Jump to content

Featured Replies

Milano (Bergam) do centra Milana i nazad?

ima tu nesto

http://www.italyheaven.co.uk/bergamo.html

vlak ti je jeftinija opcija, ali pazi da uzmes tzv pendolino, tj putnicki (do 60% jeftiniji) osim ako ne zelis da te oderu po dobro poznatom zapadnjackom forom "brze je skuplje"

Od Bergama centra do aerodroma mozes i pjesice

Fiumicino Airport-centar Rima?

Ok,vidim da ima "Leonardo Express",ali me zbunjuje da li je povratna ili u jednom smeru katra 11e ???

Vidim da ima i "Metropolitan Train Line FM1" i on je 5,5 e po smeru,ali staje za razliku od expressa...

Ima jos i varijanta busom "Terravision Shuttle Bus"- 9e u jednom,a povratna 15 e

Jel isao jos neko nekom varijantom,posto ove opcije nisu bas jeftine?

Navikni se da su cene karata u Evropi tolike... ne znam koliko si putovao po Evropi ali to je sasvim normalna cena za neki aerodromski transfer

:)

Navikni se da su cene karata u Evropi tolike... ne znam koliko si putovao po Evropi ali to je sasvim normalna cena za neki aerodromski transfer

Hehehe izgleda da se vidi po pitanju koliko sam putovao po Evropi  :bag:

Fiumicino Airport-centar Rima?

Jel isao jos neko nekom varijantom,posto ove opcije nisu bas jeftine?

ima jos jedna ali mislim da za tu varijantu treba oko 2h ako dobro uklopis raspored autobusa koji ide na svakih sat vremena :)

Cotral autobus koji vozi do lido ti ostie  (1.3eu mislim da je bila karta i kupuje se na aerodromu ne moze u busu) i onda voz koji ide do metro linije B i onda presednes na liniju B i u centru si :) ovaj voz do linije B je u sistemu ROMA tako da je dovoljna jedna metro karta (1eu je bila kad sam ja bio :) ) i za voz i za metro :) to je najjeftinije ali i najduze :)

koliko sada vidim Cotral autobusi voze i na druga mesta koja se seku sa metroom tako da je to jos bolje

http://www.cotralspa.it/PDF_Orari_Comune/Fiumicino.pdf

medjutim malo mi je nejasno ovde da li svi autobusi (recimo stranica 3 za Eur Magliana metro B) idu do te stanice a da su ispod navedene samo stanice na kojima staju ili odredjene linije idu samo do poslednje navedene stanice? :)

Najbolje ti je vozom. Odmah kod aerodromskog terminala ti je stanica, sednes i cepas skoro do centra Rima, zaboravio sam kako se zove stanica do koje vozi. Tu izadjes, pa 200-300 m odatle ides do stanice metroa, pa se vozis mislim 2-4 stanice do njihove centralne metro stanice Termini. Koliko se secam, u jednom pravcu je 5,5 evra, ali nemoj me drzati za rec, jer sam kupovao 2 karte, pa nisam nacisto. I mogu ti reci da to uopste nije puno za Evropu, pogotovo sto je aerodrom Fiumicino na moru, 3 dana jahanja od Rima.

Najbolje ti je vozom. Odmah kod aerodromskog terminala ti je stanica, sednes i cepas skoro do centra Rima, zaboravio sam kako se zove stanica do koje vozi.

Tiburtini ili Ostiense?

jeste voz je 5.5eur (ja ga koristim stalno ;) ) ali pazi da neudjes u Fiumicinio Express jer on je 10ojra i on vozi direktno na Termini (glavnu zeleznicku stanicu u Rimu, ujedno i najvecu u Evropi). Inace metro im radi super tako da izadji na bilo kojoj stanici koja ima i metro liniju i fataj metro.

Najbolje ti je vozom. Odmah kod aerodromskog terminala ti je stanica, sednes i cepas skoro do centra Rima, zaboravio sam kako se zove stanica do koje vozi.

Tiburtini ili Ostiense?

Ostiense!

jeste voz je 5.5eur (ja ga koristim stalno ;) ) ali pazi da neudjes u Fiumicinio Express jer on je 10ojra i on vozi direktno na Termini (glavnu zeleznicku stanicu u Rimu, ujedno i najvecu u Evropi). Inace metro im radi super tako da izadji na bilo kojoj stanici koja ima i metro liniju i fataj metro.

Fatacu izgleda ovu opciju(deluje kao najbolji odnos 'cena/kvalitet')

Fala svima na odgovorima  :pivoooo:

• 3 weeks later...

evo ja se vratih juce iz rima i probao sam varijantu sa autobusom koju sam nasao na netu i skroz je ok :) dakle Cotral bus koji staje ispred terminala. Kad se izadje sa terminala pogled na levo i tu je bus :) on ide za EUR Magliana koja je ujedno i stanica metroa. Voznja traje 45minuta i kosta 2 eu i karta se kupuje na aerodromu - kad nadjete autobus idete jos pravo i onda druga levo udjete na terminal i samo pravo videcete prodavnicu sa novinama i suvenircicima. Jedino sto moze biti problem je uklopanje u red voznje jer autobusi idu na cca 1h. Wizzov avion slece u 12:55 a taj bus polazi u 13:25 a sledeci je u 14:25 tako da gurajte se malo sa rumunima da sto pre izadjete :D mi smo sleteli 20ak minuta ranije pa smo se jos i nacekali ;)

A kako od aerodroma  Bergama-Orio al Serio do drugog aerodroma u Milanu Malpense ? Ima li neko iskustva i koliko je to uopste daleko ? Slecemo na ovaj prvi, a polecemo sa ovog drugog grrrr.....

jel zna neko najpovoljniju varijantu od železničke stanice u Ankari do aerodroma Esenboğa International Airport ?????????

• 2 weeks later...

Postovani, zna li neko kako se moze stici od aerodroma u Valensiji do centra grada? Let iz Temisvara Vizz-om stize u 22:30, pa da li je to kasno za neki bus ili metro zbog cekiranja u hotelu...? I da li tada uopste ima nesto? p.s. Naravno za taksi znam, al gledam neku jeftiniju varijantu...

hmm ja sam pre nedelju dana putovala wizzom za Valenciju i avion je stigao oko pola 8 uvece! Tad nemas frke za metro, do stanice stizes direktno sa aerodroma, gde imas dve linije metroa - zavisi koja ti odgovara. Cena karte je 1.90eur (s obzirom da je to druga zona), inace je 1.40 eur!

Mislim da metro radi do 11h, nisam sigurna :)

Obavezno napisi hotelu da ces mozda kasniti, da bi te neko sacekao za check in

Da li to treba da uradim iako recepcija radi od 00-24h (bar tako pise). Radi se o holelu nh villacarlos. Na koji nacin to da uradim, mail-om ili... ?

Koliko su daleko aerodrom Forli i Bolonja,jedan od drugog,ako neko zna?

Hvala

73 km, rece via michelin

Hvala.

Sta mislis da li ima neka dobra veza izmedju da se stigne za nekih 2h?

Recimo slece se u Bolonju u 14, a iz Forlija se polece u 17.30?