Jump to content

Featured Replies

Ма опусти се. Дођи раније на аеродром и ако те неко почне малтретирати само буди упоран и тражи да контактирају Румуне. Ми смо били упорни и на крају су нас пустили уз гласно негодовање типа: ах ти норганизовани Румуни!

Румуни на аеродрому могу да ти лупе печат и на лицу меса издају транзитну визу на 24 часа.

Ако си дошао преко Румуније без транзитне визе онда је "логично" и да се вратиш преко Румуније без визе. Али, ето, бирократија на делу.

Горан

Aerodrom u Temisvaru je zatvoren do 25.3. i letovi sa njega su premesteni na aerodrom u Aradu. Pa u slucaju da neko leti u naredna 3 dana odande, da zna gde treba da hvata avion.

Produzili su do 29.03. Dakle od 30.03. ponovo radi Temisvar.

Hteo bih da pitam za par informacija. Posto bi u maju putovao za Barcelonu Wizzair-om iz Temisvara, interesuje me sta se jos placa osim cene koja je prikazana na Wizzair-ovom sajtu, osnovna cena plus provizija u zavisnosti od kartice kojom se placa. Da li se placa aerodromska taksa, neke takse za rezervaciju, kako ide sa prtljagom da li treba unapred 'rezervisati',  koji je dozvoljen broj torbi po coveku i koliko kg po torbi, koliko moze da tezi rucni prtljag. Sve u svemu ako neko moze da mi pomogne da mi kaze koliko jos pored cene karte treba da se plati. 

Hvala!

Dobrodosao na Forum.

Predlazem ti da sada, a i ubuduce, prvo uradis search i procitas tekst "Jeftini letovi" koji smo napisali za sajt - u odeljku je "iskustvenik", ali i ostale topice na ovu temu.

Zatim, mozes da na sajtu wizzaira uradis celu proceduru kupovine karte (osim sto na kraju ne platis), cisto da bi video kako to sve izgleda i koji su dodatni troskovi, osim karta+taksa, sto je cena koju ti wizz prvobitno da.

Samo da se javim da nisam imao nikakvih problema sa vizom. Cak me niko nije ni pitao u vezi sa tim :)

Da li je iko ikada imao problema pri ULASKU u Rumuniju sa sengenom bez trazita, ili samo pri izlasku iz sengena ili sletanju nazad u Rumuniju? Moja mama (kao sto vec veci deo Foruma zna :P) putuje u junu iz Temisvara u Barselonu, ali vraca se preko Budimpeste. Zvala je call centar rumunske ambasade da pita da li joj u tom slucaju treba tranzit i rekose joj da joj treba, a ako bi se i vracala preko Rumunije, da bi joj trebalo nesto sto se zove dupli tranzit. Molim vas komentar na ovo....

Bez problema smo usli u Rumuniju sa Sengen vizama, a bez rumunskih viza bilo koje vrste. Problem smo imali pri povratku i to na aerodromu sa kog smo poletali za Rumuniju. Ali kao sto vidis, neki ljudi nisu imali probleme tako da dosta zavisi i od pedantnosti ljudi koji rade na tim aerodromima.

Samo da se javim da nisam imao nikakvih problema sa vizom. Cak me niko nije ni pitao u vezi sa tim :)

Koliko dana ti je jos vazio sengen od kada si se vratio u Rumuniju? Onih pet neophodnih ili si sleteo zadnjeg dana vazenja vize?

Zadnjeg dana, zato sam se i cimao, ali niko mi nista nije rekao :)

Cak po njihovim reakcijama, kojih nije bilo, moglo bi se zakljuciti da nisu ni potrebne (tranzitne vize), ali ih je svakako bolje imati.

• 4 weeks later...

pitanje za sve prisutne!

krajem septembra mi dolaze prijatelji iz Engleske,a moj zadatak je da im organizujem prevoz od Temišvara do Pančeva.Najradije bi' da izbegnem troškove i maltretiranje oko vađenja rumunske vize,tako da bi ih eventualno mogao sačekati u Vršcu,Srpskoj Crnji,Kikindi ili već negde.Kako da moje Engleze najlakše prebacim od Temišvara do Srbije?

- за пријатеље из Енглеске - позови Геа турс и реши проблем - они су се фокусирали на летове Темишвар - Лондон и имају организован превоз који је прилагођен тим летовима

- паркинг на аеродрому - 7 дана = 100 леја ~ 24 евра

• 2 weeks later...

Sveze se javljam iz Temisvara... mislim da cu popodne kuci stopom a juce mi je trebalo sat vremena ubedjivanja sa check in sluzbenicima, policijom pa na kraju i sefom checkin-a kako bi me pustili na let Milano-Temisvar samo zato sto nemam rumunsku vizu. Mislim da je mnogo pomoglo to sto sam imala tu istu situaciju sa letom za Bugarsku i sto sam imala bugarski pecat a nisam imala bugarsku vizu. A sto sam se ubedjivala sa njima 20 minuta da Bugarska nije u shengenu... ubedjivali su me da jeste i na kraju kad su nazvali tamo nekog da provere samo su svi zacutali a ja sam se pobednicki smeskala...  :hihi:

Sve u svemu, mogla sam juce ostati u Italiji... treba samo bti uporan...

Takodje sveze vesti(doduse od prosle nedelje):

Putovali smo Temisvar-Rim i nikakvih problema nije bilo.Usli smo u Rumuniju prvog a izasli zadnjeg dana vazenja italijanskog sengena i niko nas nije cimao niti pravio probleme sto nemamo rumunsku tranzitnu vizu.

Pozdrav svima!

Leteo sam sa zenom iz Rima za Temisvar pa da podelimo iskustva. U Rimu nas je devojka pitala gde nam je rumunska viza, pa kad smo joj pokazali sengensku ona je otisla da se konsultuje sa kolegama. Vratila se, pitala nas da li odmah idemo u Srbiju ili zelimo da se zadrzavamo u Rumuniji, mi smo rekli da idemo odmah i vise nije bilo problema.

Na aerodromu u Rumuniji smo cekali bus pola sata, pa kad je stigao, vozac nam je rekao da kartu mozemo kupiti samo na aerodromu. Na aerodromu su sve prodavnice bile zatvorene, ali su nam svi rekli da "it shouldn't be a problem", pa jednostavno nismo kupili karte.

U Temisvaru smo trazili zeleznicku stanicu i izasli smo kad smo mislili da vidimo vozove, kad ono ispada da su to ustvari trolejbusi  :roll:Dalje smo pesacili do sledece autobuske stanice, kupili autobusnu kartu (oko 20 centi za dve osobe) za bus broj 11 koji vozi na Timisoara Nord... medjutim, na stanici smo otkrili da je voz za Jimboliju vez otisao i da sledeci dolazi tek pola sata pre ponoci.

Zatim je do nas dosao taksista Nelu koji je pricao srpski i za 20 evra nas odveo do granice gde nas je cekala moja mama. U svakom slucaju mislim da smo dobro prosli, nismo morali da pesacimo po mraku... :)

- паркинг на аеродрому - 7 дана = 100 леја ~ 24 евра

Gde si nasao ovu informaciju? Na sajtu stoji nazalost mnogo veca cena ... http://aerotim.ro/index.php?pg=parcare

Jedino se pominje neki monthly subscription, ali mi uopste nije jasno sta je to, i kako moze da bude jeftinije od parkinga za npr. 7 dana? Ako ima neko sa svezim iskustvima, molio bih za pojasnjenje :)

Цена за паркинг је стварна цена коју сам платио на аеродрому пре 2 месеца - кад улазиш на паркинг 2 добијеш из апарата папирну картицу. Онда одеш у аеродромску зграду и на самом улазу имаш шалтер. Ту питај да купиш картицу за 7 дана (примају само леје - евре можеш да замениш ако је радни дан на другом шалтеру. Картице не примају. Они ће ти дати нову бесконтактну чип карту коју сам ја платио 100 леја. Ону папирну можеш да бациш. Приликом изласка привучеш ту чип карту бандери на изласку и то је то.

Иначе синоћ сам слетео из Барселоне у Темишвар. Пошто сам у поласку каснио на лет нисам стигао да купим картицу - не заборавите да је време у Румунији померено за сат као што сам ја заборавио :). Кад сам слетео, дошао сам до човека који продаје картице и он ме је само питао кад сам се паркирао. Ја му кажем - пре три дана и кажем да имам само 30 леја и да имам само евре и визу. Он само одмахну руком и каже нешто типа - дај шта даш и да ми картицу :) значи, опуштено

Горан

• 1 month later...

ima li neko pojma koliko bi mogao da izadje taksi od temisvara do aerodroma? let mi je u 6:40 a, koliko vidim, prvi autobus krece u 5:30, sto mi deluje kasno.  :102:

Najbolje pitaj nekog couchsurfera iz Temisvara. Po mojoj proceni, ne bi trebalo da bude vise od 20-30 evra, obzirom da su po Italiji tolkio trazili za aerodrome udaljene oko pola sata. Moguce da je u Rumuniji cak i jeftinije.

ima li neko pojma koliko bi mogao da izadje taksi od temisvara do aerodroma? let mi je u 6:40 a, koliko vidim, prvi autobus krece u 5:30, sto mi deluje kasno.  :102:

Kolko sam ja video, to i nije bas daleko od centra nesto. Zamni odma nekih 10-15 EUR i onda se dogovori s taksistom, znaju srpski svi! Ne sedaj pa da ti on lupa cenu nego prvo dogovor, inace taksi nije skup u RUmuniji! Jeftiniji nego u BG :)

na CS profilima ljudi iz temisvara sam video da pise da je razdaljina 30 km od centra 2- 3 evra.

:? uh, za tolike pare ima da camim na aerodromu od 12 ili da idem pesice! ne dam vise od 10. ajd, raspitacu se preko CS koliko izadje. hvala na savetu, kad se vec sama nisam setila.  :bag:

Не бих никога да плашим, али ево шта се десило мојој пријатељици. Била је у румунској амбасади и тражила транзитну визу. Они НИСУ ХТЕЛИ да јој дају јер по њима није потребна. Онда је она поменула како су неки њени пријатељи имали проблеме, на шта су они одговорили да то није до њих већ до авиокомпанија. И наравно, како то већ иде, у Паризу нису хтели да их приме у авион. Тражили су им било какав доказ да ће да кад дођу у Темишвар напустити Румунију - нпр. штампану резервацију возне карте и сл. Пошто нису успели да направе такво што за тих сат времена, нису их пустили у авион. У наредних пар сати успели су да направе резервацију од Cluja до Београда возом и онда су ушли у други авион и отишли у Клуж па одатле возом за Темишвар и назад за БГ.

Више пута сам путовао преко Темишвара (са ХР пасошем) и стално се некоме деси неки проблем због тих виза. Румунија и ЕУ - смјешно. Дај боже да се ово са визама заврши што пре па да не морамо више ни у Темишвар. Иначе, такси до аеродрома је џабе - на нивоу 2-3 евра, али питајте пре него што уђете у такси.

Горан

kontaktirala sam jednu devojku iz temisvara, rece da ce me izaci oko 7 evra, sto mi deluje prihvatljivo. javljam koliko je cim se budem licno uverila. hvala svima na savetima.  flowers::