Jump to content

Featured Replies

Napises datum ulaska i viza ti vazi tri meseca od tog datuma.

To bas i nije tacno..

meni su dali samo do kad mi je vazila i viza od zemlje u koju sam putovao, a pri tom su mi dali tranzit na samo jedan dan, znaci ako ti pobegne bus ili voz, nelegalno si tamo ;)

znam 7 ljudi koji su u toku januara trazili tranzit za bugarsku, i svi su dobili da vazi samo jedan dan, 2 ulaska

Pa bugari uvek daju tranzitnu vizu koja vazi 24 sata i 2 ulaska ali tih 24 sata mozes da iskoristis u roku od mesec dana!

pa jel to znači da će to biti dovoljno za putovanje Beograd - Istanbul i Istanbul - Beograd vozom...

@chivitli a čekaj znači po jedan dan? tj jedan dan sad, jedan dan pri povratku??

Bice dovoljno. Na vizi ce ti pisati da vazi 1 dan, tj. vazi 12 sati u odlasku i 12 sati u povratku. U svakom slucaju ne sekiraj se, dovoljno ti je za odlazak i povratak!

Ako ides nocnim vozom iz Beograda moci ces cak i da izblejis u Sofiji jedan dan (12 sati),voz u Sofiju stize u 7 a za Istanbul sledeci krece u 19 tako da imas vremena da obidjes grad.

pa ono, planiram onim što kreće ujutro i stiže ujutro u Istanbul ;)

Letos smo to odradili,nije bilo nikakvih problema.U Bugarsku smo usli oko 06 a izasli oko 03-04 kad je taj voz za Istanbul bio na granici.To je manje od 24 casa(osim ako kasni voz,ali u tom slucaju imate opravdanje),doduse kontam da oni to ni ne gledaju.Mislim da gledaju npr ako si usao 5-og treba da izadjes 5-og ili 6-og.Ako bi izasao recimo 7-og tu bi vec imao problem.Naravno za ovo nisam siguran posto se ne razumem u nacin razmisljanja bugarske granicne policije.

i pored toga sto zvanicno nije potrebno da kupis osiguranje da bi predao za tranzitnu bugarsku vizu, radnici u konzulatu nece da ti prihvate zahtev bez osiguranja. proslog leta sam se o toj temi raspravljao u konzulatu, pa kad sam poceo da trazim da razgovaram sa konzulom, kompromis je bio da odem i kupim to osiguranje za tri dana (mozda je moglo i za 1 ili dva, ne znam) i da predam naknadno, a da ce oni da dopune onu listu zahteva koja stoji na staklu prema ulici. I dalje je nisu dopunili =]

• 3 weeks later...

Da li neko zna kako je sa dobijanjem bugarske vize u inostrantvu?

Konkretan plan koji imam je sledeci.

Trazim sirijsku vizu u Moskvi. Vec sam se raspitivao kod njih, nema problema.

Samo oni tamo traze 40$ za vizu. Na napomenu da je viza u BG besplatna, i da bi za drzavljane Srbije trebala

da bude besplatna svuda, slazu ramenima. Kazu da moraju da provere.

Dobro i ako mora da se plati, sta je tu je. Ili jos bolje da sirijsku vizu dobijem u BG ali pitanje da li ce se trajanje vize uklopiti u planove.

Dalje na osnovu te sirijske vize da trazim bugarsku tranzitnu u ambasadi u Moskvi ili Minsku.

Plan putovanja je avionom iz Moskve do Damaska a povratak preko Turske i Bugarske.

Znaci treba mi bugarska tranzitna viza sa jednim ili dva ulaska, kako god daju.

Znaci mene interesuje da li je neko vadio bugarsku vizu van Srbije, kakva su iskustva, i koliki je rok izdavanja.

Da ne bude kao kod nas "dodji za 12 dana".

Pitam po uticajem zakljucka o kome se vec govorilo da je neke vize lakse dobiti u inostranstvu nego ovde kod nas,

da je manje dokumentacije potrebno, itd.

Hajde Slumpy javi se :mah:

Ja sam se raspitivao proslog leta u bugarskoj ambasadi u Minsku i nisam bas najbolje prosao.

Belorusi mi rekose da imaju probleme da dobiju bugarske vize za odlazak na letovanje tamo.

• 3 weeks later...

Imam jedno goruce pitanje:

Putujem za Kolumbiju, polazim sa Sofijskog aerodroma, pa presedanje na CDG, Bogota itd... E sad, do Sofije idem automobilom... nije mi jasno sta da navedem u zahtevu za Bugarsku vizu, vrsta vize- tranzitna ili aerodromski transfer??? :?

Pozdrav

Ok, ako idem na studentski kurs u tursku i imam potvrdu organizatora (u principu poslace mi sve sto je potrebno, ako treba nesto drugo), a vizu bih naravno kupio na granici, sta mislite za bugarsku tranzitnu? Gomila shengena i jedna vazeca britanska viza u pasosu, nikad nikakva odbijenica, mozda je ovaj detalj bitan.

Ok, ako idem na studentski kurs u tursku i imam potvrdu organizatora (u principu poslace mi sve sto je potrebno, ako treba nesto drugo), a vizu bih naravno kupio na granici, sta mislite za bugarsku tranzitnu? Gomila shengena i jedna vazeca britanska viza u pasosu, nikad nikakva odbijenica, mozda je ovaj detalj bitan.

Gomila shengena i Bugarskih viza pa me odbise za tranzitnu na 1 dan.

I to ne obicnih viza, nego na kojima pise da cesto putujem poslovno u EU. :bang:

nema shanse, moras prvo da uzmes tursku vizu....

i moj ti je pasos izlepljen, i australijskim, i USA, i engleskim, sve vazece, a shengenska mi bila istekla 2 dana pre toga, to nema nikakve veze..

njihov zakon je takav i kraj..

Procitao sam negde na netu pre neki dan u ponudama nekih turistickih agencija koje organizuju letovanje u Turskoj da ako imas multi Sengen ne treba ti Bugarska viza za tranzit. Planiram za Siriju pa se ne bih gnjavio sa Bugarima ako ne moram.

Zna li neko nesto o tome?

To je rečeno samo 5217325129 puta ovde. Ne, ne treba ti.

Ja se izvinjavam  :102: Priznajem, citao sam samo postove unazad 7-8 meseci, a sad sam odvojio 2-3 sata pa sam sve pregledao. 

Na forumu u "board name" "vize" na svih 15 strana sam pregledao sve "subject" gde se pominje Bugarska i nasao sam cak tri posta koji spominju multi sengen i tranzit kroz Bugarsku.

Golosina 27.06.2008 -da li moze da se "tranzituje" kroz bugarsku sa sengenom?

Vasmilos 27.06.2008 - Moze

Chivitli    07.06.2008 -Ja sam tranzitirao 27. decembra, ako ti nesto znaci. I opusti se

slobodno, mozes da tranzitiras, nista nije menjano, niti ce biti

menjano po tom pitanju

Kika_vts 29.04.2008 -Milane ako imas vazecu Grcku vizu (dakle ako ti ona jos uvek vazi

pri povratku iz Turske ... nije istekla, nije ponistena tj. za vise je

ulazaka) onda mozes sa njom da tranziras kroz Bugarsku ... ne

treba ti Bugarska!

Kika_vts 03.01.2008 -Dakle sa Grckom sengen vizom se moze tranzirati kroz bugarsku ...

provereno u praksi! Pozdrav!

Pardon 4 posta kojima ce uskoro godisnjica. Gde se dedose ostalih 5217325125  :?

Jasno mi je sad da mogu tranzitirati kroz Bugarsku sa multi sengenom ali sam zeleo malo svezije informacije. Kad krenem za Tursku mogu da kazem da idem za Grcku. A sta da kazem kad se vracam iz Turske? Da opet idem u Grcku?  :-[

Pardon 4 posta kojima ce uskoro godisnjica. Gde se dedose ostalih 5217325125   :?

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2110.msg23317#msg23317 od pre dva meseca, poprilično eksplicitno napisano. Bajato? Nema problema: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2212.msg25047#msg25047 od pre 20 dana. Dovoljno sveže? To što si ti našao 4 posta, ne znači da nije pomenuto poprilično puta, ja sam ipak malko duže od tebe ovde, pa i bolje znam o čemu je koliko puta pričano.

Postujem radni staz na sajtu klanj::.  Svako je u necemu dobar. 

U Rumuniju nemam vise zelje da putujem pa ne citam teme vezane za Rumuniju (osim ako se neko potrudi pa napise neki putopis jer trud treba postovati) a i ako budem morao ne vidim zasto bih isao preko Bugarske.

U Spaniju na srecu nikad nisam putovao preko Bugarske i nemam nameru.

U Madjarskoj sam maltene jednom u 2 nedelje a geografija kaze da je suludo iz NS ici preko Bugarske.

Chivitli, jos jednom se izvinjavam sto sam bio lenj  :-[ i nisam citao postove vezane za Madjarsku, Rumuniju i Spaniju trazeci informacije da li sa sengenvizom mogu preko Bugarske u Tursku.