Jump to content

Featured Replies

• 1 month later...

Ako bi neko mogao da pomogne... Iz Rima putujem u Pariz, u pitanju je aerodrom Ciampino. Kako stici do tamo iz centra, sa stanice Termini?

Imas kompaniju Terravision koja obavlja prevoz sa Terminija do Ciampina. Poslovnica im je sa spoljne strane Terminija. A mozes i metroom do Anagnine metro stanice i odatle na nekih cetrdeset minuta ide autobus do Ciampina (bus voznja je manje od 10 minuta). Ipak, preporucujem da ides sa Terravision, nisu skupi, mozes i online da uzmes kartu. evo linka http://www.terravision.eu/ciampino_price_timetable.html

ne mogu da verujem, znaci samo JATOVI putnici imace prevoz a ostali nek se guzvaju linijom 72....svaka cast

ja probala "low cost" taksi. sa kucne adrese do aerodroma 700 din. nisu losi. malo naporan bio vozac u 4 ujutru al to je valjda standard za taksiste u BG. ako se podeli trosak, ispada sasvim ok cena.

Vozila se zakazuju telefonom (2456-555) ili mejlom ([email protected]),

Uskoro putujem iz Dubrovnika za Rim. Let je ujutru u osam, sto bi znacilo da se moram pojaviti sat ipo ranije na aerodromu. Koja opcija je najpovoljnija?

S obzirom da autobusi ne idu tako rano, taksi iz Dubrovnika je 30 evra ili 220 kn. Iz Herceg Novog je 40 evra. Mi cemo se ipak opredeliti za ovu drugu opciju, jer je smestaj jevtiniji.

• 1 month later...

Postavio sam ranije pitanje za vezu izmedju Forlija i Bolonje, ali niko nije dao odgovor sem da ima 73km, kako rece elefteros.

Da li je neko u medjuvremenu saznao nesto po ovom pitanju?

pre mesec dana sam putovala temisvar forli i rekla nikad vise. Na sajtu aerodroma imas podatak da ima autobus koji ide od forli aerodroma do zeleznicke stanice, ali dva puta dnevno i nedeljom tri puta...sve sto mozes da uradis je da uzmes taksi, 11 eura, nadjes nekog na licu mesta i podelis troskove. to tako izgleda u teoriji. kad sam izasla s aerodroma videla sam reklame sa brojem taksija, odnosno, oni ne stoje ispred aerodroma nego treba da ih pozoves. posle jedno sat vremena uspela sam da "nahvatam" jednog i bez zvanja telefonom a u medjuvremenu jedva ubedila jedan par da im je isto: platiti 3.5 eura autobus i cekati jos dva sata ili d podelimo tih 11 eura na tri dela. Zeleznicka stanica Forli je blizu aerodroma, neka 3 km, ali nisam ni nasla da imaju zgodan red voznje. u svakom slucaju za nekih sat i nesto se stize do bologne. druga je stvar sto je mene uhvatilo neko kasnjenje od nekoliko sati i tako....jako stresan put, tako da sam se vratila preko treviza, propala mi karta forli temisvar, ali mi nije zao.

kako od zeleznicke u temisvaru do aerodroma koji prevoz i koje cene?moze li da se prespava na aerodromu a ako ne gde ima povoljan smestaj....

• 1 month later...

Aerodrom Santander

-> Santander, svakih pola sata gradski bus do glavne autobuske i ž. stanice, 2€

-> Bilbao, 12:10, 14:10, 15:10, 18:10, 19:10, put traje sat i 15 minuta, 6€ ili 10€,

ili  gradskim do autobuske, odande ima vishe autobusa do Bilbaa

www.alsa.es

Bilbao 

-> Aerodrom Bilbao, bus broj 3247 sa glavne autobuske (Termibus) ili trga Moyúa,

voznja oko pola sata, koshta 1,5€

Evo samo malo da dopunim prethodni post. Karte obavezno kupite na netu!!! Pogotovo na relaciju santander (autobuska) - bilbao, koja je cesca nego aerodrom iz santandera - bilbao. Ja sam cekao na stanici u Santanderu sat vremena da kupim kartu. Autobuske su valjda privatizovane, kupila ih je ta Alsa, i onda su pozatvarali saltere, i rade samo po dva a uzasan je red ispred njih. Ima kao i nekih automata, ali meni nisu bili od neke koristi. Cak su bili na Engleskom, ali nisam mogao da kupim kartu.

Inace, Bilbao je divan grad, toplo ga preporucujem kao vasu sledecu destinaciju. Bilo bi lepo i izdvojiti koji evro vise pa ici na aerodrom bilbao, koji bas extra izgleda.

Aerodrom Santander

-> Santander, svakih pola sata gradski bus do glavne autobuske i ž. stanice, 2€

-> Bilbao, 12:10, 14:10, 15:10, 18:10, 19:10, put traje sat i 15 minuta, 6€ ili 10€,

ili  gradskim do autobuske, odande ima vishe autobusa do Bilbaa

www.alsa.es

Bilbao 

-> Aerodrom Bilbao, bus broj 3247 sa glavne autobuske (Termibus) ili trga Moyúa,

voznja oko pola sata, koshta 1,5€

Evo samo malo da dopunim prethodni post. Karte obavezno kupite na netu!!! Pogotovo na relaciju santander (autobuska) - bilbao, koja je cesca nego aerodrom iz santandera - bilbao. Ja sam cekao na stanici u Santanderu sat vremena da kupim kartu. Autobuske su valjda privatizovane, kupila ih je ta Alsa, i onda su pozatvarali saltere, i rade samo po dva a uzasan je red ispred njih. Ima kao i nekih automata, ali meni nisu bili od neke koristi. Cak su bili na Engleskom, ali nisam mogao da kupim kartu.

