*, 1300, 1345, 1415*, 1430, then every 30 mins until 1830, 1845, 1900, then every 30 mins until 2200*, 2230, 2300, 2345, 0015 & 0100. *= stops at Milan Lambrate instead of Cascina Gobba. Buses leave the Central Railway station in Milan at 0400, 0430, 0500, 0600*, then every 30 mins until 0930, 0945, 1000, then every 30 mins until 1230, 1245*, 1300, then every 30 mins until 2000, 2115, 2200 & 2330*. Buses at 1600 & 1930 also call at Milan Lambrate. Transfer Times: To Milan city center 50-70 mins & Lambrate 45 mins. Aim to catch a bus from the city 3 hrs before your flight departure.

4. taxi  25RON

• Author

Od 01.11. 2012. se ukida autobus na relaciji Novi Sad - Aerodrom "Nikola Tesla"i obrnuto.

Kako od Berlin Schoenefeld aerodroma do Zentraler Omnibusbanhof-a?

Airport express ide recimo do Hauptbahnhof i Ostbahnhof ali ne pominje se nigde ZO Berlin :)