Jump to content

Featured Replies

Posted

Idem na Andamanska ostrva (pripadaju Indiji iako su blize Tajlandu) na sest meseci i potrebne su mi sve moguce informacije, saveti, misljenja...

Hvala unapred!

Daj mi kontakt neki nemas pojma koliko i ja zelim tamo

ajde javi se

aleksa-ruma

Studiram etnologiju pa sam na taj nacin saznao nesto o tim ostrvima. Rekose da ima severni i juzni Andaman. Na juznom se nalazi Port Bler, gl. grad tog regiona.E pa na ovim drugim su Andamanci tj starosedeoci, veoma primitivan narod. Oni sami se dele na dve grupe cija sam ja imena zaboravio,ali jedne niko (trebalo bi) do dan danas nije ispitao, samo se zna da su veoma agresivni i negostoljubivi. drugi su prijatni i fini i obozavaju da love divlje svinje, sto im je zapravo i jedina obaveza. Ne bave se zemljoradnjom, sakupljaju plodove, setaju se goli, uglavnom. Ne vole Engleze, jer su ih tlacili za vreme britanske vladavine Indijom, ni muslimane jer ne jedu svinjetinu (sto je ovima nezamislivo).

Mozda ovo nema mnogo veze sa onim sto si ti htela da znas, a mozda i ima, ali evo ja vec napisao.

Inace mislim da sam video da je Er Dekanom karta u jednom pravcu 30e, iz Madrasa.

• Author

Ko sto rekoh sve su informacije dobrodosle :)

tako da hvala ti mnogo i ako se setis jos cega ti napisi

Jelenchice, sta ces raditi na Andamanskim ostrvima 6 meseci ako nije tajna? Volontiranje neko ili posao ili nesto trece?

• Author

Ja sam "trenutno", tj u ovoj zivotnoj fazi, instruktor ronjenja. Do sada sam bila u

Egiptu a sada idem u Indiju. I jeste, blago meni, ali i to je posao kao i svaki, samo sto

imam malo vecu kancelariju - more  ;)

Najbolje da odes na www.lonelyplanet.com i postavis pitanje. Takodje, ukucavanjem u masinu za pretrazivnaje ( gore u desnom uglu)andaman islands izacice ti brdo informacija.

Volela bih da mogu da imam informacije iz prve ruke o jednom takvom mestu, ali  :(  ipak, Jelenchice nasla sam nesto sto bi te moglo zanimati...

Ovog vikenda ce se u Beogradu odrzati "Medjunarodni festival podvodnog filma", sto bi te kao instruktora ronjenja verovatno svakako zanimalo, ALI...  :D u oci mi je upao kratak film koji se prikazuje u subotu od 19h , mislim da je Sava Centar u pitanju, a ime filma je  LIVE ABOARD IN THE ANDAMAN SEA! Jeste da film traje samo 13 minuta, ali kako slika govori vise od hiljadu reci, nadam se da ces sakupiti dovoljno informacija  flowers::

• 7 years later...

Drugari, 

Planiram put na Andamanska ostrva u maju, pa me zanimaju iskustva sa vremenom u tom periodu.

Plan mi je prve dve nedelje maja biti tamo, a na ovom sajtu pronadjoh da je to pocetak monsunske sezone http://www.andamantourism.in/andamans-climate-india.html .... da li to da me odvrati ili ne? Ne mogu da nadjem duzi period slobodnog vremena pre toga.... 

Temp je oko 30ak stepeni, ali jos se nisam susreo sa monsunom :smile: pa bi bilo lepo da je neko bio tamo u Maju i da moze da podeli sa mnom/nama info o vremenu.

Nisam bio tamo, ali, mogu da ti dam par saveta kao meteorolog, a koji pritom i ima iskustva sa tropskom klimom :smile: Svakako da bi bilo idealno da ides u vanmonsunskoj sezoni, ali, posto vec ne mozes, onda je taj neki prelazni period, mozda poslednji period kad vredi ici. Obicno se zna, skoro u dan, kad pocinje sezona monsuna, sa odredjenim stepenom verovatnoce, na osnovu istorijskih merenja. Ali, na monsun uticu mnogi faktori, kao npr, El ninjo ili temperatura Indijskog okeana, itd. Dakle, postoji mogucnost da bude odstupanja, narocito u tom prelaznom periodu. Evo, ako pogledas npr ovu mapu, vidis koji su tipicni datumi pocetka monsuna u Indiji i vidis kad je poceo prosle godine.

0.04881600_1441359847_monsoon-map.jpg

Mozes primetiti da je prosle godine malo "poranio", ali, vidis takodje da je pocetak na Andamanskim ostrvima negde sredinom maja, tako da, ako ces ici u prve 2 nedelje maja, velike su sanse da ces uhvatiti poslednji voz lepog vremena :smile:

Edited by Dragance

@Dragance hvala na opsirnom odgovoru :tongue: I ja sam na par mesta nasao da pocinje krajem maja, tako da mi je to bio okidac da mogu 10-14 dana u pocetku maja sasvim lepo da iskoristim :smile: Plus mogu da se cenkam za smestaj jer je off season :smile: No videcu, posto ne bih isao sam.

@Goranxxl svestan sam toga, ali nadam se da cu izbeci taj monsunski period.

Andamanska ostrova, kazu da tamo mjish ima neka plemena koje ne zele da prihvate civilizaciju. 

Tacno je . Zabranjena je posjeta tim ostrvima . Odnosno id skoro 500ostrva kohe pripadaju Andamanima i Nikobarskim ostrvima za turuste je moguca posjeta na desetak . Naravno ako imate novca sve se da zaobici ali to niti je moralno niti nista . Svaki januar provedem tamo i da mogu ostao bi zauvjek .