Od kad ti je ova informacija? Ja sam sad u septembru kupovao karte u Bilbau na automatu, i sve je normalno funkcionisalo, a sad u oktobru slecem neshto kasno u Santander i hvatam poslednji autobus za Bilbao, pa ako je stvarno tako, onda sigurno ne stizem da kupim kartu, moram na netu...

• 1 month later...

Da li je neko "radio" transfer aerodrom Forli - aerodrom Bolonja?

Vidim u temi da nema nicega o tome, mada je par puta pitano, pa me interesuje da li je neko od onih koji su pitali mozda razradili "temu"!?

• 1 month later...

Koji je najjeftiniji nacin da se stigne iz centra Milana do aerodroma Malpense? Na netu sam pronasla neki bus shuttle, karta se moze uzeti za 7,5 evra. Opet, citam da postoji i bus express cija je pocetna stanica Piaza Luigi Di Savoia, karta je 5,5, ali se ne moze uzeti on line.

Najbrze je taxijem, pa onda mislim JATovim busem, i onda 72ojkom. Koliko para, toliko i muzike :) Trajanje voznje zavisi odakle kreces. Taxijem od zeleznicke ili autobuske stanice,  treba recimo 20-30 minuta, a 72ojkom od Zelenog Venca 40ak minuta. Mislim da bi kombinacija buseva 601-72 trebala da bude malo brza, zavisi samo koliko se ceka prilikom presedanja. Za JATov bus ne znam, ali pretpostavljam da je slicno kao i 72, mozda malo brze. Naravno, sve zavisi i od doba dana, jer su cesta zagusenja na mostovima u spicu, prepodne kad ljudi idu na posao i popodne kad se vracaju. Tako, na sve te voznje mogu se dodati 10-15 min za slucaj velike guzve, a u extremnim situacijama i vise. Kasnije uvece i nocu, stize se brze.

Red voznje linije 601: http://www.gsp.co.yu/linija.asp?id=601

Red voznje linije 72: http://www.gsp.co.yu/linija.asp?id=72

Evo, sad pronadjoh, najbolji link za prevoz do aerodroma "Nikola Tesla", sve lepo pise (samo su cene stare!):

http://www.airport-belgrade.co.yu/code/navigate.php?Id=43

Red vožnje za bus 72 od Zelenog venca do beogradskog aerodroma..... promenjena je adresa :

http://www.gsp.rs/linija.asp?id=72

Zna li neko u slucaju Beca?

Imas CAT voz koji je 9 e u jednom smeru i 16 e povratna i S7 voz koji je oko 3e ali ide na pola sata ( hh:18 i hh:48 cini mi se ) i malo je sporiji.

Stanica je odmah kad se izadje sa aerodroma, pratis crveni S znak.

Sa oba stizes do WiennMitte- LandStrasse metro stanice u centru pa onda presedas na U Bahn (zeleni ili zuti :) )

• 3 weeks later...

Putujem u Rim Wiizzairom. Iz Rima za Beograd letimo u 7:45, koliko ranije treba da budemo tamo i kako je tokom noci povezan aerodrom za Rimom posto ne znam da li treba da uzmemo prenociste i za taj dan ili ukoliko nije dobro povezano je bolje da dodjemo uvece i sacekamo ujutru let.

Putujem u Rim Wiizzairom. Iz Rima za Beograd letimo u 7:45, koliko ranije treba da budemo tamo i kako je tokom noci povezan aerodrom za Rimom posto ne znam da li treba da uzmemo prenociste i za taj dan ili ukoliko nije dobro povezano je bolje da dodjemo uvece i sacekamo ujutru let.

Ja se vracam 7. februara iz Rima i bukirao sam onaj njiov Wizz bus, izadje 8 eura po pravcu, tako da cu saznati kad treba da se bude na Terminiju, ali predpostavljam u 5 a.m.

Ja se vracam 7. februara iz Rima i bukirao sam onaj njiov Wizz bus, izadje 8 eura po pravcu, tako da cu saznati kad treba da se bude na Terminiju, ali predpostavljam u 5 a.m.

Hvala na odgovoru. Treba da rezervisemo hostel ovih dana, pa mi zato treba informacija da bismo znali koliko noci da rezevisemo. Ako neko  zna tacan odgovor neka javi. Hvala :)

Prvi Wizz bus krece u 5h sa stanice Termini. Dakle, bicete oko 5 i 45 na aerodromu. Posle nekoliko dana od dana kada ste rezervisali kartu, dobicete vaucer koji treba da odstampate; tu cete naci detaljna uputstva: kada treba da se pojavite na dogovorenm mestu, odnosno gde njihov autobus staje.

Da li kartu kupujem preko neta ili samo rezervisem(wizzow bus na Fumicinu)?