Jump to content

Featured Replies

jedna od opcija kako da se stigne do temisvara je preko Srpske Crnje, ali nazalost nema nijedan jutarnji bus od BGa do srpske crnje :(

Putovanje traje 19 minuta i karta kosta nesto preko 300 din u jednom pravcu. Nemoj da smetnes s uma da pomeris casovnik za 1h unapred kad stignes u Rumuniju. Kad stignes u Zombolj, pricekas nesto vise od sat vremena i tad krece voz (sinobus) za Temisvar. Voznja traje vise od sat vremena, a karta je oko 80 dinara :)

Ako putujete u zemlje Sengena ne traba vam rumunska viza,sa Britanskom vizom ne mozete uci. A prevoz iz beograda organizuje GEA tours,svakodnevno.

a kada i gde se vrsi kontrola pasosa? i jel je obavezno kupiti ovu kart od 300 dianra :P

Obavezno je, jer ste u vozu najcesce samo ti, vozac i kondukter :) A kontrola je na samoj stanici, ima oznaka, a na ulazu iz Rumunije te na'vata neki carinik kad izlazis iz sinobusa. Skroz kaubojski, onako dok preskaces sine  ;D

Aj, malo da budem i lokal-patriota, valja videti zeleznicku stanicu u KI, jer je sigurno najmodernija u Srbiji. Ma da, nista spektakularno. Renovirana je pre neku godinu, ali je, nazalost, i dalje pusta.

• 3 weeks later...

da li neko zna koliko kosta taksi (nocu) od aerodroma do z.stanice u temisvaru? da li je neko isao iz temisvara tim vozom u 5,50 za BG? kakav je voz? koliko kosta karta. na sajtu zeleznice pise da krece iz temisvara u 5,50 i stize u bg u 8,54. da li je to 5,5o po rumunskom ili nasem vremenu? koje su stanice voza pre BG, pretpostavljam ta linija preko vrsca?

da li neko zna koliko kosta taksi (nocu) od aerodroma do z.stanice u temisvaru? da li je neko isao iz temisvara tim vozom u 5,50 za BG? kakav je voz? koliko kosta karta. na sajtu zeleznice pise da krece iz temisvara u 5,50 i stize u bg u 8,54. da li je to 5,5o po rumunskom ili nasem vremenu? koje su stanice voza pre BG, pretpostavljam ta linija preko vrsca?

Taxi nikako ne sme da bude preko 10 eur. Ja nisam isao,ali krece u 5 i 50 po rumunskom. Cesto sam putovao sa rumunskim vozovima,za Bukurest,odlicni su,klima,internet,bar,ali sam cuo da su ovi sto putuju za bg,katastrofa. Voz staje u Vrscu i Pancevu. Toliko od mene,ako imas jos neko pitanje u vezi TM,pitaj slobodno :D

hvala makaveli.

sad samo razmisljam, ako mi treba 10 evra za taxi + x evra za voz + x dinara za benzin do vrsca iz zrenjanina da me neko pokupi, mozda se i isplati gea 40 evra povratna.. ne znam ni sama kako da se organizujem.

problem mi je i sto i voz i gea idu u BG a meni vise odgovara zrenjanin. bese neki covek koji iz NS vozi za temisvar svakog dana? jel ima neko njegov broj / email?

evo broj 021 447 538

ja sam pricao sa njim deluje mi ok covek, hoce da razradi tutu NS-Temisvar

karta u jednom pravcu je 20evra

hvala slobo. zvace ga neko od mojih vec danas, a ako se budem vozila sa njim javljam vam iskustvo.ne znam da li se temisvar - ns vozi preko zrenjanina, to bi bilo super.

Evo jos jedan broj 064 588 3880 koji sam iskopao iz imenika na telefonu zaveden pod Sinisa Prevoz, mislim da se radi o sitom liku ali nisam 100% siguran, u savkom slucaj ako ti se nejavi na onaj fiksni probaj na ovaj broj.

Ja sam se raspitivao ovih dana dosta za prevoz iz NS-a za Temisvar ali mislim da je ovo jedino komercijalno resenje a da nije preskupo, znaci oko 20eur u jednom pravcu.

Inace kad gledas kartu iz NS-a za Temisvar jedini logican put je preko Zrenjanina, sem ako nepreferiras zaobilazne puteve ;)

pa to i ja mislim. ovi iz GEA tursa nece ni da cuju da idu preko zrenjanina. valjda ce mama zvati danas, pa da vidimo.

hvala puno!

"Tako" ti i treba, kada neces preko Peste. Mislim na te silne peripetije.

u pravu si :( nego bilo je mnooogo jeftinije + manja razlika u vremenu medju letovima. medjutim, na kraju rajan pomerio let pa cu jos i na buveu da dzedzim ceo dan :(

Hvala svima na informacijama, ja letim sa Temišvara 26. oktobra i ići ću verovatno kombi prevozom, osim ako se ne nađem sa ljudima sa foruma;)

Ovi telefoni i mailovi što su svi ostavili zlata vrede...stvarno...hvala još jednom

Ako bude sve OK sa rumunskom vizom icicu bar jedno 10-ak puta na relaciji Novi Sad - Temisvar (aerodrom) i nazad do Nove Godine pa ako ima zainteresovanih mogoli bi samnom kolima i lepo podelimo trosak , tipa 20eur pa podelimo to. (nisam jos isao tom rutom pa ne znam kompletne troskove ali nadam se da necu naici na negativna iskustva).

Datume i pravce cu da okacim na drugi post jer je ovo BG-TM a ja sam relacija NS-TM (via ZR)

• 3 months later...

slobo, jel ti jos ides tamo vamo?? :) npr 6 za temisvar  i 9 februar nazad?

ujedno da kazem da ce, ukoliko vec neko ne ide, moj brat 6.februara prepodne voziti moju mamu iz zrenjanina za temisvar na let za pariz, i cekati je 9. februara sa leta iz pariza, pa ako neko ide, mozete da delite troskove goriva,

Vidi vrlo verovatno da ce mi devojka dolaziti 6. feb i ici nazad 9. feb, ceka samo da vidi kad ce joj zakazati odbranu diplomskog rada pa da moze da kupi kartu. Samo za taj 6. feb jos smisljam sta cu i kako cu jer imam neku ozbiljnu konferenciju na univerzitetu koja se zavrsava u 12h (bar po agendi ali poznavajuci ih ima da se oduzi) pa ce najverovatnije biti voznja u stilu Michael Schumacher ;D jer njen avion iz Rima slece u 16:20 po rumunskom, odnosno u 15:20 po nasem vremenu.  Tvoja majka za Pariz nastavlja avionom koji dolazi iz Rima i mogao bih sve to uklopiti da mi nije konferencije. A za povratak 9. feb avion iz Pariza se vraca oko 22h sto mi je mnogo da cekam to je vise od 10h posto avio za Rim ide u 12h.

I samo napomeni bratu da je Rumunija druga vremenska zona +1h u odnosu na nas a na WIZZovom sajtu su lokalna vremena tako da ukalkulise to da nebi zakasnio.

Ljudi,imam za vas sto putujete i sto ste putovali skoro iz Temisvara jedno pitanje.... DAKLE , ranije kada sam isao nije trebalo imati rumunsku vizu posto sam immao ovu za EU tako da nisu pravili problem za tranzit(osim u nekim slucajevima kao sto mozete i procitati u ovoj temi )

DA li sada kada su nam ukinuli vize moramo da imamo tu rumunsku tranzitnu vizu ili ne ?? Treba mi proverena informacija od nekoga ko je leteo iz Temisvara skoro,bez viza ! ! !

Putovao jako puno puta :) Ne treba,ali ce ti najverovatnije traziti 250 eur po osobi (50 eur po danu) i gledaj da svako ima kod sebe toliko,nije dovoljno da ima jedan za sve. Ili jednostavno spremi 20 eur da im "das",jer zato i iscimavaju ljude  :bang: