Jump to content

Featured Replies

To ne znam, ali mislim da ima voz, pa nesto racunam ako iz Bergama do Milana treba oko sat vremena, a razdaljina im je 56km, onda ovde mozda ima sat ipo.

evo linka

Bas sam malopre to gledao,kaze da IC voz stize za 30 a R voz za 50 min?

Nadam se da ima njihova stanica na aerodromu ili bar blizu?

Ima li neko inforamciju koliko su daleko aerodromi Milan-Malpensa i Milan-Bergamo i kako stici od jednog do drugog,koliko treba vremena i tako to, zbog povezivanja letova?

Ne znam da li je bilo price o ovome,ali nisam nasao.

Milan - Bergamo znam, ovo prvo ne.

56 km, voz ide na svaki sat, oko sat vremena voznje. Kartu mozes da kupis ili na salteru ili na automatu, i nemoj da zaboravis da je ponistis u zutim kucicama koje lice na postansko sanduce. Moja preporuka za kupovinu karte ti je automat, ima meni na engleskom, a karta ti je skoro 1 euro jeftinija nego da je kupis na salteru (moje iskustvo). Samo nemoj da se zeznes, imaju neke dobrotvorne akcije, pa te spamuju sa pitanjima "da li zelis da uplatis za ovo/ da li zelis da pomognes ono..." (ponovo mislim na automat)

Ima li neko inforamciju koliko su daleko aerodromi Milan-Malpensa i Milan-Bergamo i kako stici od jednog do drugog,koliko treba vremena i tako to, zbog povezivanja letova?

Ne znam da li je bilo price o ovome,ali nisam nasao.

Sa Malpensea imaš, izmedju ostalog, ovaj bus, koji ide do Piazza Luigi di Savoia:

Malpensa Shuttle to Milan City: Route: Terminal 1 (Exit 6/Stop 2 or 3) - Terminal 2 - Milan Fair - Piazza Luigi di Savoia, alongside the Central Railway Station in Milan City centre. Returning to Malpensa Airport, the bus stops at Terminal 2 on request only. Timings: Departs the airport at 0530, 0620 then every 20 mins until 2200, 2230, 2300, 2330, 0015, 0130, 0230, 0330 & 0430. Departs the Central train station in Milan at 0215, 0425, 0500 then every 20 mins until 2200, then 2230 & 2315. Takes ~50 mins. Cost: €5 (children 2-12 half price). Tickets can be bought on board or at newsagents. Contact: Tel 02 58 58 31 85.

A odatle ovim autobusom do Bergama:

Autostradale Bus to Milan city centre: Route: Runs from the airport to Piazza Luigi di Savoia, alongside the Central Railway Station (Milano F.S. Centrale) in central Milan. There is also a booking office here. Buses stop at Cascina Gobba on the way to Milan, except for 6 services a day, which call at Milan Lambrate instead. These extra stops are on request to the driver.

Timings: Buses leave the airport (outside arrivals) daily at 0430*, 0800, 0810*, 0830, 0900, 1000, 1030, 1100, 1115*, 1130, 1200, 1230, 1245*, 1300, 1345, 1415*, 1430, then every 30 mins until 1830, 1845, 1900, then every 30 mins until 2200*, 2230, 2300, 2345, 0015 & 0100. *= stops at Milan Lambrate instead of Cascina Gobba. Buses leave the Central Railway station in Milan at 0400, 0430, 0500, 0600*, then every 30 mins until 0930, 0945, 1000, then every 30 mins until 1230, 1245*, 1300, then every 30 mins until 2000, 2115, 2200 & 2330*. Buses at 1600 & 1930 also call at Milan Lambrate. Transfer Times: To Milan city center 50-70 mins & Lambrate 45 mins. Aim to catch a bus from the city 3 hrs before your flight departure.

Cost: €10 adult one way and Adult return €16. Child discount available. Contact: Tel 02 3391 0794 or Autostradale +39 035 318 472.

Sve ukupno u jednom pravcu 50+50 minuta a cena 10+5 eura.

Imas shuttle bus svakih pola sata do centra Milana ili Milano Centrale zeleznicke stanice

Posle ne znam... ali treba sat vremena do Milano Centrale

e hvala i od mene ! i ja imati isti problem sa menjanjem aerodroma...

• 3 weeks later...

Amsterdam: Imate zeleznicku stanicu ispod samog glavnog hola aerodroma, do centralne stanice stizete za 10-15 min, vozovi idu na svakih 5-10 min karte kupujete na dobro vidljivim automatima ili na salterima (+50 centi). Cena karte oko 6-7e povratna.

Istanbul    gradski metro ide do samog aerodroma, cene se ne secam ali je bila nesto oko 1e. Informacija: unutrasnji avionski saobracaj (nije low cost) u Turskoj je dosta jeftin.

• 2 weeks later...

Dortmund

Sa aerodroma, na svakih sat vremena polazi autobus br. 400 i cena karte do grada je 2.30 evra i karta se kupuje kod vozača. Navodno sa tom kartom moze da se udje u metro i koristi narednih 90 minuta, ali nisam proverio, mada svi kažu da bi trebalo pitati nekog.

Na samom aerodromu moze da se uzme mapa metro linija, grad je super povezan njima. Za one hrabrije, u ova tri dana koliko smo bili tamo, nijednom nisam video kontrolu u metrou.

**** kada budem proverio tačan broj autobusa, modifikovaću post

Moja preporuka za kupovinu karte ti je automat, ima meni na engleskom, a karta ti je skoro 1 euro jeftinija nego da je kupis na salteru (moje iskustvo).

Moje iskustvo kaze drugacije: cenu koju sam bio spreman da platim (provera na netu) mi je pokazivao automat, ali nije hteo da primi novcanicu i kako nije bila guzva, odem na salter i traze mi manji iznos za oko 1e ;) !

Evo ne znam jel neko napisao al ajd da ja dodam, neće da škodi:

Istanbul - Sabiha Gokcen Havaalani

- Najbolja opcija (kao i za Ataturk) jesu Havaš autobusi www.havas.com.tr polaze sa Taksima, kod poslovnice THY-ja (to je na početku one ulice gde se nalazi veliki broj predstavništava avio kompanija). Idu na svakih sat vremena. Cena je 13 YTL u 1 smeru (6,5eur). Sa Sabiha Gokcena prvi autobus polazi u 4 ujutro (s tim što može da se desi da se vozač malo uspava, pa kao u mom slučaju da krene oko pola 5).

Za Ataturk cena je 10 YTL, isti princip, sa istog mesta, s tim što na ataturk može i Hafif Metro-om, mada ovo je po mom mišljenju komfornija opcija.

Aerodrom Sharjah

Od pre 2 nedelje uvedena je shuttle bus linija (Sharjah bus transport) 111 koja ide do Dubaija. Nažalost mi tu liniju nismo dočekali na mestu na kojem su nam rekli (al Rashidiya terminal u Dubaiju) pa smo morali da uzmemo taksi odatle. Linija je nova, ali kontam da će u skorije vreme pružiti više informacija.

Da, ako idete taksijem iz Dubaija za Sharjah (ili u svakom slučaju prelazite iz 1 u 2 emirat) znajte da na cenu taksi vožnje se dodaje 20 Dirhama (pošto taksisti iz Dubaija nemaju pravo da kupe putnike u Šarži, već moraju da se vrate sa praznim automobilom).

• 3 weeks later...

Ima vise opcija

1.Najbolja je voz. Kupis kartu za gradski prevoz (1.30e) x 2 zone (2.6e) (mada sam ja greskom kucao jednu i nije bilo problema) i voze te do Estacio Sants, glavne zeleznicke stanice. Toplo preporucujem kartu t-10 za deset voznji koja kosta 7.80, tako da te 2 zone dodju oko 1.6e. Zeleznicka stanica se nalazi na aerodromu ali ima jedno 7,8 min pesacenja. Voznja traje 35 min.

2. Shuttle bus kosta 5 eura, ispred ulaza B, drugog terminala. Super bus, ide brzo al je malo skup. Vozi do centralnog trga (Plaza Cataluna). Voznja traje 15-ak min (nocu) do30-ak u spicu.

3. Gradski bus, kucas jednu zonu i putujes preko Arandjelovca jedno sat vremena. Ko voli nek izvoli.

• 5 weeks later...

Keln?

Nalazim razlicite informacije, negde kazu voz, negde bus, negde kombinacija.

Interesuje me i koliko je veliki ovaj aerodrom i koliko pre leta bi trebalo da dodjem?  :-[

Letim germanwingsom za BG, a dolazim iz Belgije vozom do Kelna, pa bih volela ako mogu nekako da isplaniram par sati u Kelnu da bar obidjem katedralu i najuzi centar.

Lutalice, ne znam da li postoji autobus, ja sam isla vozom do centra, a verujem da je to i najbolja varijanta, jer taj voz staje ispod aerodroma tj. na aerodromu, nije skup i treba ti 20-ak minuta voznje. Dodji 2 sata pre, aeorodrom je srednje velicine i trebalo bi da lako nadjes svoj salter.

Valencia-metro od/do samog aerodroma, cena: 1,9eur

Barcelona, El Prat-metro do Pl.Espanya i od tamo ima autobus (ne secam se koji je broj, ali nadzete na internet) do svih terminala, cena: t-10 karta treba vam dve preostale voznje-jedna za metro jedna za autobus

Sevilja-autobus na svakih 30min ili na svaki sat, u zavisnosti koji je period dana ili vikend/praznik, od/do univerziteta u Sevilji, cena: 2,3eur

Madrid-metro od bilo gde u gradu do aerodroma (svih terminala) ili obratno, cena 1eur metro+1eur doplata na aerodrom

Sofia-autobus od/do stadion Levski ili Orlov most, broj 84 ide do oba terminala, broj 284 samo do terminal 2 (low cost lete od Terminal 1), cena 1 lev.