Jump to content

Featured Replies

Imam avion iz Barselone El Prat za Budimpestu u 13:35 h. Prethodno cu biti u Saragosi i hvatacu bus za Barselonu. Imam dve opcije

1)bus koji stize u 8 ujutru u Barselonu Nord station

2)bus koji stize u 11:05 u Barselonu Nord station

Sta mislite je li moguce stici na vreme na let ako uzmem bus iz Saragose koji stize u Barselonu u 11:05 h ili je bolje ovim jutarnjim? Vidim da mi ne gine kombinacija metro plus bus do aerodroma ali razmisljam hoce li mi biti dovoljno dva i po sata da  stignem na let?

Realno, ne znam, ali...na putovanju uvek zrtvujem spavanje...bolje se probudi i kreni ranije, stigni u Barcelonu u 8h, pa lagano na neki kroasan, kafu ili laganu setnju ;)

Jednoo pitanje za terravision bus u Rimu.

Na sajtu pise da se sa odstampanom kartom trebamo javiti u U kafe na Terminiju. Da li se isto tako moram javiti i na aerodromu ili tamo u bus  ulazim samo sa odstampanom kartom?

ne moras da se javis na aerodromu, a na zeleznickoj stanici se javljas zato sto moras da se rezervise sediste u busu, posto ne znaju koliko ce biti zaintereaovanih za taj polazak, moj ti je savet da to odradis sto ranije, prisutvovao sam nekoliko puta situaciji da ribe placu po stanici posto im nisu izdali rezervaciju pa jurile taxi da ih baci do aerodroma.

ajd da pitam ponovo za temišvar,jel istraživao neko okolinu da li je tu moguće ostaviti auto negde dali izgleda bezbedno itd,jer vidim da se do aerodroma moze peske doći za koji minut iz nekog naselja ,,aerodrom,, ili iz obliznjeg sela.mislim sve ovo pitam s obzirom na šašave cene višednevnih parkinga

• 2 weeks later...

blizu aerodroma ima soking centar, ne znam da li bi se tu mogla osstaviti kola

• 1 month later...

Atina

ako nekog zanima,najjednostavniji  transfer od/do aerodroma u atini je metro koji se nalazi gotovo u sklopu aerodroma. Cena povratne karte je 14e, a u jednom pravcu cinimi se 8e. putuje oko 30-40min (zavisi do/sa koje stanice idete). pazite kako ponistavate karte

• 4 weeks later...

Moze li neko reci kako najjeftinije stici iz Memingena do Minhena? Ide na cetvoro. Mozda nemacke zeleznice imaju neke grupne karte..

• 1 month later...

72 do zelenjaka (karta 0 din)

Nerazumem 0 din do Zelenog venca,šta ako kontrola naleti??

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Zanima me kako od aerodroma u Madridu stići do centra grada? Treba da stignem do plaza de la Cibele ili Plaza Independencia, to je odmah pored retira.... Pronašla sam samo jedan posto o tome, ali je od pre tri godine i piše samo da je svaki deo grada povezan sa aerodromom različitim metro linijama, ali ne znam koja linija gde vodi, niti koliko to ovih dana košta. Može li ko pomoći?

Alternativno, sa aerodromske linije možete preći na liniju 4 u Mar de Cristal, pa sići na stanici Serrano. Odatle imate 10-tak minuta peške.

Bar meni je s metroima lakše izaći na površinu pa preći 5-10 min peške, nego presedati zbog par stanica. Presedanje obično uključuje dosta hodanja po podzemnim hodnicima, pokretnim i nepokretnim stepenicama, u gužvi, pa još ako je sve to s prtljagom... Lepše je po suncu i svežem vazduhu.

Metro karte kupujete na automatu na aerodromskoj stanici. S aerodroma, uzimate redovnu (oko 1.5€) i doplatnu (oko 1€); bez ove ne možete proći kroz automat. Zaboravio sam detalje, ali kad odete kaš'će vam se samo.

Zasto bi koristila metro i sva ta presedanja kada je od prosle godine uveden Express Aerobus koji spaja aerodrom sa centrom grada?

Link: http://www.emtmadrid.es/lineaaeropuerto/index.html

Aerobus ima stanicu tacno na trgu Cibeles. Cena voznje je 5 evra i placa se vozacu, dok je vreme putovanja 35 minuta. Saobraca na svakih 15 minuta. Stajalista na aerodromu su ispred svih terminala T1,T2,T3 i T4. Voznju zavrsava na zeleznickoj stanici Atocha tako da je ovaj vid prevoza najbrzi da se stigne sa aerodroma na neki od brzih AVE vozova.

Sa terminala T2 polazi i autobus 200 koji saobraca do stanice Avenida America u sirem centru grada odakle polaze brojne prigradske i medjugradske autobuske linije.

Iako je ceo grad premrezen metro linijama, dosta vremena se gubi na presedanjima s jedne na drugu. Konkretno, na stanici Nuevos Ministerios potrebno je najmanje 5 minuta da se prepesaci sa perona gde staje linija 8 sa aerodroma do perona gde staje kruzna linija 6. Da ne govorim o poteskocama ako se jos vuce gabaritni prtljag, nemaju sve stanice pokretne stepenice ili lift.

Sjajno, hvala puno svima, pošto će već biti noć a ja sa malim detetom , rancem i ručnim prtljagom najverovatnije ću se odlučiti za taj Expres aerobus, moram samo pogledati do kada saobraća budući da si stižemo u 8 uveče, pretpostavljam da i tada ide na tih 15 minuta.

Taj autobus vozi i noću. Mi smo ga koristili juče u 04:35 a sledeći je u 05:10. Kako metro i dnevni saobraćaj u Madridu kreće u 06:00 čini mi se da je i ovaj noćni odličan sa frekfencijom na 35 min. Cena je takođe 5E ali se zbog male gužve stigne za 15 min.

• 2 months later...

da li je neko skorije isao sa milan malpensa aerodroma do bergama?

slecem oko ponoci na prvi,pa bih probala da se dovucem do drugog za let u 7h izjutra...

citala sam stare postove,trebalo bi da bude izvodljivo ako se nije puno izmenilo od 2010e...

pozdrav!