Jump to content

Featured Replies

upravo sam se vratio iz pariza i od aerodroma bove gde sam dosao wizz air-om iz temisvara  seo na bus i platio 15 evra u jednom pravcu koji staje u parizu a posle naravno metro.do ostalih aerodroma u parizu orli i  sarl de gol ima metro tj, voz (rer) i nije tako skupa karta

Pozdrav svima! Posle iscitavanja svih mogucih stranica htedoh nesto da priupitam. Naime, putujem u Rim, pa me zanima da li sam dobro razumela kako od Fiumicina do centra najbolje doci. Elem, avion bi po rasporedu trebao da sleti na Fiumicino u 22:20h, Metropoliten train line - FM1, ako je verovati sajtu http://www.toandfromtheairport.com/rome.html ima u 22:57h i 23:27h. Iz tog voza treba sici na nekoj od sledecih stanica: Ostiense, Tuscolana ili Tiburtina kako bi se uhvatio metro. Mene konkretno zanima do Terminija jer mi je smestaj u blizini. Kazu na ovom sajtu da je karta u 1 pravcu 5,5e. Sad me zanima da li ta karta vazi i za metro ili se do Terminija kupuje nova? Pretpostavljam da se kupuje, ispravite me ako gresim, prvi put putujem u Rim. Malo mi je frka da li cu se snaci, bas je kasno uvece let.  :?

Hvala!  ;):)

tara kad putujes i s kim? ja i devojka idemo 25.6.!

Idem tek 17. 09., ima vremena do tada, nego sam ja htela unapred da sve saznam  :)

Idem Wizzair-om, nadam se da nece promeniti do tada polazak, juce sam kupila karte. Ako nekog zanima, kupila sam ih na aerodromu jer sam imala problem sa cak 4 kartice  :(, 3 povratne karte su ispale 19 500, od toga 2 imaju prtljag. Sve u svemu, ispalo me je mozda 1000 dinara skuplje nego preko Wizzovog sajta :D.

Nadam se da ce nam iskusniji putnici malo pomoci  :D

I da dodam, kada se kupuju karte na aerodromu, u cenu je ukljuceno cekiranje, tako da nije potrebno to obaviti preko interneta. Izvinjavam se ako sam skrenula puno sa teme  :)

Rano si kupila i zato si skupo platila.

U cenu ulazi cekiranje i kada kupujes preko interneta samo ga je potrebno obaviti.

Koje to 4 kartice prave problem sa kupovinom? Imam jednu jedinu i nikad ni najmanji problem.

Kako od Reus-a do Barselone?je li neko isao?citao sam na vise mesta bus do zeleznicke stanice u Reus-u a odatle vozom do Barse?

Rano si kupila i zato si skupo platila.

U cenu ulazi cekiranje i kada kupujes preko interneta samo ga je potrebno obaviti.

Koje to 4 kartice prave problem sa kupovinom? Imam jednu jedinu i nikad ni najmanji problem.

Mislis da je skupa povratna karta do Rima za 65e sa prtljagom? Meni se stvarno ne cini, ali je ja kupujem prvi put, pa mozda i gresim. Nije mi radila master card Intese, i 2 Visa Electron od Postanske, ali tek sad videh na netu da se one ni ne mogu koristiti. Odosmo van teme, moje pitanje je bilo vezano za transport od aerodroma Fiumicino do Terminija jako kasno uvece. Videla sam koje opcije postoje ali u redovnim terminima, uglavnom do 22h. Ima li neko savet? :)

Rim je 4.let u danu tako da najcesce nakon Dortmunda, Memingena i Brisela avion bude u malom kasnjenju.

Rim,dakle,  trpi pa se desi kao pre par letova da wizz sleti u 00.15 na Fjumicino.

Srecna okolnost je sto oko 150 ljudi u avionu imaju slican problem a to je transfer ka gradu.

Ja bih, da putujem, krenuo odmah u lobiranje okolnih sedista po pitanju zajednickog uzimanja taxi-ja. Fixna cena je 40e ukljucen i prtljag. Znaci, za po 10e od aviona do hotela sto je postena cena za 30km voznje u EU.

