Jump to content

Featured Replies

Da li tim prvim u 5h sa termini stanice stizemo na vreme na avion (2h ranije), ako je avion u 7:45? Tj. koliko se putuje sa wizzair-ovim busem?

Da li ima obicni bus u neko to vreme sa Termini stanice ? 

• 2 weeks later...
  • Author

Sabiha Istanbul

Ima vise nacina ali moje iskustvo:

od Sabihe do Kadikoya public bus 10E, cena 6.5TL. (Voznja oko 40min, u mom slucaju)

od Kadikoya do Eminonu brod, cena 1.5TL.

i obrnuto.

Ako dolazite vozom, tu ste u Eminonu, ako dolazite busom do Otogara, metroom + tramvaj.

http://harita.iett.gov.tr/en

Da li neko zna kako se stize sa aerodroma Tegel u Berlinu do grada? Mislim, videla sam da idu autobusi i znam koji da hvatam ali ne znam gde se kupuju karte i gde stoje autobusi na aerodromu. Jos ako neko zna cenu karte ....

Da li neko zna kako se stize sa aerodroma Tegel u Berlinu do grada? Mislim, videla sam da idu autobusi i znam koji da hvatam ali ne znam gde se kupuju karte i gde stoje autobusi na aerodromu. Jos ako neko zna cenu karte ....

Autobus 'TXL', staje nedaleko od izlaska iz terminala, vozi pravo kroz centar do Alexanderplatz-a, a karta košta koliko i bilo koja druga za A+B zonu. Odmah pored izlaza iz terminala imaš prodavnicu berlinskog 'BVG' gde možeš da kupiš sve tipove karata, a imaš i automat sa istim.

Hvala svima na odgovoru! Imam jos samo jedno pitanjce: gde kupujem karte kad idem do aerodroma? Da li za taj bus vaze obicne karte za dve zone?

Da, karta za TXL je ista kao i karta za bilo koji drugi vid prevoza u Berlinu unutar zona AB.

TRST

Medjunarodni autobus Beograd - Trst stize na glavnu autobusku stanicu u Trstu, uglavnom u ranim jutarnjim casovima. Na istom mestu se kupuju i karte za autobus broj 51, koji

vozi do aerodroma. Karta kosta 3,30 eura.

Red voznje mozete pogledati ovde:

http://www.aptgorizia.it/cms/data/orari/files/linea_aeroporto_resource_orig.pdf.

Isto vazi i za povratak, s tim sto medjunarodni autobusi krecu u 21.00 za Srbiju ponedeljkom, sredom, petkom i subotom (Fudeks).

Sabiha Istanbul

Ima vise nacina ali moje iskustvo:

od Sabihe do Kadikoya public bus 10E, cena 6.5TL. (Voznja oko 40min, u mom slucaju)

od Kadikoya do Eminonu brod, cena 1.5TL.

i obrnuto.

Ako dolazite vozom, tu ste u Eminonu, ako dolazite busom do Otogara, metroom + tramvaj.

http://harita.iett.gov.tr/en

pedja, koliko rano ima ovih buseva/vozova za aerodrom?

nama je let oko 8 ujutru, pa ne znam hocemo li morati da spavamo na aerodromu ili....

Drugarica i ja putujemo do Fiumicina Wizz-om i stizemo na aerodrom u 22.30. Zanima me do kad ide voz do Rima (npr. da li ide do ponoci) i kada ujutru pocinje da radi prevoz, jer nam je bitno da sto pre budemo u centru, da bi hvatale voz za firencu  ;D  ?

Hvala unaapred :)

Cini mi se da ima jos jedan polazak vozom, ali ako propustite, tu je Cotral night service, cena za nocni 5e.

@NatasaZ

hvala! u medjuvremenu nasla super sajt   http://www.toandfromtheairport.com/rome.html

za koji verujem da je neko negde vec pominjao  ;D nije samo za Rim naravno :)

ovaj sajt je poceo malo da fusheri...

Pazite. Nije se potpuno osloniti na njega. Da li ne rade cesto update ili sta vec tek podaci za Lisabon i za Bergamo-Milano nisu bili ekvivalent situacija na terenu-sajt.

Jos sam cula da su ostali pri starim podacima za Trapani ali sada i nema veze posto isti ne radi :)

E,da...ni Faro nisu pogodili. Promasili su broj busa tj permutovali :)

Pariz Buve, Budimpesta, Madrid Barajas i Fuerteventura bilo bez greske....  :LOLLL:

Bila sam u januaru, i za Milano i za Lisabon je bilo ok. ;)

E sad, moguce i da nekad pogrese, nije iskljuceno, ali su uglavnom precizni i tacni. Uvek treba proveriti podatke i preko ostalih sajtova.

