Jump to content

Featured Replies

Posted

Kada god putujem negde, prvo sto proverim je, kakvo je stanje o vizama na KPS-u. Uglavnom uvek su informacije korisne i sveze.

Medjutim, sve informacije o vizama su vezane za nacin putovanja voz/bus, avion ili stop. Moja putovanja se u 90% slucajeva svode na motor a u 10% na automobil.

Nesto sam razmisljao, tumbao po glavi, sta i gde naredne godine ili za 2-3. Vec neko vreme razmisljam o voznji do Vladivostoka ili bar malo kroz Sibir. Sada sam nesto poceo da kombinujem i za Tajland, pa sam nesto razmisljao da to bude jedno kruzno putovanje za 2010 godinu ako se sve kockice sloze.

E sad, velika prepreka je Kina. Naime sve informacije koje imam o Kini, svode se na to da ako nisi kinez ne mozes voziti nikakvo motorno vozilo u Kini! Mada znam za par putopisa koje sam nasao na netu, neki Australijanci, Tajlandjani,... su vozili kroz Kinu i u njihovim putopisima se moze videti da im je za dozvole za prolazak kroz Kinu motornim vozilom bilo potrebno dosta vremena, zivaca i papirologije.

Zna li neko kako stoje te stvari u vezi nas!?

I inace, cesto se za neke cudne destinacije, pogotovo za one koje nemaju konzulate kod nas moze videti info da je potrebna ovakva ili onakva kartya ili rezervacija karte. Kakva je situacija u slucaju da sami vozimo motor, auto, sta god? Na koji fazon se onda moze doci do vize, t.j. kakva je dokumentacija potrebna? Naravno ove informacije su meni, i jos nekima vise potrebne za neke dalje destinacije treceg sveta, bivsih republika raspadnutih drzava,... Za blize destinacije nije problem.

Pa ako postoje informacije bilo bi korisno postaviti i na sajt.