Leonardo Express Train  ide do 23.00

Lokalni voz za 5,5e je takodje opcija ali je posle kilavo ako dodjes kasno za presedanje na bus kojim bi isli dalje. Karta na dalje se kupuje.

65 sa prtljagom nije mnogo. Ali si rekla da ste uzeli tri za 195e od kojih su dve sa prtljagom. Znaci, treca je 30e jeftinija. To znaci da si platila karte 2x75e i jednom 45e. Mislim da ste na te tri karte mogli da ustedite za transfer od aerodroma sto nije neka velika usteda ali....svaki dinar je dragocen. Generalno, rano je da se sada kupuju karte za septembar. Ali, posto vidim da ti je jeftino, super.

@Zeljko. Ja sam isao Hispano Igualadina Busom za 12e u jednom pravcu. Putovao sam skoro dva sata. S'obzirom da je taksista trazio 14e od aerodroma do zeleznicke stanice, sabrao sam i odlucio da je manje cimanje, nema cekanja voza i pitanje da li bi se uklopili (nas dvoje) u 24e koliko je bio bus. Vozi do Sants stanice.

Jeste, karte su 75e, nego mi delimo 195e na 3 dela, pa sam mahinalno napisala 65e.

Hvala puno na svim info, i meni je taxi za sad najefikasnija opcija u to doba noci i nekako najsigurnija. Pozdrav svima i uzivajte u praznicima.  :D  :D

• 4 weeks later...

Od centra Rima do Fimucino aerodroma se najbrže i najjeftinije stigne vozom. To je napisala u drugoj temi maitreya06 a ja juče testirao

Kao una Romana, da podelim kako najeftinije do Fiumicina.. Znaci od Termini stanice ili Ostiense se kupuju dve karte:

ROma Ostiense -Parco Leonardo 2e

Parco Leonardo -Fiumicino 1e.

:) najjeftiniji nacin tri e..

plus,ne zaboravite da odkucate obe karte,prvu na ostiense,drugu na parco leonardo..

srecan put ;)

ps.ako kupujete direktnu ost-fium ona je oko 9e

Dakle dođete do metro stanice Piramide, popnete se iznad na železničku stanicu (zove se Ostiense) i odatle umesto da kupite kartu do aerodroma kupite jednu kartu do stanice pre aerodroma (Parco Leonardo) i još jednu od nje do aerodroma. Iako vam ovo sa cenama možda zvuči nelogično da je zaista tako možete da proverite na sajtu trenitalia.com kao i da vidite red vožnje za određeni dan. Meni je voz došao tačno u minut, putovao je pola sata što je ubedljivo najbrži način da se stigne do aerodroma. Jedino što sam se ispalio je što sam mislio da karte treba poništiti u vozu, a u stvari je trebalo poništiti pred ulazak u voz (kad se poništi važi narednih 6 sati) tako da sam se i pored kupljenih karata zapravo švercovao, srećom nikakve kontrole nije ni bilo... Voz staje u samoj aerodromskoj zgradi, odatle samo pratite putokaze do željenog terminala

Nisam, uplatio sam preko wizzaira bus kad sam kupovao karte (njegov red voždnje imaš ovde)

Najbolje da za konkretan dan koji ti treba pogledaš red vožnje na  trenitalia.com , pretraga je sa leve strane, u polju from upisi Fiumicino, u polje to upiši Ostiense (ili koja ti već stanica odgovara) i vidi termine polaska. Pisaće ti cena 8 evra, ali potom izvrši pretragu od aerodroma do Parco Leonardo i posle još jednu odatle do Ostiensea i videćeš da u zbiru tako ispadne dosta jeftinije  ;D

Zna li neko gde staje taj wizzov shuttle od fiumicina? Tj. posto svaki wizzov let od Beograda do Rima slece u 10:20 uvece i pretpostavljam taj bus nas odbaci do neke metro stanice i kako dalje do hostela? Dal radi gradski prevoz tako kasno?

U Berlinu postoji fantasticna linija koja se zove TXL i kako joj ime kaze ideo od Tegel Aerodroma do Alexander Platza, mada ovo je vise turisticka linija gradskog prevoza, pa bukvalno prolazi pored 90% bitnih stvari koje je bitnu u gradu videti.. Ja i drug smo 5 dana, samo TAJ JEDAN autobus koristili jer zaista svuda gde je bitno prolazi.. Mali savet za trazenje hotela, gledajte da bude Berlin Mitte, jer su ponude najbolje, a i povezanost prevozom, sto se hostela tice, to neznam, nikada u hostelu nisam bio, ne bih se osecao sigurno..

Pozdrav svima! Posle iscitavanja svih mogucih stranica htedoh nesto da priupitam. Naime, putujem u Rim, pa me zanima da li sam dobro razumela kako od Fiumicina do centra najbolje doci. Elem, avion bi po rasporedu trebao da sleti na Fiumicino u 22:20h, Metropoliten train line - FM1, ako je verovati sajtu http://www.toandfromtheairport.com/rome.html ima u 22:57h i 23:27h. Iz tog voza treba sici na nekoj od sledecih stanica: Ostiense, Tuscolana ili Tiburtina kako bi se uhvatio metro. Mene konkretno zanima do Terminija jer mi je smestaj u blizini. Kazu na ovom sajtu da je karta u 1 pravcu 5,5e. Sad me zanima da li ta karta vazi i za metro ili se do Terminija kupuje nova? Pretpostavljam da se kupuje, ispravite me ako gresim, prvi put putujem u Rim. Malo mi je frka da li cu se snaci, bas je kasno uvece let.  :?

Hvala!  ;):)

Sobzirom da se toliko kasno dolazi, najbolje je zbog vase sigurnosti da idete taxijem ili da iskulirate na aerodromu par sati do jutra, znam da mnogo ima, ali mozda i bolje to nego da prvi put "lutate" ulicama ogromnog i u odnosu na Beograd mnogo opasnog grada.. Nisam licno bio, ali verujem da se prevoz dobro organizovan.. Taksijem ako idete, obavezno recite vozacu kada predjetu u prvu zonu da podesi tarifu jer koliko mi je receno, on i uvek "zaborave".

Imas mnogo predrasuda, koje bi sto pre trebalo da razbijes i putujes slobodno. Ako je tebi sama rec hotel garancija kvaliteta, mogu ti reci da si u velikoj zabludi. Verovao ili ne, boravio sam i u mnogo dobrih hostela, cak i boljih od nekih hotela u kojima sam bio. Takodje, nemoj da dovodis druge ljude u zabludu o silnim opasnostima u Rimu iz neke price cula-kazala ili iz nekog sopstvenog zakljucka, koji nema veze sa realnoscu niti licnim iskustvom. Slazem se da treba da imas svoje misljenje i da imas slobodu da ga iskazes, ali jedno je misljenje, a drugo su predrasude.

Sobzirom da se toliko kasno dolazi, najbolje je zbog vase sigurnosti da idete taxijem ili da iskulirate na aerodromu par sati do jutra, znam da mnogo ima, ali mozda i bolje to nego da prvi put "lutate" ulicama ogromnog i u odnosu na Beograd mnogo opasnog grada.. Nisam licno bio, ali...

Razmisljao sam da li treba odgovarati na ovakve komentare pa sam ipak odlucio da napisem zbog drugih koji citaju. SVE sto je ovaj lik napisao su prosto gluposti. Niti treba ici taksijem od aerodroma (dovoljno smo detaljno u ovoj temi opisali kako treba, da se ne ponavljam), niti je Rim opasan grad. I zaboga nema nikakvih razloga za spavanjem na aerodromu. Najbolje od svega sto deli savete a nije ni bio u Rimu...  :bang:

Imas mnogo predrasuda, koje bi sto pre trebalo da razbijes i putujes slobodno. Ako je tebi sama rec hotel garancija kvaliteta, mogu ti reci da si u velikoj zabludi. Verovao ili ne, boravio sam i u mnogo dobrih hostela, cak i boljih od nekih hotela u kojima sam bio. Takodje, nemoj da dovodis druge ljude u zabludu o silnim opasnostima u Rimu iz neke price cula-kazala ili iz nekog sopstvenog zakljucka, koji nema veze sa realnoscu niti licnim iskustvom. Slazem se da treba da imas svoje misljenje i da imas slobodu da ga iskazes, ali jedno je misljenje, a drugo su predrasude.

Dobra tema za razmisljanje, razmislicu definitivno, hvala.