Jump to content

Featured Replies

Da se ne bi i ja ponavljao i meni su poslali da krecu od 1 juna relaciju tamo i nazad,samo mi nije jasno sto su prodavali karte za tamo i nazad u poceku ,pa od jednom tek od juna.

A sta tek reci za to sto su na sajtu sve vreme dozvoljavali mogucnost kupovine karata za svaki dan u nedelji. A samo na madjarskom delu sajtu na redu voznje je pisalo da npr. utorkom iz Beograda uopste nemaju polaske.  :psuje:

• Author

Evo i mog iskustva! Naravno, i mene su obavestili da nece da voze od aprila, bla,bla, da mogu da mi prebace voznju na leto ili da mi vrate pare. Posto me je sve to iznerviralo, na fin nacin sam im ukazao na sve njihove dosadasnje propuste i neprofesionalnost, zamolio ih da mi vrate novac, iako mi to nece znaciti puno, vise mi je sad problem sto treba opet da se cimam da nadjem novi i skuplji prevoz... Odgovorili su mi da se izvinjavaju jos jednom i da ce mi vratiti novac, kao i dati jednu gratis kartu da je iskoristim pocev od juna pa u narednih 6 meseci :) Posto mi to ne znaci puno, jer cu biti na drugom kontinentu, zahvalio sam im, ali su oni opet insistirali i rekli da mogu da ponudim tu gratis kartu nekom od svojih prijatelja :) Sad vec ne znam sta da radim :D

Eto, na kraju su ipak ispali koliko-toliko fer.

Nego, sad jedno pitanje, posto jos nisam resio prevoz do Budimpeste, da li se neko vozio Orbitovim kombijem? Dobio sam njihovu vizit kartu u Fudeksu, kazu, to je neki njihov bivsi kolega koji sad to radi. Imaju i svoj sajt, deluju ok, a i jeftiniji su malo do Gea tursa. Jedan pravac do Budimpeste je 35 evra, povratna 60, a do Beca - 1 pravac 40 evra, povratna 70 evra.

Ko pre karti njegova je hehehhe,salim se.Ako ne budes zeleo da iskorisris kartu posto ja planiram u avgustu ili septembru u Budimpestu dizem 2 prsta :D.

Uf, i mene interesuje da li je neko isao Orbitovim kombijem?  kiklop Ni ja nisam resila prevoz do Budimpeste otkad me Orangeways ispalio. Bila sam im na sajtu, pise da sve moz' se dogovorimo  :roll:

Za vreme praznika u OW je bio haos. Pokusavao sam da kupim kartu BP-Wien i od opcija je izbacivalo samo OTP bank2bank transfer za koji su me ubedjivali da je isti kao CIB sto se u praksi nije pokazalo. Da li je to zbog toga sto koristim Intesinu karticu (CIB je pandan u Madjarskoj) nisam uspeo da provalim. Trebalo je da 5. aprila u 12 krenem za Bec iz Bp, te su mi nakon bezuspesnih pokusaja kupovine karticom javili da samo dodjem do NEP-a i uzmem karte na licu mesta. To sam i uradio...samo da bih saznao da su i bus od 12 i bus od 15 puni (iako se to nije moglo videti na sajtu). Onda cimanje nazad do Keletija, stizem u 12 40, a Railjet ide u13 10...taman...Kad ne lezi vraze, na international salteru se uzimaju brojevi pa se ceka...Sve u svemu, krenuo sam u 15 10 Railjet-om, povratna je 31 E (vise se isplati, jer je u jednom smeru 34 E)...jedini plus je sto se sa tom Bp-Wien specijalnom kartom mozes voziti 2 dana u Becu javnim prevozom (48h karta je 10 E). I sve bi to bilo ok da nisam vodio curu koja prvi put ide van zemlje.

Zbog sveg cimanja koje su mi prouzrokovali, dobili su juce takvo live maltretiranje da su mi na kraju dali vaucer za 2 povratne za bilo koju destinaciju na kojoj voze kadgod. 

• 1 month later...

znam da se dosta pominje ovaj prevoznik po forumu al ja sve pročitah i opet mi nije jasno.... osim ako sam nešto ipak preskočila a onda se izvinjavam...

dakle, skapirala sam da sad imaju redovnu liniju za beograd. ja hoću iz beograda za beč. sa njima mogu do budimpešte za 11200 forinti (povratna za dvoje) a do beča za 5000 forinti isto povratna za dvoje. ja sam to konvertovala preko narodne banke srbije i izađe nas 58 evra. zvala sam feniks, kod njih je povratna do beča 50 po osobi znači uštedeli bi 20 evra svako.

e sad, meni je sve ono na njihovom sajtu www.orangeways.com vrlo komfuzno i jedva se otvara. kad kliknem na bgd-budapest, čas mi izbacuje koje linije idu čas jok. prvo sam mislila da za avgust nisu još ubacili pošto nije htelo da radi, pa sam našla šta ima sad u maju, pa je posle počelo da radi al nisam sigurna u sve to. plus nisam sigurna ni da to jeste ta cena, tj dal je to za dvoje i dal je povratna. stalno mi prevbacuje sajt na mađarski koji ne znam...

sve to zato što nigde nema običan red vožnje nego moraš da ubaciš datum i broj ljudi

drugo htedoh da pitam, gde oni staju u beogradu, gde ih hvatamo. dalje, to gde staju u budimpešti, nadam se da odale ima bus za beč. tj da je to ista ta njihova stanica. mada sam videla da ima neke dve različite. pretpostavljam da neki busevi iz bgd-a idu do obične autobuske a neki do te njihove.

jel neko išao pa da mi kaže?

treće i verovatno najbitnije: gde i kako da kupim kartu???? i da budem sigurna da će sve da me čeka tamo kad dođem na stanicu.

hvala puno, ne zamerite ako se ponavljam! :ang:

• Author

Milice sa brojevima :) , kao prvo, dobrodosla ti nama na forum! Hajde prvo detaljno iscitaj sledecu temu:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1973.0

Ako ti i posle toga ne bude nesto jasno, onda pitaj! Ne moras uvek da otvaras novu temu, da se ne bi gomilale iste price na razlicitim temama, jer je posle veliki problem za moderatore da to objedine. Mozes dalja pitanja da postavljas na gore pomenutoj temi. Koristi opciju search da bi nas postedela davanja istih odgovora po x-ti put, detaljno procesljaj forum, pa kad vidis da stvarno neceg nema, onda pitaj!

Ukratko, evo ti nekih odgovora. Problem je bio sa linijom iz BGa, trebali su da je uvedu od aprila, pa su pomerili za jun ili negde u leto valjda, sve je jos neizvesno. Cene su isto diskutabilne, jer su se menjale, barem za liniju BG-BD. Za ostale linije bi trebalo da je sve ok, npr za BD-Bec. U Budimpesti staju ispred stadiona, preko puta autobuske stanice stanice Nepliget. Za BG jos niko ne zna gde staju. Karte se kupuju preko neta, karticom, ili u njihovom predstavnistvu u Budimpesti. Busevi su im jako udobni i usluga je vrhunska, a pritom su i cene povoljne.

i evo konačno zašto mislim da nešto nije u redu sa sajtom a ovo saznanje me je dotuklo  :maddd:

piše ista cena karte i za one-way i za return kartu.... ne moguće da treba duplirati cenu, to je baš mnogo..... ili nije? jel ja previše pd njih očekujem?  nono

hm, hm, prošitah celu temu, mada sam je već načela pre nego što počeh ovu...

jedino što mi je jasno je da sa orangeways nikom ništa nije jasno!  :bang:

osim da će ti vratiti pare ako te ispale....  :happyyy:

koliko sad ima smisla pouzdati se u to da će da počnu od juna?  :?

p.s.mogu i da nastavim temu tamo ako će to da pomogne, ili ako ova ovde smeta....  :-[

hvala za prespajanje i izvinjavam se još jednom! dakle napisah e-mail i kažu, nemaju blage dal će da počnu u junu al nadaju se. ako počnu cena će biti 11200 povratna mada ni to nije sigurno a i pitanje koliko će to da traje.... nešto mi se čini da i nije baš jeftino?

kretaće sa sa autobuske (Železnička 4, to je to?)

a idu do tog stadiona kao i uvek....

nešto mi se čini da ću se prebacim na feniks.....

Pa nije, to je 40e. Hm, kao što su i najavljivali svojevremeno. Eto, ispade 14e mit. Šteta.

Pre nekih mesec dana kada sam isao busom Budimpesta - Krakow u agenciji OrangeWays-a su mi rekli da od tih polazaka za Beograda nece biti nista, ni od juna a verovatno ni u nekoj skorijoj buducnosti...

• 3 weeks later...

simke84 dobrodošao na forum!

Kako se ne bi duplirali sadržaji i teme na forumu, molim te ubuduće prvo koristi opciju search u vrhu strane i potraži da li na tvoje pitanje već postoji odgovor  :)

izgleda da cemo se klackati vozom ipak:)  15 e nije mala razlika, to je jedno nocenje u centru budimpeste....

imam pitanje koje nije vezano za orange ways vec za studentagency, da li je neko putovao sa njima?  i da li je bolje da putujem sa orangewaysom budimpesta-prag ili sa studentagency-om?

hvala, poz

@mire_zr

prosle godine sam kombinovao obe agencije za putovanje do Berlina (Budimpesta-Bratislava-Bec-Brno-Prag-Drezden-Berlin) i mogu ti reci da im je usluga identicna. Koriste ista stajalista, autobusi su im identicni kao i usluga u njima. e sad postoje razlike u ceni koje nisu velike ali ti ja preporucujem da ipak proveris obe kompanije. Isto tako polasci su im uglavnom u razlicito vreme pa i to moze da ti bude odlucujuci faktor.

Ako sam dobro video (a vrlo verovatno nisam), karta preko SA iz Berlina do Budimpeste je 38e a sa OW 42.

ALI! Preko SA put traje 24h (ovo je onaj deo sto mozda nisam dobro video) i preseda se 2x!!!

A sa OW stizes za 13h bez presedanja.... zvizhd

Pa da, to je mozda minus kod SA posto su im baze Slovacka i Ceska pa su vrlo moguca presedanja ako ides dalje.

Ali je ovde je u pitanju Prag pa pretpostavljam da od Budimpeste ide direktno.

Toliko sam sludjen svojim putovanjem da pravim glupe greske svuda. Nisam video da ide iz Praga....

Povlacim se na kratko iz zivota foruma, ionako sam vec sludjen :-[

Silbas zemljak, u pravu si za relaciju Budimpesta-Berlin sa SA. Ima presedanja i cekanja,

Ali ovde je poslednje pitanje bilo u vezi relacije Budimpesta-Prag, a u tom slucaju odlucuju vreme polaska i cena posto je kvalitet usluge identican.

Lazem, ralikuju se i slusalice i jezik sinhronizacije filmova.  :P

Ma samo neka krenu! Verujem da ce se mnogi obradovati solidnoj alternativi izgovoru za voz. A sto se drevnog OW SA rivalstva tice, lakse je slusati cesku sinhronizaciju  ;D