Jump to content

Featured Replies

Posted

Druge sedmice decembra biću dva dana u Antaliji a zatim četiri u Istanbulu. Zanimaju me vaša iskustva sa hamamima (Turkish baths). Nisam još nikada bila ni u klasičnoj sauni ali kako je ova turska varijanta mnogo hvaljena kao "must" volela bih da je isprobam.

Zato me sve zanima, da li vam se dopalo ili ne i koju vrstu preporučujete (ja bih izbegla trljanje jer imam dosta mladeža koje ne bih da mi slučajno povrede).

Da li su hamami podeljeni na muške i ženske? Šta mi je potrebno da ponesem (kupaći kostim)? Obično vidim u vodičima samo mušku verziju hamama. Da li se ženska razlikuje?

U Istanbulu ću biti sama tih četiri dana pa me zanima da li možete da mi preporučite neki dobar hamam za "single white female"? Raspitaću se na recepciji hotela ali bih ipak volela da se pripremim unapred :)

Ide li neko i u Beogradu u turski hamam ako takvih ima u ovim novim Wellness centrima?

Ja sam bila u Burski u Hamamu, i iskustvo je fantasticno, oko svega smo se mogli dogovoriti, mislim da je zenski i muski deo uvek u svima odvojen, no posto smo muz i ja tada bili jedine musterije obavili smo to zajedno, ne treba da nosis nista, osim mozda svog peskira ako bas zelis, ali cini mi se da smo mi sve dobili na licu mesta.

Samo se opusti i uzivaj :)

Bas bejah pre 20-ak dana u Stambolu na jedno popodne(cekao avion za Muskat pa izasao da se prosetam),pa prodjoh pored jednog od poznatijih hamama (za turiste) kod onog stuba Cemberlitas, jednu tramvajsku stanicu iznad Sultanahmeta..mislim da sam o njemu citao i u nekom od turistickih vodica ali nisam nazalost bio(bio sam 3 puta u Stambolu a nikako da odem do hamama..tz tz tz  :(  ). Cak sam i malo zastao ispred i  malo gledao cene i ponudu,imaju raznorazne opcije i sa i bez tog "ribanja", i naravno imaju posebne prostorije za zene i muskarce,meni je delovalo ok,sta ja znam.Pogledaj websajt <link izbačen zbog nepriličnog sadržaja> ..deluje dosta dobro, odes pa probas,a?

Hmmm...ja samo otvorih link cemberlitas hamama..pa copy/paste?? Sta se iskopiralo ne znam? Sorry ako sam nesto "neprilicno " ubacio?? Zaista sam zbunjen...  :? ??

Anyway,da se ne bi ponavljale greske(nenamerne ),ukucajte potrebne parametre u google i izacice vam  websajt doticnog mesta...

Ne sećam se tačno (nisam bio tamo ove godine), ali mislim da je bilo oko 10 evra.

(Inače, može se naći za pola te cene, ali ako nemaš nekoga ko će ti preporučiti dobar a jeftin amam, mislim da je najbolje da ideš u ovaj. Za prvi put.)

jeste,cena je 20TYL

iliti 10e

i da,idi obavezno,odlichno je iskustvo

ja sam bila,dodushe imala sam extremni psiho-fizichki napor pa mi je isto tako extremno i prijalo...izashli smo preporodjeni :)

ali mislim da ce i tebi

i bili su extra ljubazni i sasvim profesionalni,

to je bilo na moru,pa mozda zbog veelikog broja turista..ugl su takvi..

a ako imash usta o svemu se mozesh dogovoriti..sta hocesh,sta ti prija,sta ne zelish...

ali mislim da nemash chega da se plashish iako odesh sama

odlichno je i pod must u Turskoj ;)

uzivaj :P

• 4 weeks later...
  • Author

Cene iz Cemberlitas hamama (početak decembra 2008):

self-service 30 YTL

traditional style (15min body scrub&soap massage) 50 YTL

luxury style (traditional+30min oil massage) 90 YTL

facial clay mask 12 YTL

• 2 years later...

ovaj hamam je bas bas poskupeo.. 50 tl self service, a sve ostalo jos mnogo skuplje... ajd preporucite mi neki jeftiniji i dobar u istanbulu  ::arabia: