Jump to content

Featured Replies

On 11/16/2012 at 10:55 PM, golosina said:

Treba li jos uvek zeleni karton za ulazak u Rumuniju autom ili vise ne?

A medjunarodna dozvola?

Izgleda da treba. Sredinom oktobra, u povratku su trazili vozacu Gea tursa. Zapeo lik na granici, reko ima da prenocimo ovde, al provukosmo se nekako. lol::

Planiram na prolece sa drustvom da krenem u obilazak cele Rumunije. Prva stanica nam je Temisvar. Ipak, hteli bi da nam putesestvije bude zanimljivo, pa bismo granicu presli peske. Da li neko ima ideju gde je najbolje to uraditi? Procitao sam da to moze da se uradi iz Srpske Crnje pa do Zimbolja ili kako se vec zove gradic? Medjutim, karta do Srpske Crnje nije bas jeftina, mada smo mi studenti. Usput, koliko je zadrzavanje na granici? Autobus iz Srpske Crnje stize oko 17-17:30h, a poslednji voz za Temisvar krece u 20:00h? Svratili bismo do neke kafane tamo, kako je neki forumas predlozio. Ne znam da li bi imali vremena, a ne noci nam se u Zimbolju. Uf, sta vi mislite?

On 11/16/2012 at 11:06 PM, d.stole said:

Treba li jos uvek zeleni karton za ulazak u Rumuniju autom ili vise ne?

A medjunarodna dozvola?

Izgleda da treba. Sredinom oktobra, u povratku su trazili vozacu Gea tursa. Zapeo lik na granici, reko ima da prenocimo ovde, al provukosmo se nekako. lol::

To je bas cudno jer na sajtu amss-a pise da je za Rumuniju i jos dosta zemalja ukinut zeleni karton,evo dole link...jesi ti siguran da je vozac Gea tursa imao na granici problem bas sa zelenom kartom,da nije nesto drugo bilo u pitanju?

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=208&Itemid=157

Zeleni karton SIGURNO nije potreban za putovanje u Rumuniju. Možda je to bilo neko posebno iživljavanje carinika poput onih FJP (fali ti jeda papir) na bilo kom šalteru.

Havala du-ki

Medjunarodna dozvola koliko ja znam ti treba gde god krenuo iz Srbije

Imam jos jedno pitanje vezano za kupovinu karte na mesec dana za parking na  aerodromu.

Pretpostavljam da na ulazu u parking ima neki salter gde se kupuje karta na mesec dana,ili se to kupuje unutar aerodroma?

Ili ima neki automat?

Na samom ulazu na parking imaš samo rampu na kojoj dobijaš magnetnu karticu, kao i na svim parkinzima kod nas. A u zgradi aerodroma koji je uzgred budi rečeno vrlo mali i pregledan imaš parking šalter na kome plaćaš parkiranje kada krećeš iz aereodromske zgrade. Ili, ako uzimaš mesečnu kartu ili abonamente odmah na dolasku. Takođe treba da znaš da je odmah tu i bankarski šalter, gde možeš kupiti leje. Možda je malo neobično što tamo u banci možeš pored papirnih zameniti i euro kovanice, tako da ti ne ostaje mnogo leja za kusur.

Ma samo napred, i bez brige.

On 11/19/2012 at 4:04 PM, lanmi said:

Havala du-ki

Medjunarodna dozvola koliko ja znam ti treba gde god krenuo iz Srbije

medjunarodna dozvola ti ne treba nigde, rentirao sam kola skoro svuda i u pocetku sam nosio medjunarodnu i gledali me ko budalu uvek su mi trazili original, posle sam shvatio zasto se kod nas protura ta prica, zbog jadnih 2000 din.

Becka konvencija -

ARTICLE 41

Validity of driving license

1.Contracting Parties shall recognize:

(a) Any domestic driver's license drawn up in their national language or in one of their national languages, or, if not drawn up in such a language, accompanied by a certified translation;

(B) Any domestic driver's license conforming to the provisions of Annex 6 to this Convention; and

© Any international driver's document conforming to the provisions of Annex 7 to this Convention, as valid for driving in their territories a vehicle coming within the categories covered by domestic driver's license, provided that the license is still valid and that it was issued by another Contracting Party or subdivision thereof or by an association duly answered thereto by such other Contracting Party. The provisions of this paragraph shall not apply to learner-driver perm

Nasa stara ima i francuski jezik. Ova nova, cini mi se da ima engleski, tako da po ovoj konvenciji medjunarodna nije neophodna.

http://treaties.un.org/pages/ViewDetailsIII.aspx?&src=TREATY&mtdsg_no=XI~B~19&chapter=11&Temp=mtdsg3〈=en

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Zdravo svima :) Planiram da idem u Temisvar za Novu godinu, pa me interesuje sledece:

1)koji je to bus koji organizuju zeleznice srbije i kada ide?

Kada sam zvala, rekli su mi da to ne postoji, da mogu samo vozom do Vrsca, a da za dalje ne znaju (mislim, bili su krajnje ljubazni)

2)gde se moze kupiti karta za voz vrsac-temisvar?

Videla sam da je neko napisao da je kupio u Beogradu, a kada sam otisla na zeleznicku stanicu (zato sto vise nije vredelo telefonom) rekli su mi da oni ni ne znaju da li taj voz ide i da karte ne mogu da se kupe kod njih.

Pozvala sam i vrsacku zeleznicku stanicu i oni su mi rekli da ide svakog dana dva puta dnevno u 10:35 i nesto oko 18h uvece.

voz za Vrsac ne krece sa glavne stanice vec sa stanice Dunav. Sve informacije imas na sajtu zeleznica Srbije,kao recim ovo:

"Po novom redu vožnje,takođe, neće saobraćati ni voz Beograd-Bukurešt-Beograd (360/361), jer je procenjeno da se kvalitetna železnička veza (iako uz presedanja) do glavnog grada Rumunije može ostvariti zahvaljujući novim ruskim dizel-motornim vozovima između Beograd Dunav stanice i Vršca, a zatim i savremenim Desiro vozovima između Vršca i Temišvara." I onda odes na red voznje i potrazis Beograd Dunav - Vrsac, i Vrsac Timisoara:

http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr

Do Vrsca za 1:40? Bogme, to je dobro vreme s obzirom da se znalo vuci do Panceva po 45min (naravno, uz svu pomoc raspadnutog pancevacko mosta). Ali zato Vrsac-Temisvar bezmalo 2 sata, za 77km kroz puku ravnicu. Eto ko je sve clan evropske Unije, a mi jos nismo stekli "uslove". :potty:

nisam sad gledala red voznje, ali ne zaboravi da su Rumuni u razlicitoj vremenskoj zoni od nas i da su sva vremena lokalna i da ima i granica izmedju :)

• 2 weeks later...
  On 12/15/2012 at 11:34 AM, d.stole said:

Do Vrsca za 1:40? Bogme, to je dobro vreme s obzirom da se znalo vuci do Panceva po 45min (naravno, uz svu pomoc raspadnutog pancevacko mosta). Ali zato Vrsac-Temisvar bezmalo 2 sata, za 77km kroz puku ravnicu. Eto ko je sve clan evropske Unije, a mi jos nismo stekli "uslove". :potty:

http://youtu.be/OhOqryDqaus

Jel se vraca neko iz temisvara 16.01.2013 za Beograd ili Pancevo.Nas je dvojica i platili bi da nas neko poveze tog dana nazad.Ako ima neka pise na onikola87@yahoo.com

• 3 weeks later...

Ako neko putuje za Temišvar 8.marta a ima dva slobodna mesta(podela troškova) klanj:: neka se javi u inbox...

• 1 month later...

Da li neko putuje za Temisvar kolima 16. aprila? Ukoliko ima, mozete da racunate na jos tri osobe za dijeljenje troskova. :D Ukoliko nema, da li neko ima ideju kako tri osobe da idu direktno do Temisvara, a da ne daju novac Gea Toursu, a da ne bude cimanje busom/vozom? Znam da je vjerovatno nemoguce, ali toliko puta sam ovdje nasla i takva rjesenja. :D

To mi je palo na pamet, ali on mora da se vrati za BG. Po racunici Michelin sajta, to je 50e u oba smjera i da ga castimo nekih 10-ak eura, to je 60e. Isto nam dodje. Palo mi je na pamet da idemo busom s ovim brojnim shopping turama. 10e je jednodnevna shopping tura. Ali niko ne ide bas 16. aprila.  ;D

Sve i da dodje isto, zar nije lepse kad vas vozi prijatelj, pritom sami sebi organizujete vreme polaska, bez cimanja/presedanja po vozovima/autobusima? :o

Gea Toursom ne bismo presjedali. Kad bismo isli vozom/busom, to bi bilo cca 10e u jednom smjeru po osobi, tako da nije ista racunica, ali smo svakako izbacili tu mogucnost za odlazak na aerodrom. Kad se budemo vracali, ici cemo tom rutom. A prijatelja mi je malo bezveze da cimam kad nam je ista racunica, za njega i GT. On se ne cima, a mi svakako krecemo u vrijeme kad nam najvise odgovara.

nemoj basi biti siguran da ces krenuti u vreme koje tebi odgovara, vecinom da, ali ne bas uvek :) iz licnog, loseg iskustva...

Let nam je u 19h, nadam se da cemo stici najkasnije do 17h. Od cega najvise zavisi da li cemo kasniti? Pretpostavljam da najvise uticu ljudi koji se kupe sa raznih lokacija?