Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima,

ovo sam ja u epizodi "Pokusavam da nevakcinisana putujem".
Na nekoj stranici na instagramu sam nasla podatak da nevakcinisani turisti mogu da udju u Francusku ukoliko lete iz Budimpeste, odnosno iz neke zemlje koja nije Srbija, medjutim ne mogu da pronadjem nikakvu zvanicnu informaciju o tome, a ig stranica mi nije pouzdan izvor.

Da li je neko nevakcinisan leteo za Francusku/Spaniju/Portugal u skorije vreme i kako?

Takodje veoma bitno pitanje, ukoliko izvadim digitalni zeleni sertifikat ako imam antitela, da li mi to otvara neka vrata?

Hvala puno unapred :)

29 minutes ago, pepe1511 said:

Zdravo svima,

Na nekoj stranici na instagramu sam nasla podatak da nevakcinisani turisti mogu da udju u Francusku ukoliko lete iz Budimpeste, odnosno iz neke zemlje koja nije Srbija, medjutim ne mogu da pronadjem nikakvu zvanicnu informaciju o tome, a ig stranica mi nije pouzdan izvor.

Da li je neko nevakcinisan leteo za Francusku/Spaniju/Portugal u skorije vreme i kako?

Takodje veoma bitno pitanje, ukoliko izvadim digitalni zeleni sertifikat ako imam antitela, da li mi to otvara neka vrata?

https://www.interieur.gouv.fr/covid-19-international-travel

Za Spaniju ne vredi recovery sertifikat (za non-EU), drugara nisu pustili na let.

Sent from my iPhone using Tapatalk

On 2/16/2022 at 9:05 PM, pepe1511 said:

Cao Pepe,

tokom cele korone putujem nevakcinisana stim sto imam tu olaksicu da zivim u Austriji gde su PCR  testovi besplatni a skoro u svaku zemlju se moze uci sa negativnim PCR tetsom. 

Stoga ti mogu reci kako problem mozes "resiti" polaskom iz austrije ( moguce je da moze i iz druge zemlje ali tu nemam sve info).

Ukoliko odlucis da letis iz austrije, mozes doci do Beca bla bla carom, kolima, busom ili kombijem (svi vozaci znaju fore kako da izbegnu konrolu na ulazu u austriju. Neki plate a neki kazu da idu za nemacku, pod uslovom da nemaju AT tablice. Tada vojsku na granici ne zanima da li imas test i td. A sasvim je moguce i da te puste ako kazes da si u tranzitu za francusku i pokazes avio kartu).

Kada stignes u Bec, uradi PCR test koji je besplatan (za detalje mi mozes pisati da ti objasnim kako funkcionise) i sednes na avion i odes gde zelis :)

Ja planiram za dve nedelje da idem u FR i info koju ja trenutno imam je da se u muzeje, restorane i ostala mesta ne moze uci bez potvrde da si prelezao i bar jedne doze vakcine... mozda se nesto promeni u narednom periodu.

On 2/16/2022 at 9:05 PM, pepe1511 said:

Zdravo svima,