Jump to content

Featured Replies

Budapest - Bratislava povratna 8 E (Student agency)

Budapest - Prag povratna 34 E (OW)

Bratislava - Bec jedan smer 8 E (slovaklines)

Bratislava - Prag povratna 23-27 E

Moze da se napravi lepa (pocetnicka  ;Dzvizhd) tura Bg-Budapest-Bratislava-Prag-Bec-Bp-Bg...

Nastavi niz... lol::

Berlin...

• Author

Samo da primetim da se sad itekako isplati leteti low costom i iz Budimpeste, jer Orangeways vozi direktno do/od aerodroma. Cak je i jeftinije nego stici do Temisvara, doduse, oduzima vise vremena. Ali, obzirom na komfor njihovih autobusa i ljubaznost osoblja, verujem da to nece nikom tesko pasti. Uglavnom, predstavljace konkurenciju Gea tursu, od kojih bi bilo fer da sad malo snize cenu za BD.

I jos da skrenem paznju, da pored te cene od 3800HUF za povratnu kartu, treba dodati i par evra koje uzmu za placanje karticom. Koliko se  secam, meni su prosle godine tako skinuli nekoliko evra, bez da su to igde naglasili. Ako je neko skoro kupovao kartu, neka obrati paznju na to, pa ili neka potvrdi ili neka me demantuje.

Skoro sam kupovao karte iz Budimpeste za Krakov i nije mi skinuo vise od iznosa naznacenog pri kupovini, cak je skinuo manje u odnosu na kurs na www.xe.com jer je kurs banke ispao povoljniji.

E kad si vec kod Krakova, koliko je povratna karta do Krakova?

• Author

Da li bi neko znao da mi objasni logiku po kojoj je cena karte Beograd-Budimpesta 1900 HUF, a Subotica-Budimpesta 8400 HUF??

Konkretno, leteo bih iz Budimpeste, let mi je ujutru u 7:15 i tajming mi savrseno odgovara, jer Orangeways stize na aerodrom oko 4:15. Problem je sto cu polaziti iz Kikinde, pa mi je glupavo da idem do BGa, pa onda opet preko cele Vojvodine za Budimpestu.

Da li bi me pustili u bus sa kartom BG-Budimpesta, a da udjem u Subotici?

I da li imate neku drugu ideju kako da povoljno stignem iz Subotice na aerodrom u Budimpesti u navedeno vreme?

Iz Backe Topole, Novog Sada i Beograda je ista cena, 1900 huf pravac. Mozes da im posaljes mail, jer mi je sumnjiva cena iz Subotice i Srbrobrana, mozes da ides iz npr Backe Topole, a mozes i da udjes u Subotici sa kartom Bg-Bp i pravis se da nisi znao...nova linija  lol::

35 E povratna (iz BP) + 1 E po pravcu za prtljag. Imas sve cene i timetable na sajtu OW-a.

Hvala druze....

Zanima me da li je moguce da kupim kartu za nekog drugog preko njihovog sajta? Drugarica mi je u Krakovu pa se vraca za NS a nema kartice za online kupovinu. Da li u contact information upisujem svoje podatke a u passanger details njeno ime i prezime ili u oba idu njeni podaci ili? I da li prihvataju Intesinu visa electron, posto pise da se pojedine ne prihvataju? Hvala!

Ja ti mogu reći samo da sa Intesom nema problema, a mislim da možeš opušteno da staviš njeno ime svuda, osim, naravno, u detaljima o vlasniku kartice. Pa joj onda pošalji samo na mejl kartu da odštampa.

Veliki pozdrav svim clanovima!

Iiiiii je,extra vesti :)

Ja bih trebao sa drustvom da putujem za Greifswald,to je 250km iznad Berlina pa ubih se trazeci najjeftiniju opciju.Sad preko OW put do Berlina izadje oko 90e sto je i opet dobra usteda u odnosu na Eurolines i Panonijabus,oni deru.Sa popustom za studente trazili mi 135e  :shockkk:

Jel mozete samo da mi kazete da li postoji opcija kupovine karte za OW negde u Beogradu ili u busu kako vec neko rece,zato sto nemam karticu za kupovinu preko neta? I da li je potrebna i kako se radi rezervacija?

Konkretno ide nas 5 iz Bg-a,trebalo bi da krenemo 24 maja,a nemam bas iskustva u organizovanju putovanja  :-\

Pa pazi Orangways ide iz Bg-a do Budimpeste nema relaciju do Berlina jedino da idete BG-BUDA pa odatle do Brelina pa dalje,a karte mozes da kupis na njihovom sajtu.

• Author

Vreme je da postanete iskusni, dosli ste u drustvo iskusnih putnika ;) Ja vam savetujem da idete avionom, Ryanairom. Da letite iz Osijeka za Frankfurt-Hahn, pa odatle za Berlin ili Hamburg (Lubeck), pa onda vec do tog Greifswalda. Do Osijeka vam ide bus iz BGa, Lasta za oko 20 evra, cini mi se, povratna, avion bi vas ukupno mogao izaci oko 40 evra, ako dobro uklopite datume i uhvatite karte kad budu oko 5 evra po letu i ako se ogranicite na po 10kg rucnog prtljaga. I jos plus transport do Greifswalda, ne znam koliko bi vas to kostalo, ali, okvirno, neka bude i 50 evra, dakle, ukupno, za oko 100+ evra mozete stici, a idete avionom :)

PS:Ovo je vec off topic, diskusija bi mogla da se nastavi na nekoj od tema "Jeftini letovi"

• Author

Iz Backe Topole, Novog Sada i Beograda je ista cena, 1900 huf pravac. Mozes da im posaljes mail, jer mi je sumnjiva cena iz Subotice i Srbrobrana, mozes da ides iz npr Backe Topole, a mozes i da udjes u Subotici sa kartom Bg-Bp i pravis se da nisi znao...nova linija  lol::

Pretender, hvala ti, ne znam kako sam prevideo Backu Topolu, ona bi mi takodje bila dobro resenje. Zanima me, da li ima na forumu nekog iz Backe Topole, nekog ko bi znao da mi kaze kako da dodjem do adrese Hadzi Janosa bb, tj. na mesto gde staju Orangeways busevi?

Ili, da li ima nekog ko ce putovati za Budimpestu pre 10. aprila, pa da mi kaze gde se tacno nalazi to stajaliste?

Jako mi je vazno, jer mi skracuje put, a i stizem na let iz Budimpeste u optimalno vreme.

Adresa autobuske stanice u Bačkoj Topoli je Hadži Janoša bb, pa pretpostavljam da se odnosi na isto mesto. :) Koliko se sećam, ta stanica je negde u centru grada, ali ne sećam se kako se tačno stiže do nje.

@Draganče

Nema šanse da nađu tako lepo uklopljene letove, a da ne potroše vreme, i da im još i ispadne manje od 90e, a posebno jer oni već imaju zacrtan termin kad bi išli. 8 sati do Osijeka + čekanje aviona jednog, pa drugog, i to ako je to povoljnije još u istom danu, maltene im isto dođe da idu i Orangeways-om, a tu ne moraju puno da se cimaju. Krenu u 21 čas iz Bg-a, u 5 su u Budmpešti, u 7 imaju za Berlin, i u 7 uveče su tamo. Jeste dugo, ali ne verujem da bi se za te pare uklopili savršeno avionom.

• Author

Kako god, na njima je da odluce. Samo da budu svesni da imaju i jos jednu opciju na rapsolaganju. Iz BGa do aerodroma u Osijeku se putuje 3 i po sata, gde nadje 8? Ok, mozda dolaze iz Nisa, nemam pojma. Poenta je samo da se uklope na let Osijek-Frankfurt Hahn, jer ih ima 2 nedeljno, a od Frankfurta do Berlina idu 3 aviona dnevno!

moze i busem do Budimpeste, tamo uhvatite Europa-Spezial kartu(mora da se bukira oko 3 meseca ranije) za 30-40 eura...

http://www.bahn.de/p/view/angebot/international/europaspezial/ungarn.shtml

voz je ipak voz, komfor, mozes i da se prosetas, razgledas okolinu dok putujes.

konkretna varijanta:

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?ld=96136&seqnr=8&ident=d1.028543136.1269541878&rt=1&rememberSortType=minDeparture&OK#focus

a to su odlicni vozovi...uzivanje voziti se.

a onda od berlina uzmete

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?ld=96136&seqnr=12&ident=d1.028543136.1269541878&rt=1&rememberSortType=minDeparture&OK#focus

opet za 19 eura ako se na vreme kupi...

znaci, treba ti povratna busem do Budimpeste=15 eura

do Berlina i nazad vozom=58

i tamo ako ne busem, onda vozom za 38 eura povratna..

eto, 111 eura, potpuno izvodljivo :) tj, bez preteranog uklapanja aviona i sl.

(mada mislim da ova poslednja relacija moze i za manje ako se ide busem, al to ne znam)

A za pocetak izvadi Visa internet karticu (npr Intesinu), neophodna je u planiranju bilo kakvog putovanja. Stedi vreme i energiju, a potrebno je smesno malo vremena+licna karta da se izvadi.

Danas sam pokusala da kupim kartu Budimpesta-Novi Sad za 7.april međutim na sajtu je pisalo da su karte vec sve rasprodate. Posto mi je zvucalo nemoguce, jer sam juce proveravala i bilo je oko 30tak praznih mesta, posaljem im mail u nadi da ce mi reci da im je sistem u kvaru ili nesto slicno. I stize mi mail

"There isn't any mistake, our line will start from June. So unfortunately you can't book for April.

Thank you for your understanding! "

Da li je neko kupio vec karte za april i da li su dobili mail da su polasci otkazani?

Ja sam pre 5 minuta kupio 2 karte za 3. april. Polazak iz Bg-a. U svakom slucaju sam 4. u Bp, pa cu proveriti na licu mesta sta se desava sa linijom i koji su im planovi.