Jump to content

Featured Replies

Ooo, vidim ja bice ovde vozikanja...  :hihi: mada april vec postaje diskutabilan. A Duletov 14.03. sigurno otpada, ne sto je mart, nego sto vec znam da tog datuma necu moci. Kakogod, podsetite me privatnom porukom jedno 7-10 dana unapred da bih znao da vam kazem hocu li biti tu ili ne. Nadam se da vam je to dovoljno vremena za organizovanje alternativnog prevoza.

Zvao sam temisvarski awrodrom da pitam za parking (na sajtu nije najjasnije objasnjeno) i rekose mi da na P2 parking za 7 dana kosta 100 leja (nesto preko 23 evra). Caka je u tome sto se vise isplati uzeti pretplatu od 7 dana, nego samo ostaviti auto i posle placati mnogo veci iznos jer se vreme tada obracunava po satima.

Gea počinje od 1.3. kombi prevoz za Temišvar. U jednom smeru 25e, povratna 40e.

Isto kao za Budimpeštu i Zagreb, svaki dan kad ima putnika.

Gea počinje od 1.3. kombi prevoz za Temišvar. U jednom smeru 25e, povratna 40e.

Isto kao za Budimpeštu i Zagreb, svaki dan kad ima putnika.

Pa ja platila avionsku kartu 20eura. Jednom sam dala Gei pare sto sam morala, drugacije nije bilo opcija i rekla sam vise nikad. Preskupi su.

Ja cu probati varijantu da me neko odnese kolima do granice iz Kikinde pa posle cu se snalaziti.

(Pa ja platila avionsku kartu 20eura. Jednom sam dala Gei pare sto sam morala, drugacije nije bilo opcija i rekla sam vise nikad. Preskupi su.

Ja cu probati varijantu da me neko odnese kolima do granice iz Kikinde pa posle cu se snalaziti.)

U Gei su mi rekli da je cena od 40 eura za povrtanu kartu ,25 za jedan pravac mozda u startu previsoka,ali da ce je smanjivati ukoliko broj putnika koji lete iz Temisvara bude rastao. Za sada su spremni da po ovoj ceni voze i po jednog putnika. Naravno i sa obavezom cekanja u povratku. Znam da to profesionalno rade i sa drugim gradovima (aerodromima) i da su sa te starne veoma pouzdani. Ne odbijaju ni jednog putnika i voze sa kucnih adresa, ma u koje vreme da je let i rade NON-STOP.  Kombiji su im starva,a rekli su da ce za grupe davati popust. Videcemo?!

Stizem avionom u Temisvar u subotu 21 februara i....kako do Beograda...kasnim na jedini jutarnji voz. autobus?preko kako?

hvala svima na savetu cao! :)

n

Ooo, vidim ja bice ovde vozikanja...   :hihi: mada april vec postaje diskutabilan. A Duletov 14.03. sigurno otpada, ne sto je mart, nego sto vec znam da tog datuma necu moci. Kakogod, podsetite me privatnom porukom jedno 7-10 dana unapred da bih znao da vam kazem hocu li biti tu ili ne. Nadam se da vam je to dovoljno vremena za organizovanje alternativnog prevoza.

Nadje li neko neki prevoz ili da zovem Gorana :D

Za sada su spremni da po ovoj ceni voze i po jednog putnika. Naravno i sa obavezom cekanja u povratku. Znam da to profesionalno rade i sa drugim gradovima (aerodromima) i da su sa te starne veoma pouzdani. Ne odbijaju ni jednog putnika i voze sa kucnih adresa, ma u koje vreme da je let i rade NON-STOP.  Kombiji su im starva,a rekli su da ce za grupe davati popust. Videcemo?!

Moje iskustvo sa njima je ODVRATNO. Sve smo se dogovorili, Zagreb je bio u pitanju za koji kao redovno voze, vreme 05:00 ispred moje zgrade na Novom Beogradu. Do 06:30 se nisu pojavili, ja sam seo u svoja kola i krenuo za Hrvatsku, na njihove telefone se naravno niko nije javljao. Kada sam bio oko Sl. Broda javio se vozac kao sidjite bicemo tu za 15-tak minuta, otprilike neko trosatno kasnjenje zbog kojeg bih samo tako propustio sastanak na koji sam isao. Neverovatno, ali cak sam na pocetku nasih razgovora izgovorio recenicu "Ljudi, molim vas, ako ne mozete da mi garantujete da cu biti tamo u 09:30, recite mi odmah, jer mi je izuzetno vazno da stignem na vreme". Nikada vise sa njima, a posebno ako mi od te voznje zavisi stizanje na neki let ili vazan dogadjaj.

Jako je cudno sve ovo sto je napisano...Kao prvo, oni ne zakazuju tacno vreme ispred zgrade nego kazu okvirno pola sata-sat kada ce doci vozac. Kao drugo, ne verujem da se niko nije javljao na telefon jer rade non-stop (moguce da je bilo zauzeto), a to moze svako da proveri. Sto se tice vremena polaska i dolaska, meni su uvek ispostovali (manje ili vise), ali moramo i mi imati odredjenu dozu tolerancije, jer ipak za tu cenu ne mozemo ocekivati da nas taksiraju svaki put u tacno odredjeno vreme koje samo nama odgovara.

Jako je cudno sve ovo sto je napisano...Kao prvo, oni ne zakazuju tacno vreme ispred zgrade nego kazu okvirno pola sata-sat kada ce doci vozac. Kao drugo, ne verujem da se niko nije javljao na telefon jer rade non-stop (moguce da je bilo zauzeto), a to moze svako da proveri. Sto se tice vremena polaska i dolaska, meni su uvek ispostovali (manje ili vise), ali moramo i mi imati odredjenu dozu tolerancije, jer ipak za tu cenu ne mozemo ocekivati da nas taksiraju svaki put u tacno odredjeno vreme koje samo nama odgovara.

Oni su ponudili i uslugu i cenu i slozili se sa vremenom koje sam trazio, i ja ocekujem da se drze dogovorenog, a isto bih ocekivao da je umesto 50 EUR (sto, inace, uopste nije nesto posebno povoljno, kolima me kostalo ni duplo vise - a putovao sam sam, sto znaci da im dva putnika isplate ceo put) karta kostala 10 EUR ili 500 EUR. Naravno, pitanje je da li bih pristao da platim ovu poslednju cenu. Medjutim, ne znam kako ocekujes bilo kakvu toleranciju ako zbog njihovog kasnjenja koje nije na nivou 15 minuta nego tri sata (koliko otprilike traje ceo taj put do Zagreba), propustis let za koji si posteno platio kartu ili ne stignes na sastanak od koga ti zavisi neki posao. Ja sam zakazao stizanje na odrediste 90 minuta pre pocetka sastanka upravo da bih izbegao neke cajtnot situacije, ali njihova "usluga" je bila takva da ni to nije bilo dovoljno.

Stojim iza svega sto sam napisao, a ako neko misli da je to "cudno", odnosno da lazem... pa, moje pitanje je samo zasto bih to radio :?

Oni su ponudili i uslugu i cenu i slozili se sa vremenom koje sam trazio, i ja ocekujem da se drze dogovorenog, a isto bih ocekivao da je umesto 50 EUR (sto, inace, uopste nije nesto posebno povoljno, kolima me kostalo ni duplo vise - a putovao sam sam, sto znaci da im dva putnika isplate ceo put) karta kostala 10 EUR ili 500 EUR. Naravno, pitanje je da li bih pristao da platim ovu poslednju cenu. Medjutim, ne znam kako ocekujes bilo kakvu toleranciju ako zbog njihovog kasnjenja koje nije na nivou 15 minuta nego tri sata (koliko otprilike traje ceo taj put do Zagreba), propustis let za koji si posteno platio kartu ili ne stignes na sastanak od koga ti zavisi neki posao. Ja sam zakazao stizanje na odrediste 90 minuta pre pocetka sastanka upravo da bih izbegao neke cajtnot situacije, ali njihova "usluga" je bila takva da ni to nije bilo dovoljno.

Stojim iza svega sto sam napisao, a ako neko misli da je to "cudno", odnosno da lazem... pa, moje pitanje je samo zasto bih to radio :?

Kako su mi rekli u Gea tursu ja cu biti prvi koji ce biti vozen na relaciji Beograd-Temisvar airport (24.2.) tako da cu vam vrlo rado preneti moja iskustva u polasku i povratku  ;D

Da li je moguce da nema jutarnjih polazaka(autobusom, vozom, bilo cime) iz Srbije u Rumuniju? Idem sa 5 drugara, antistopera i imam let u polas dva popodne, a ne znam kako da dodjem. Zapravo problem je jer mogu udjem u Rumuniju istog dana kada i polecem, pa moram da udjem u R. istog dana. Da li neko ima neke informacije koje bi ible od pomoci?

Pa da, viza mi vazi od 18. marta, a putujem u 13,30h. Iz Zombolje ili kako vec za Temisvar voz ide tek od 12h, prvi, a iz Vrsca tim danom nema polazaka autobusom (sreda).

Smestaj u Kikindi imate  ;D ali bus... tesko.

Jedino sto se moze izvesti je sinobus do Zombolja koji ide dva puta dnevno i voznja traje sat vremena. Iz Zombolja verujem da postoje busevi na 15-20 minuta ali to bi neko trebao da krene pa da se raspita oko toga ili da pitamo lokalne CS clanove ili ako neko zna nekoga iz Temisvara ili Zombolja.

Sinobus za Zombolj iz Kikinde ide u 9:30 i 16:30 a stizu po redu voznje za 10minuta  ;D (vremenska razlika ti je cudo) a bahn.de kaze da mozete presedati na voz za Temishvar ima ih ukupno 8 dnevno. Buseva sigurno ima mnogo vise i mnogo su cesci.

Nisam sigurna ali mozda postoji bus za Novu Crnju iz Kikinde, raspitacu se posto sam trenutno tu, pa odatle mozete do granice i Zombolja mozda stopom ili nekim taksijem. Sigurno ih ima.  :stop:

Cek, sad me zbunjujes i ti i Zeleznice Srbije. Zar nije u Rumuniji sat napred u odnosu na nas? Znaci, kad voz krece iz Srbije u 9:30, to je u Rumuniji vec 10:30! Ako stize za oko sat i po u Rumuniju, to bi po srpskom bilo 11:00, a po rumunskom je 12:00, zar ne?? Nemoj da zbunjujemo ljude, ako im je bitno da stignu na vreme!

Samo da napomenem da treba na vreme misliti i na eventualnu zamenu evra, jer pitanje je da li ih svugde primaju iako su u EU. Ovo moze da potvrdi ili opovrgne neko ko sigurno zna.

• 2 weeks later...

Jel ima nesto novo oko prevoza Temisvar-Vrsac-Pancevo? Mene bas cudi, da nema prevoz do Vrsca iz Temisvara?! Dal je neko cuo za neke Kombije ili slicno? Valjda ide Bus 1-2 dnevno? Letim iz Dortmund-a za Temisvar i onda mi je sledeci pravac pancevo, e sad kolima je sve OK, docice neko po mene i to, al nebi da cimam stalno ljude ako dolazic cesce, sad kad postoji Wizzair ( :) bogu hvala). Jimbolia se meni ne isplati ili bolje receno to je cimanje za moj pravac sad...

Veliki pozdrav. Ako nekom treba prevoz 11.4 do temisvara, slobodno nek se javi, ostavi cu mu onda broj telefona pa se dogovorite oko puta!

• 2 weeks later...

Здраво свима,

путовали смо из Темишвара за Дортмунд пре две недеље WizzAir-ом и ево пар искустава:

- пут је добар - уколико немате никаквих проблема на путу од центра Београда до паркинга на аеродрому колима стижете за 2ч30мин

- у Темишвару се нисмо дуго задржавали, али колико смо имали прилике да видимо, евро се не прима у продавницама. Паркинг на аеродрому смо морали да платимо лејима - не примају картице

- добро обратите пажњу на скретање за аеродром са главног пута пошто је слабо обележен - на нашем ГПС уређају није ни уцртан

- ВРЛО ВАЖНО! ако путујете са шенгенском визом ОБАВЕЗНО тражите у амбасади да вам дају транзитну визу. Нама су пре пута у амбасади рекли да од пре неког времена виза не треба, а онда нас у Дортмуну нису хтели пустити у авион зато што грађанима Србије не треба транзитна виза само ако је тачка изласка из Румуније аеродром! (ово сам видео својим очима на терминалу на аеродрому у Дортмунду). Након више позива врло љубазних људи на аеродрому, пустили су нас у авион, али буквално 5 минута пред полетање. Кад смо слетели, опет перипетије, али су нам издали транзитну визу (печат са словом Т) на лицу места у важењу од 24 часа. Ко је крив за то - не знам, или неко није обавестио да је до промене дошло, или до промене уопште није дошло, тек ТРАЖИТЕ транзитну визу.

- кад се упаркирате на аеродромском паркингу и добијете папир на улазу, одмах идите до аеродромске зграде и купите паркинг на икс дана. Добићете чип картицу, а папир можете и да баците. На изласку са паркинга има читач чип карте и то је то.

- Темишвар је би био диван град кад би окречили фасаде

- Цариници нису претерано свесни да су у Европи - нпр. за лет за Дортмунд питао је за енглеску визу!

- Храна у Румунији је јефтина

- Од Срба, на аеродрому смо видели само пилоте

Срећан пут!