Da li neko zna za Venice-Treviso aerodrom? Ima li neko ideju kako da stignem sa ovog aerodroma do nekog mesta odakle mogu da stopiram u pravcu Srbije?

http://www.atvo.it/images_doc/linee/TV_aeroporto-VE_(dal_7.01_al_26.03.2011).pdf

Ovo ti je red voznje za buseve koji idu sa aerodroma za Veneciju....ima jos linija ali ne znam da li bi ti odgovarale. Naime, kada ides ovim busem, putujes oko 45min i videces kako prelazis E70 autoput. Bukvalno idete iznad autoputa a sa leve strane se vidi pumpa (mislim da je Shellova...nisam siguran). Tu je i onaj Grill gde na parkingu stoji brdo buseva i kamiona. Tu moze da se iscacka neki prevoz za ka vamo.

Majstoru moras da kazes da hoces da sidjes tu jer nema stanice u blizini.

Ne znam da li red voznje postuju ali koliko se secam cekaju Ryan-ove letove tako da ne bi trebalo da bude frke. Karta je bila valjda 5e...ne secam se, bili smo prosle godine.

da li neko zna kako od aerodroma u parizu /boue/ do grada naj povoljnije posto sam video da je dosta daleko oko 80-90 km prvi put sam u parizu pa moze pomoc.

Drugari, interesuje me koji je najbolji nacin da se stigne od aerodroma Charleroi do centra Brisela. Kako najbrze i najeftinije da dodjem i da li treba nesto da se rezervise unapred?

Zna li neko kako od Nove Gorice tj Gorizie to aerodroma u Trstu - Ronchi dei Legionari? link sa redom voznje pozeljan:)

• 3 weeks later...

Evo ne znam jel neko napisao al ajd da ja dodam, neće da škodi:

Istanbul - Sabiha Gokcen Havaalani

- Najbolja opcija (kao i za Ataturk) jesu Havaš autobusi www.havas.com.tr polaze sa Taksima, kod poslovnice THY-ja (to je na početku one ulice gde se nalazi veliki broj predstavništava avio kompanija). Idu na svakih sat vremena. Cena je 13 YTL u 1 smeru (6,5eur). Sa Sabiha Gokcena prvi autobus polazi u 4 ujutro (s tim što može da se desi da se vozač malo uspava, pa kao u mom slučaju da krene oko pola 5).

Za Ataturk cena je 10 YTL, isti princip, sa istog mesta, s tim što na ataturk može i Hafif Metro-om, mada ovo je po mom mišljenju komfornija opcija.

Aerodrom Sharjah

Od pre 2 nedelje uvedena je shuttle bus linija (Sharjah bus transport) 111 koja ide do Dubaija. Nažalost mi tu liniju nismo dočekali na mestu na kojem su nam rekli (al Rashidiya terminal u Dubaiju) pa smo morali da uzmemo taksi odatle. Linija je nova, ali kontam da će u skorije vreme pružiti više informacija.

Da, ako idete taksijem iz Dubaija za Sharjah (ili u svakom slučaju prelazite iz 1 u 2 emirat) znajte da na cenu taksi vožnje se dodaje 20 Dirhama (pošto taksisti iz Dubaija nemaju pravo da kupe putnike u Šarži, već moraju da se vrate sa praznim automobilom).

Ajd sad ja da pametujem to jest pitam nesto za aerodrom Sabiha Gokcen!

Ako bih iz Sofije krenuo sa HasTurizm busom za Tursku, a taj bus ide za Hatay, da li postoji mogucnst da se iz tog busa ne izadje u Istanbulu (gde bi inace trebalo) nego da vam majstor (vozac) stane negde na putu blizu aerodroma Sabiha Gokcen, jer mi se cini da put od Istanbula ka Hatay-u prolazi blizu aerodroma!?

Drugari, interesuje me koji je najbolji nacin da se stigne od aerodroma Charleroi do centra Brisela. Kako najbrze i najeftinije da dodjem i da li treba nesto da se rezervise unapred?

To je i mene zanimalo, pa sam malo pročačko po netu!

Najjednostavnija varijanta je da sedneš u bus koji kreće sa aerodroma i vozi direktno do Brisela. Cena karte €13, €22 povratna (online)

Info:

http://www.voyages-lelan.be/xml/navette-aeroport-charleroi.html?LANG=uk&IDC=72

Druga je da sedneš na TEC bus line A (€2.7), koji vozi na glavnu Ž. stanicu u Šarloa (Charleroi Sud), odakle, vrlo brzo i lako možeš u bilo koji deo Belgije.

Treća je da na aerodromu kupiš kartu za voz C61-Charleroi Airport, koja podrazumeva transport u bilo koji grad u Belgiji, konkretno za Brisel €11.20 (karta uključuje i trošak transfera busom do Charleroi Sud-a)

* postoji i Wizz-ov Shuttle Bus, ali nažalost samo na papiru.

Nije loša ideja da napravimo posebnu temu, vezanu za Belgiju. Cena povratne do Brisela je postala simbolična, a svakako vredi posetiti zemlju sa najkvalitetnijim pivom i čokoladama na svetu. (kažu, al' proverićemo)  :hihi: