Jump to content

Featured Replies

Pre neki dan sam se vratio sa puta i evo prilike da podelim iskustva sa nekim kome će možda biti od pomoći.

Iako na putu nije bilo gužve a zadržavanje zbog carinskih formalnosti na obe strane granice cca 15 min, put do aerodroma u Temišvaru je trajao 3h 20m, što je za 175 km puta stvarno mnogo. Da se razumemo uopšte nisam "spor" vozač i ograničenja brzine ne uvažam previše, već je jednostavno toliko vremena potrebno.

Ranije nisam plaćao vinjetu za korišćenje rumunskih puteva i nikad me niko nije zaustavljao iako sam vozio do Brašova i dalje, ovog puta sam odvojio 3E, koliko košta drumski harač i opet sam isto prašao- bez kontrole. Dakle 3 e je 10-dnevna vinjeta za korišćenje svih državnih puteva u Rumuniji i kupuje se u žutoj kućici posle prelaska srpske a pre dolaska na rumunsku kontrolu. Da se razmemo nijo to nikakva vinjeta nego dva papira A4 formata.

Prolazak kroz Temišvat može biti dosta stesan jer su putokazi uglavnom usmereni ka Julius mola, dok ih za aerodrom ima samo nekomiko, uglavnom ono što je važno aerodrom je u pravcu izlaza za grad Lugoj.,

Aerodrom je mali i dobro organizovan, tako da  Parking 2 nije neki udaljeni od koga se mora dugo pešačiti već je odmah tu oko 50m od ulaza u zgradu. Imali smo štampane bording karte tako da smo odmah mogli na pašošku i bezbednosnu kontrulu pa na izlaz. Sve ukupno nekoliko minuta.

Za dvomesečnu parking kartu sam morao razmeniti 61e, za koju se dobija 271 lei. Katra ne nosi broj kola tako da je može koristiti više vozila. Po povratku vozilo sam zatekao onako kako sam ga i ostavio, bez greške.

I dalje važi ponuda za podelu troškova, ako je neko zainteresovan neka pošalje e-mail na pp.

Iako na putu nije bilo gužve a zadržavanje zbog carinskih formalnosti na obe strane granice cca 15 min, put do aerodroma u Temišvaru je trajao 3h 20m, što je za 175 km puta stvarno mnogo. Da se razumemo uopšte nisam "spor" vozač i ograničenja brzine ne uvažam previše, već je jednostavno toliko vremena potrebno.

Cek... 3.20 sa dodavanjem vremenske razlike?

Mi smo kod Skadarlije tako da nam je Pancevac bukvalno na 3 minuta. Isli smo jednom preko Vrsca, sve ostalo preko Zrenjanina. Brze se stigne preko Zrenjanina iako ima koji km vise.

Bg-Vrsac 89 Vrsac-Moravica 16km  Moravica-Temisvar 59  ukupno174km

Bg-Zrenjanin 74 Zrenjanin-Temisvar 104  ukupno 178km

preko Vrsca smo putovali 2.30 a preko Zrenjanina prosecno oko 2.15. I da, mnogo je manje policije tj. zna se gde stoje na Zrenjanincu tako da nam je i to razlog sto idemo ovuda...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Svetski putnici,

možda ima forumaša koje mrzi da čitaju postove suviše unazad. Potsećam vas da je parking karta na aerodromu Temišvar slobodna od 10 novemra  do 02 decembra. Ukoliko neko ima potrebu da je koristi neka se javi na pp da se dogovorimo oko podele troškova.

To je ujedno najjeftiniji način da se odleti iz Temišvara, mnogo jeftiniji od prevoza Geom, ili situacije kada vas neko odvozi na let pa posle ponovo dolazi po vas i pravi duplu kilometražu.

A šta mislite o ovom vidu prevoza? Temišvar je dosta popularan na Popustima (itd) i uglavnom turistički obilazak košta oko 1000 din?Ako se taj datum poklapa sa datumom leta (a uglavnom busevi idu subotom, meni se poklapa), a pritom bus kreće u 6 ujutru.. ne deluje loše.. Ima i gde da se ostavi prtljag, malo se razgleda grad, ode u šoping i onda taksijem do aerodroma (čuo sam da je jeftino, oko 5 EUR) ?

cao drugari..mene interesuje ta karta za parking . posto ja ostajem 4 dana. subota , nedelja , ponedeljak i vracam se u utorak vece... da li moze da se plati dnevni parking i koliko je to para i da li racunaju i nedelju. da li je neko ostavio kola u temisvaru negde u gradu ili tako nesto javni parking ... hvala...

Evo link aerodromskog parkinga sa cenama www.aerotim.ro/index.php?pg=parcare .

Ako koristiš P2 za 4 dana koštaće te 45-50E, P1 je još skuplji.

Ako se uklapaš sa datumima do 6. decemba možeš koristiti pretplatnu kartu koju sam ja pazario za 2 meseca korišćenja. Tvoje učešće u troškovima bi bilo 20e.

Za parking u centru grada nemam podataka, ali koliko se sećam, kada sam ja pravio planove za eventualno parkiranje u gradu ispred zgrade naših poznanika, nije mi se isplatilo jer autobusi ka aerodromu ne idu baš tako često, pa bi u našem slučaju morali kretati puna 2 sata ranije, što nam se nije svidelo. Ovako smo parkirali na aerodromskom parkingu na 1 minut ili nekih 200m od terminala.

ok odgovara mi datum ali mi je mnogo para to. ako si voljan da spustis cenu ok.

Zar ne mozu jednostavno da se ostave kola negde u gradu i busem dodje do aerodroma? Mislim, ako ima neka proverena lokacija i da ne nose kola.

Ma ne radi se ovde o nekakvoj ceni koju ja dižem ili spuštam, nego konkretno o podeli troškova. Više puta sam objasnio i razloge i motive. Ukoliko se prepoznaš piši na pp.

Ukoliko nađeš neko bolje rešenje napiši na forum da može da koristi i ostalima. Za to forum i služi. Zar ne?

d.stole, mozes ostaviti auto u gradu, ali pazi da nije na nekoj zoni gdje se naplati parking. pripazi da nije na nekoj neosvijetljenoj ulici ili u predgradju.

Zar ne mozu jednostavno da se ostave kola negde u gradu i busem dodje do aerodroma? Mislim, ako ima neka proverena lokacija i da ne nose kola.

baš upravo to sam se i ja pitao i postavljao ovde na forum ali niko ne odgovara.pored aerodroma postoji tzv aerodromsko naselje zgrade zelenilo itd mnogo prostora a na 1km je selo sa javnim površinama crkvom itd gledao sam na google,zar nije moguće negde legalno ostaviti (sad koliko je bezbedno pitanje je al jbg,)

malo prije sam napisao. mozes ostavit auto bilogdje, ali moras pazit na pre-pay naplati, na provali auta..... ostavis ga u gradu na nekoj sporedbnoj i osvijetljenoj ulici. do aerodroma sa taksijem. ono selo na maloprije navedeno uopce nije bezbedno. nema filozofije u tome!

ono selo na maloprije navedeno uopce nije bezbedno. nema filozofije u tome!

Ima filozofije, kako nema? Ako tako kazes, daj pojasni nam malo...Jesi imao iskustva? Jesu nestajali autici iz tog sela? :)

i nestali, i provaljeni ...cak i oni sa rumunjskom registracijom. osobno nisam imao negativno iskustvo

Ja sam auto ostavljao u centru,odmah pored reke,znaci kada predjete onaj mostic,odmah desno,pa ispod mostica,tu ima neki restoran sa leve strane,produzite pravo,park je sa desne strane,i posle 500m ima jedna zgrada sa desne strane,e tu ispred sam ostavljao uvek kola,tu nema naplate.ima par drveca,zgrada ima 2 sprata cini mi se,i uvucem se izmedju 2 drveta i gotovo.

A ja sam strahovala i sa parkingom plaćenim na aerodromu mada se lepo sve završilo  :)

Treba li jos uvek zeleni karton za ulazak u Rumuniju autom ili vise ne?

A medjunarodna dozvola?