Горан

sta je vozacu potrebno sem vize ili stranog pasosa kad prelazi granicu? Jel mora neko posebno osiguranje ili je dovvoljan zeleni karton za prelazak u EU tojest RUmuniju?

Necu ipak imati prevoz koji sam trebao da imam od aerodroma do panceva.

Ako ima sta novo od prevoza iz Temisvara do Vrsca, samo javljajte!

Pozdrav!

Здраво свима,

путовали смо из Темишвара за Дортмунд пре две недеље WizzAir-ом и ево пар искустава:

- пут је добар - уколико немате никаквих проблема на путу од центра Београда до паркинга на аеродрому колима стижете за 2ч30мин

- у Темишвару се нисмо дуго задржавали, али колико смо имали прилике да видимо, евро се не прима у продавницама. Паркинг на аеродрому смо морали да платимо лејима - не примају картице

- добро обратите пажњу на скретање за аеродром са главног пута пошто је слабо обележен - на нашем ГПС уређају није ни уцртан

- ВРЛО ВАЖНО! ако путујете са шенгенском визом ОБАВЕЗНО тражите у амбасади да вам дају транзитну визу. Нама су пре пута у амбасади рекли да од пре неког времена виза не треба, а онда нас у Дортмуну нису хтели пустити у авион зато што грађанима Србије не треба транзитна виза само ако је тачка изласка из Румуније аеродром! (ово сам видео својим очима на терминалу на аеродрому у Дортмунду). Након више позива врло љубазних људи на аеродрому, пустили су нас у авион, али буквално 5 минута пред полетање. Кад смо слетели, опет перипетије, али су нам издали транзитну визу (печат са словом Т) на лицу места у важењу од 24 часа. Ко је крив за то - не знам, или неко није обавестио да је до промене дошло, или до промене уопште није дошло, тек ТРАЖИТЕ транзитну визу.

- кад се упаркирате на аеродромском паркингу и добијете папир на улазу, одмах идите до аеродромске зграде и купите паркинг на икс дана. Добићете чип картицу, а папир можете и да баците. На изласку са паркинга има читач чип карте и то је то.

- Темишвар је би био диван град кад би окречили фасаде

- Цариници нису претерано свесни да су у Европи - нпр. за лет за Дортмунд питао је за енглеску визу!

- Храна у Румунији је јефтина

- Од Срба, на аеродрому смо видели само пилоте

Срећан пут!

Горан

hvala gorane, ovo bas dobro dodje. reci mi molim te, posto moja mama treba sama da putuje iz temisvara za barselonu (iz zrenjanina), rumunski ne govori, a engleski tek poneku rec, da li je aerodrom u temisvaru mali ili velik, da li je lak za snlazenje, da li su deskovi za cekiranje i gate-ovi wizzaira dobro obelezeni?

hvala!

- ВРЛО ВАЖНО! ако путујете са шенгенском визом ОБАВЕЗНО тражите у амбасади да вам дају транзитну визу. Нама су пре пута у амбасади рекли да од пре неког времена виза не треба

I ja bih da skrenem svima paznju i upozorim da bi tebalo svi da vade rumunsku tranzitnu vizu iako imaju sengen! - za svaki slucaj. Zvanicno sa shengen vizom mozete bez rumunske vize da tranzitirate max. 5 dana kroz Rumuniju, ali to vam nista nece pomoci ako naletite na sluzbenicu-kretena na chack-in-u. Pre 10 dana nisu mi dozvolili da se ukrcam na let Milano-Temisvar, jer nisam imao rumunsku tranzitnu vizu i pored mog objasnjavanja da mi je to cetvrti put da tranzitiram bez vize i da u rumunkom konzulatu ne zele da vam izdaju vizu, ako vec imate shengen ili EU boravisnu dozvolu, jer je to sasvim dovoljno za tranzit od 5 dana. U toj raspravi i guzvi gotovo i da ne primetite da je proslo pola sata i da se check-in zatvara.

Na malo nedozvoljen nacin sam se dokopao granicne policije i objasnio im moju situaciju. Oni su potvrdili da mogu da tranzitiram bez vize, ali na check-in-u sluzbenica me je sacekala sa novom pricom da mi ne treba viza, ali mi treba vozna ili autobuska karta od Temisvara do Srbije kao dokaz tranzitiranja neprihvatajuci moju pricu da ce me pokupiti roditelji kolima u Temisvaru.

Kraj price je da sam morao da se klackam bus-om 18 sati do Begrada i puknem dodatnih 70e.